Край Ново село изровиха гроб на племето Беси
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Край Ново село изровиха гроб на племето Беси
Фактите са винаги неуспорими както с това, че Камбура взимал 13 хилки от Рефан и се оказва, че статийката е написана от борец срещу бУфирите, както и още много такива :D
"Локо е като Феникс, трябва да изгори в пепелта, за да се възроди още по-силен и могъщ пловдивски тим, любим и непобедим."
- plovdivram
- Контакти:
Thunderheart написа:plovdivram написа:Същото мога да те попитам и аз - КОЙ СИ ТИ, ЧЕ СИ ПОЗВОЛЯВАШ така АВТОРИТЕТНО да ВНУШАВАШ, това, което на теб ти харесва?!!! Е.... явно и ДВАМАТА СМЕ "НИКОИ" в тази област!!!
Аз нищо не "внушавам", а просто споменах няколко ФАКТА, които съм чел в книгите. А именно:
- беси, означава "овчари"
- даки, означава "козари"
- тракийски племена са обитавали района на Трихълмието в Пловдив, но те НЕ са били бесите
Това са факти, а не внушения. Внушенията ги правиш ти, а именно, че бесите били "пловдивски траки"! Което е нелепица!
Иначе добре, разбира се, нека остане "отворена" дискусията и кой когато има възможност, да поства материали по темата.
Кое прави това ти ТВЪРДЕНИЕ - "- тракийски племена са обитавали района на Трихълмието в Пловдив, но те НЕ са били бесите" ФАКТ, като какъвто го определяш?!!! Нека започнем от това ти ТВЪРДЕНИЕ!

plovdivram написа:Thunderheart написа:plovdivram написа:Същото мога да те попитам и аз - КОЙ СИ ТИ, ЧЕ СИ ПОЗВОЛЯВАШ така АВТОРИТЕТНО да ВНУШАВАШ, това, което на теб ти харесва?!!! Е.... явно и ДВАМАТА СМЕ "НИКОИ" в тази област!!!
Аз нищо не "внушавам", а просто споменах няколко ФАКТА, които съм чел в книгите. А именно:
- тракийски племена са обитавали района на Трихълмието в Пловдив, но те НЕ са били бесите
Това са факти, а не внушения. Внушенията ги правиш ти, а именно, че бесите били "пловдивски траки"! Което е нелепица!
Иначе добре, разбира се, нека остане "отворена" дискусията и кой когато има възможност, да поства материали по темата.
Кое прави това ти ТВЪРДЕНИЕ - "- тракийски племена са обитавали района на Трихълмието в Пловдив, но те НЕ са били бесите" ФАКТ, като какъвто го определяш?!!! Нека започнем от това ти ТВЪРДЕНИЕ!
Много сложна задача му зададе, при това той май се плъзна по тъча още с предния си коментар.
-
- Контакти:
plovdivram написа:Thunderheart написа:plovdivram написа:Същото мога да те попитам и аз - КОЙ СИ ТИ, ЧЕ СИ ПОЗВОЛЯВАШ така АВТОРИТЕТНО да ВНУШАВАШ, това, което на теб ти харесва?!!! Е.... явно и ДВАМАТА СМЕ "НИКОИ" в тази област!!!
Не го определям аз, чел съм го в литература, касаеща историята на града ни. Както и ти сам каза, ние сме "никои", за да твърдим каквото и да е и затова се доверяваме на различни източници по въпроса. И аз точно в този момент не мога да ти цитирам името на автора и самата книга, защото мина време, но ще потърся из библиотеката си.
Ти да не би да твърдиш, че Трихълмието се е обитавало от беси

Добре поне, че няма спор по въпроса за значението и поминъка на въпросното племе. Беси = овчари

- plovdivram
- Контакти:
Thunderheart написа:plovdivram написа:Thunderheart написа:plovdivram написа:Същото мога да те попитам и аз - КОЙ СИ ТИ, ЧЕ СИ ПОЗВОЛЯВАШ така АВТОРИТЕТНО да ВНУШАВАШ, това, което на теб ти харесва?!!! Е.... явно и ДВАМАТА СМЕ "НИКОИ" в тази област!!!
Не го определям аз, чел съм го в литература, касаеща историята на града ни. Както и ти сам каза, ние сме "никои", за да твърдим каквото и да е и затова се доверяваме на различни източници по въпроса. И аз точно в този момент не мога да ти цитирам името на автора и самата книга, защото мина време, но ще потърся из библиотеката си.
Ти да не би да твърдиш, че Трихълмието се е обитавало от бесиМоже, освен ако не докажеш, че Ново село е в пловдивското Трихълмие
![]()
Добре поне, че няма спор по въпроса за значението и поминъка на въпросното племе. Беси = овчари
Ами дай да видим - какво си чел (ИЗТОЧНИЦИ), 'щото аз утре или по-късно вечерта точно това смятам да направя... да ти покажа, аз какво съм чел, НО СМЯТАМ ДА ТИ ПОКАЖА И ИЗТОЧНИЦИ, от които черпя инфото си!!! И да те попитам КОЕ Е ТОВА МИСТЕРИОЗНО ПЛЕМЕ ТОГАВА ОБИТАВАЛО АДМИНИСТРАТИВНИЯ ГРАД НА ОБЛАСТТА НОСЕЩА ИМЕТО "БЕСИКА" тогава?!

-
- Контакти:
Нарочно ли бягаш по тъча не мога да разбера? Добре, постни по-късно това,което си чел, но нищо не ти пречи и сега да отговориш на въпроса дали бесите или друго тракийско племе е обитавало трихълмието? Няма нужда от такива хлъзгави отговори - "ама утре", "ама по-късно" и т.н. Кажи най-напред какво си чел конкретно по този въпрос, пък материалите ги поствай, когато решиш.
-
- Контакти:
Живеем върху милиарди и живеем като скотове.
- plovdivram
- Контакти:
Thunderheart написа:Нарочно ли бягаш по тъча не мога да разбера? Добре, постни по-късно това,което си чел, но нищо не ти пречи и сега да отговориш на въпроса дали бесите или друго тракийско племе е обитавало трихълмието? Няма нужда от такива хлъзгави отговори - "ама утре", "ама по-късно" и т.н. Кажи най-напред какво си чел конкретно по този въпрос, пък материалите ги поствай, когато решиш.
Ами! Я пак погледни! За разлика от теб съм ти постнал картата на Ортелиус. Там ясно се вижда, че областта носи името БЕСИКА! Така ли е?

- za nas e toj religiq
- Контакти:
plovdivram написа:Thunderheart написа:plovdivram написа:Thunderheart написа:plovdivram написа:Същото мога да те попитам и аз - КОЙ СИ ТИ, ЧЕ СИ ПОЗВОЛЯВАШ така АВТОРИТЕТНО да ВНУШАВАШ, това, което на теб ти харесва?!!! Е.... явно и ДВАМАТА СМЕ "НИКОИ" в тази област!!!
Ти да не би да твърдиш, че Трихълмието се е обитавало от бесиМоже, освен ако не докажеш, че Ново село е в пловдивското Трихълмие
![]()
Ами дай да видим - какво си чел (ИЗТОЧНИЦИ), 'щото аз утре или по-късно вечерта точно това смятам да направя... да ти покажа, аз какво съм чел, НО СМЯТАМ ДА ТИ ПОКАЖА И ИЗТОЧНИЦИ, от които черпя инфото си!!! И да те попитам КОЕ Е ТОВА МИСТЕРИОЗНО ПЛЕМЕ ТОГАВА ОБИТАВАЛО АДМИНИСТРАТИВНИЯ ГРАД НА ОБЛАСТТА НОСЕЩА ИМЕТО "БЕСИКА" тогава?!
vasko_krapkata написа:Живеем върху милиарди и живеем като скотове.
След като и двамата сте никой в тая област, къв точно спор водите

Това, че някой е чел нещо, въобще не означава че е истина, още по малко пък в археологията, която сменя тезите си през ден и почти всеки археолог има свои виждания и тези! И почти всеки има куп въпроси и теории на които не може да си отговори

Тая материя ни е толкова далечна .....

-
- Контакти:
Рам, понеже пак нищо конкретно няма да кажеш, та дай поне аз...
Пловдив и пловдивска област са свързани най-вече с две по-големи тракийски племена - одриси и беси. Царството на одрисите, основано около 480-460 г. пр. н. е., е най-ранният тракийски племенен съюз. Те са населявали поречието на р. Марица и Трихълмието. Бесите са били ситуирани основно в Родопите, както и други райони ОКОЛО Пловдив. Което, by the way, се потвърждава и от днешните находки на ст.н.с. д-р Костадин Кисьов.
Айде, утре повече за "овчарите"...
Пловдив и пловдивска област са свързани най-вече с две по-големи тракийски племена - одриси и беси. Царството на одрисите, основано около 480-460 г. пр. н. е., е най-ранният тракийски племенен съюз. Те са населявали поречието на р. Марица и Трихълмието. Бесите са били ситуирани основно в Родопите, както и други райони ОКОЛО Пловдив. Което, by the way, се потвърждава и от днешните находки на ст.н.с. д-р Костадин Кисьов.
Айде, утре повече за "овчарите"...