Деградацията на младото общество

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

orlando7
Контакти:

Re: Вярвам,че не всичко е загубено!

Мнениеот orlando7 » 03 авг 2014 19:40

damyanov1963 написа:
orlando7 написа:
FLANKER написа:Дамянов,предполагам не визираш мен ,а ученичката,нали? :roll:

Той Дамянов освен Левски,Гунди и Боко не признава нищо друго!Очите му са премрежени и синевата синее ли,синее!

Аа, за Боко не позна братле :idea:

Знам, бе! Нарочно те провокирам за да видя реакция!

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 03 авг 2014 19:43

Thsmith написа:
doktora25 написа:
Thsmith написа:Пълни глупости са това. Смисъл не, че не е вярно, а просто на тази пикла не и влиза в работата. Да гледа собствения си живот и собствените си проблеми, а не да се вглежда в другите. Живеем в свободен свят и всеки може да прави каквото иска (ако не вреди на останалите). Ако ще да се чукат с по 100 души дневно.

Заради такива като теб дето гледат само себе си, не мислят за общността и не ги интересува какво се случва около тях сме на това положение. Ти ако имаш съответните контакти сигурно и бизнес ще завъдиш да продуцираш някоя, която се чука със 100 души едновременно.

Да общността не ме интересува и не трябва да ме интересува. Не заради индивидуалисти, а за колективистите сме на подобно ниво. Защото никой от вас не гледа себе си, а се в чуждата паница и най го бива да цъка. с език и да се възмущава.
Разберете, че всеки е свободен да прави каквото иска и никой не ви иска мнението.

---
пп Книгите на Айн Ранд са много подходящи на тази тематика. Ако обичаш да четеш ти ги препоръчвам.

Аз примерно не се интересувам какво правят съседите ми, но примерно един родител трябва, защото те могат да повлияят на детето му по някакъв начин на неговото мислене и чуждите действия ПОДСЪЗНАТЕЛНО влияят. И истината е,че не живеем в свободен свят и нямаме свободна воля. Защото нашите действия са детерминирани до някаква степен. За всичко което става си има причина и следствие.
За това за жалост няма как да има истински индивидуализъм. Дори всички да тръгнат да гледат само собствения си двор, пак хората ще си влияят един на друг. Това,че света е свободен юридически, не означава,че философията си е казала тежката дума, за това,че сме свободни.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 03 авг 2014 19:53

Един родител не е чужд човек. Семейството/децата му са част от неговата паница. Децата на съседите му обаче не са. Това имам предвид.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 03 авг 2014 20:02

Аз си гледам моята паница. Ама не твърдя,че човек не може да има външни влияние. Съседите и те влияят, защото и те са в контакт с детето по един или друг начин (например музиката която слушат, как ги вижда облечени, как си говорят и дори те имат деца).

doktora25, аз също си гледам само моята паница ама ако някой продава оръжие незаконно би трябвало да ме интересува. Дори това да не ми пречи на мен лично или на моя бизнес. Защо? Защото този индивид може да го продаде на някой, който да го хвърли някъде и след това някой който не ме харесва да го намери и да реши да ми се прави на мъж с него. :mrgreen: Ето причинно-следствена връзка! :mrgreen:

п.п. ето един интересен филм http://zamunda.net/browse.php?search=id ... field=name :mrgreen:

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Re: Деградацията на младото общество

Мнениеот dreben23 » 04 авг 2014 00:26

Малко им е боя, иначе нема да си помислят въобще за деградиране! :) В днешно време с перце ги галят всички, затова растат и такива боклуци. Но пък от друга страна мога да кажа, че всичко си зависи от човека, но ако го е родил идиот, той също е идиот, ген му викат. ;) Родителите са същите боклуци и децата им подражават. :)

Мен дори са ме възпитавали съучениците едно време, вярно добричък си бях и тогава, затова го отнасях първи. :cry:
И тогава си имаше лоши деца и винаги ще има, щом родителите не ползват каиша, такъв каиш съм ял при единствения отказ да не ходя на училище- то беше шокиращо, понеже винаги съм обичал да ходя на упилище, но ми се спеше нещо тогава, че ходих на рожден ден предишната вечер и се заинатих. :lol: Парче месо трудно става човек, иска си много умело моделиране.
Въпреки интернет и всички останали изкушения, познавам деца, които си слушат. Да, глезят ги непрекъснато, но те си го заслужават! :P :)
Така че си е до човек, но пък за да е послушно едно дете, единият родител си е свършил добре работата. Далеч съм от мисълта да смятам, че и двамата може да си я свършат - все на единия нещо му куца, за да стане детето му такова.
Ама лудият не признава никога, че е луд! :)
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 04 авг 2014 00:30

GGMU_forever написа:[offtopic]Аз съм в 4-та езикова гимназия. :)[/offtopic]

[offtopic]Хващай си я за гадже, виж какво интелигентно момиче. :)[/offtopic]
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 04 авг 2014 00:33

Alexx написа:
damyanov1963 написа:Доста преди да се родиш, в България властваше един строй, наречен Социализъм, начело с един диктатор - Тодор Живков. При тях такива работи бяха не само абсолютно забранени, но и недопустими!

Социализъм никога не е имало в България. Тодор Живков не е бил "баш" диктатор, защото режимът не беше тоталитарен ,а автотоарен. Тодор Живков беше просто лицето на режима, но всъщност България я управляваха много хора и кланове. Включително и самия Живков.

Социализмът е икономическа система, не е форма на държавно управление.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 04 авг 2014 00:36

Ако някой публично заявява, че е индивидуалист и се интересува само от собствената си личност, това е апория. Не може за тебе светът да си само ти, а в същото време да прокламираш това за другите. Или отминаваш с гордо мълчание всичко, което не си ти, или не си такъв индивидуалист, какъвто се мислиш. Идивидуалист във форум - това пък вече е непостижимо!
Не може да не се интересуваш от другите, ако принципът ти е , че си свободен да правиш това, което тях не ги засяга - в смисъл не нарушава тяхната свобода. Нали ти си критерият - как така ще определиш кое за другите не нарушава свободата им?
Не е лошо човек малко да помисли, преди да декларира нещо, пък макар и да е от чужди книги. Как така и "аз съм моят свят" (по Витгенщайн), и този свят можеш да го намериш в книгите на хикс. Ами вече станахте двама и ти кой от двамата си?

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 04 авг 2014 00:40

Thsmith написа:Пълни глупости са това. Смисъл не, че не е вярно, а просто на тази пикла не и влиза в работата. Да гледа собствения си живот и собствените си проблеми, а не да се вглежда в другите. Живеем в свободен свят и всеки може да прави каквото иска (ако не вреди на останалите). Ако ще да се чукат с по 100 души дневно.

Само че обществото представлява едва система и всички нейни компоненти си взаимодействат помежду си и оказват влияние един на друг. Това няма как да се избегне или да се промени, така че не може всеки да се изолира и да си гледа в паницата.

Потребителски аватар
Vojdek
Контакти:

Мнениеот Vojdek » 04 авг 2014 00:43

Мхм, да, добре. Понеже по соца, по бригадите не беше Содом и Гомор? :lol:
Защо, бе господи???Защо си им дал нет на непълнолетните???

Върни се в “Свободна зона”