Хакер пребори корпоративните митове около глобалното затопля

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

cvetan
Контакти:

Re: Хакер пребори корпоративните митове около глобалното затопля

Мнениеот cvetan » 29 ное 2009 00:22

обикновенно във форумите се пишат глупости - в някои повече. Но когато в спортен форум се говори за сериозни неща - глупостите стават на квадрат.
Тези които плюят срещу "затоплянето" - определено са родени след 1981г когато сериозно се заговори по темата.
Тогава през 81 излязоха на бял свят разработките от програмите МИР-І и МИР-ІІ правени през 70те - които изчислиха глобалното затоляне през ХХІ век с пик на замърсяването 2030г пик на численоста на земята 2050 и финансов колабс 2020. Тогава това не се хареса на Рейган и се поде кампания против всички учени които обясняваха че затоплянето ще дойте от дейноста на хората.
Но правилно - поколението си отиде сега е време на новите "млади лъвове" да им се даде нова сила и нова теза -"затоплянето е измама" - Така първата измама на Рейган и Буш -старши остава в историята а всички усилия са насочени да се докаже истината отново. Тезата е една - "не еважно кои колко ще загуби , ако аз печеля"

Потребителски аватар
Alex
Контакти:

Мнениеот Alex » 29 ное 2009 00:30

Според мен спогодбите в областта на екологията са си като всички останали спогодби - силните си имат законова причина да мачкат слабите (кво значение има дали е спогодба за ядрено оръжие, правата на човек или въпросната тема)
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
downlow

Мнениеот downlow » 29 ное 2009 08:47

лично аз вярвам че има глобално затопляне.Каква е гаранцията, че зад тези хора,които го отричат не стоят компании, на които не им се правят големи разходи,за да си намаляват вредните емисии.Така че и тук има също големи финансови интереси.

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 29 ное 2009 09:52

няма такова нещо като глобално затопляне:

цък
Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!

Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 29 ное 2009 10:13

cvetan написа:обикновенно във форумите се пишат глупости - в някои повече. ..

Винаги е имало и ще има природни аномалии и катаклизми. Светът е виждал дълги периоди на затопляне и необикновено застудяване. Светът досега е умирал милиони пъти по думите на всякакви "специалисти". Топенето на ледниците е процес, който не е от сега, нито от вчера. Друго ми прави впечатление, а именно: кога излиза тази информация - точно преди срещата на "големите батковци" в Копенхаген по проблемите на глобалните климатични промени. Защото не само у нас, за едни има, а за други няма. И в този смисъл тези бръщолевения за глобалните климатични промени навяват различни мисли. Отказът на САЩ да намалят емисиите вредни газове, парите, които се взимат за подобни цели от страни като България, които хич не са малко. Къде отиват тези пари? Това е основният въпрос. Тежката индустрия е основно перо в икономиката на водещите държави. Как ли се финансира?! Смешно ли е?! Съвсем не. Ще се изразя грубо, но това е, за да ме разберат тези, които защитават теза, която е съмнителна. Ако японеца ви казва, че като пръднете трябва да му плащате понеже това е изпускане на емисии въглероден двуокис, а той сече амазонските джунгли, не му вярвайте. А климатичните промени, според някои са от 19 век. Не знам дали е така, но... всичко умира. И нашата планета ще умре, но няма да е сега (дали ще е 2012, чукам на дърво да не е). Просто наистина това с лицемерните приказки за мерки срещу глобалното затопляне е идея, която много смърди. Преди хиляди години Сахара е изглеждала като приказен оазис. Тогава обаче хората не са били много. Нямало е заводи и т.н. Е, и?Започнало е прогресивно засушаванеи затопляне на времето, но не под влияние на хората, тъй като, както вече казах не ги е имало тогава много-много.

П.С. Совите никога не са това, което изглеждат. "Великите сили" - бивши империи имат гениални инструменти за манипулирането на общественото мнение. Във всяка истина има малко лъжа, и обратното. Това е железен закон!

staria
Контакти:

Мнениеот staria » 29 ное 2009 16:11

Тази тема ми прилича на проучване, дали цигарите и алкохола са вредни: НЕ? Проучването е спонсорирано от Марлборо и Джони Уолкър....
Пич, преди да пускаш тези малоумни теми, се замисли в кого са парите и кой е мафията: големите електрически компании или малкото Грийнпийс активисти, борещи се децата и на малоумници като теб, да живеят на една що годе интактна планета....

Потребителски аватар
Alex
Контакти:

Мнениеот Alex » 29 ное 2009 16:40

п.с. не знам дали ви е ясно, ама има дървесни видове, дето за 10 години се развиват до прилични размери.
като ни е такъв проблем, че режем дървета, що държавата просто не залесява площ (разделена на 10 части) и на десетата година ставаме производител на дървесина - хем имаме пари, хем имаме гора?

айде сега някой да ми обясни, че държавите дето имат ядрено оръжие, трябва да малтретират малките, който се опитват да имат, за да може децата ми да живеят в хубав свят. или франция да дойде и пак да обяснява, колко е опасен АЕЦ "Козлодуй" за цяла европа, пък след 10 години да ни каже, че френски компании ще лобират за нас срещу 50%

просто има хора без работа, който са добре използвани от други за да се оправдават "империалистическите" им амбиции... и за жалост ние все сме от прее.....
[center]Изображение[/center]

Върни се в “Свободна зона”