dunavfc написа:samobotev написа:Между другото тук излъга и то много нагло. Бил питал някакви историци защо не ни биле освободили по рано ами чак след 500 години. Ако наистина ги беше питал хората щяха да ти кажат. Защото така и така руснаците идват веднъж запада ги заплашва с война и че ще прати целия си флот на балканите. Идват още веднъж ама умника Наполеон този велик гений на мисълта вместо да удари и той Турция и напълно да я изгонят от Европа и да освободят Константинопол решава вместо това да влезе в Москва. После тия прости руснаци идват пак , бре да му се невиди големи инати излезнаха, та се налага добричкия запад грижеш се по онова време за нашето благоденствие, пак да ги заплашва със фолтата си и армиите си. Ама от цялата работа намазват разни там сърби и гърци плюс минус още 1-2 дивашки племена обитаващи балканите.
И накрая вече тия нагли руснаци пак идват с цялата си върхован наглост , че чак имат наглоста да искат възтановяването на тази дивашка държава България в някакви граници отпреди има няма 500-600 години. Аре да си гледат работата, никаква македония, никава беломорска тракия. всичко си остава за султана и ще дадем малко от тази там тракия на Гърция та да може и те да почнат да колят тия български диваци и без това много са се навъдили.
Аз уча История ( изобщо не претендирам за компетенция от моя страна ) , нормално е да съм питал преподавателите си и гост лекторите въпроси, които са ми били интересни. Един от тях е точно този - Защо не са ни освободили по-рано ? Най-адекватният отговор, който съм получавал и напълно поддържам е - Защото по-рано са нямали такъв интересБлагодаря ти, че ми отвори очите, винаги съм знаел, че точно спомената от теб причина , ни е забавило освобождението....
Така, мога ли да си позволя да попитам и ти ли си от тази сектантска общност, която вярва,че Руснаците са ни освободили, заради нас самите, а не заради интереси си ?
Не споменавай повече, че учиш история. Ти си срам за всеки един исторически факултет в българските университети, дори и на селските такива. За да не ходиш след като завършиш по кофите за боклук, смени специалността.