Контролираната мизерия - начин за поробване на българина

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Контролираната мизерия - начин за поробване на българина

Мнениеот CTAHKO » 12 юли 2014 14:30

stpehenhunt11 написа:
orlando7 написа:
Балкански Орел написа:Трябва да стане някакво чудо тази страна да оцелее.През последните 3-4 години над 50% от новородените не са с майчин език български.Това е достатъчно.

А ти какво направи за тая страна бе, юнак?

В тоя въпрос се крие отговорът на всичко.

Заеви ги тези приказки и опити да ни се вкара чувство за вина за състоянието на държавата ;) Всички знаем че рибата се вмирисва от към главата 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

vladurban3651
Контакти:

Мнениеот vladurban3651 » 12 юли 2014 14:35

TheMelodyInMyHeart написа:Написах по-долното и в друга тема, сега го поствам и тука :) :
От известно време гледам няколко потребителя тук, които ми се струват по-радикално настроени (т.е. усетили са, че нещата с добро в България едва ли някога ще се оправят). Обаче все ми се струва, че мислите им са насочени в грешна посока. Тъй като и аз съм мислил доста по въпроса ето ви и няколко размишления:
1) В Армения преди около двадесетина години няколко терориста нахлуха в парламента им и избиха няколко депутата и и от сорта. Какво се случи след това, къде е сега Армения и смятате ли, че ако нещо подобно (политически атентати и убийства) стане тук ще има ефект?
2) България е преживявала няколко национални катастрофи ( но в случая аз не говоря тия за загубените територии и войни, а разни като бедствия от рода на глад, суша, наводнения и т.н.), смятате ли,че ако се преживее поне още една по-голяма катастрофа (Варненския потоп в малко по-голям мащаб) и ще се оправим?
3) България е участвала в стотици местни (на Балканско ниво) сражения, конфликти и каквото там го наречете, плюс войни на местно, континентално и световно ниво ( две световни войни). Смятате ли, че една нова война ще ни оправи?
4) България е била под управлението / командването / покровителството на страни като Византия, Османска империя, СССР и сега ЕУ в комплект със САЩ. Смятате ли, че нов покровител би ни оправил за по-добро, кой да е той и как точно?
5) Едва ли някой си мисли, че утре всички Българчета ще се събудим нови хора (включая и циганетата) и ставаме честни и почтенни и всичко почва да вървии по мед и масло, но се пак мислите ли, че такъв вариант е възможен да се оправим и как ще стане?без гражданска война няма да има оправия!
6) Ще се постигне ли нещо с отцепване на територии от България и какво? Кои територии, защо и как? Какво ще помогне това на останалата част от България?
........
Може да се приказва и още по темата, но аз искам все пак да знам как според вас е възможно да се оправи България. Лично аз съм стигнал до едно решение, което за мен първоначално беше най-реалистично, а сега си мисля, че е единственото, но искам първо да видя какво се мисли по въпроса и евентуално после да го споделя :) :mrgreen:

Потребителски аватар
mannoli
Контакти:

Мнениеот mannoli » 12 юли 2014 14:38

Голям % от населението е затлъстяло, голям % пуши, голям % пие, като смок,голям % от същото вини другите за собствената си мизерия и невидение,голям% от същото не се храни правилно,като пренебрегва плодовете и зеленчуците за сметка на месото,сладкото,соленото и т.н., голям % не чете достатъчно или изобщо, не мисли позитивно .....медиите и информацията в новините са отчяйващо негативни.....така че всичко това си го причиняваме сами насебе си и никой ама никой не ни е виновен! Има достатъчно литература ,филми и практики за промяна на това състояние! Така че, като цяло понятието за нещастие е много относителна химера.....а за някои хора илюзия!

Потребителски аватар
7gola

Мнениеот 7gola » 12 юли 2014 14:43

това е цялата система на капитализма във всички страни не само в БГ

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 12 юли 2014 15:08

Всички виждаме това, за което става дума. И се търси решение. Какво може да бъде. За това пишете.
Според мене проблемът ни е цивилизационен - ние сме загубили реалните човешки сетива за добро, красиво, нормално и т.н. Затова трябва да се започне от училището - даже и от детската градина. Трябва да се отворят очите на малките за тези човешки категории и за това, как живеят другите деца по света, в какъв свят, как изглеждат местата, където растат и т.н. Разбира се, трябват инвестиции, за да се окажат и в училищата хора, които вярват, че е възможно да бъдем други. И национална стратегия - една, независима от партиите, в областта на образованието. И определена промяна в медийната среда - ако искаме да живеем и да мислим за БЪлгария, а не за политици и олигарси.

alchemist
Контакти:

Мнениеот alchemist » 12 юли 2014 15:35

sin4ec написа:
Балкански Орел написа:Трябва да стане някакво чудо тази страна да оцелее.През последните 3-4 години над 50% от новородените не са с майчин език български.Това е достатъчно.

Ами прави деца с майчин език български и ги отглеждай, не пиши празни лозунги по форумите...

А ти колко деца направи и отгледа, че си позволяваш да съветваш другите ? ???

Аз имам 6 !!!!! деца с майчин език БЪЛГАРСКИ ! Дерзай, може някога и да успееш да ме настигнеш ;)

И да, съгласен съм , че на тази държава и трябва даже нещо повече от чудо за да стане нормална .... :(
„Те знаят как съм се измъчвал, аз не съм чичко Паричко. Аз съм ходил една седмица с 5 лева в джоба, за да давам пари тук. Колата ми е на 9 години. Аз не съм като тях“, допълни благодетелят на „червените“.

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 12 юли 2014 15:48

Тука заплатите никога няма да са като другите в Европа. Дори и да може няма да ги изравнят. Причини има много. Първо народа мълчи и кротува , защото е доволен като успява да закърпи месеца някак. Ние сме като животни които имат нужда от храна, вода и покрив. Процента които харчи българина за храна от парите си е най-голям в Европа, което е доказателство за бедност. След като няма натиск върху управниците, те няма да дадат повече пари, защото много от тях имат фирми и биха загубили пари, ако плащат на служителите си повече. Също така и бизнеса си плаща за да имаме ниски заплати. Така пак печели той от ниското заплащане. Само в България може да каже финансов министър, че увеличението на заплатите ще задуши бизнеса!?! Те за това ли в другите страни са им по високи, за да не може бизнеса да диша? Смях, но ние мълчим и не търсим отговорност. След като няма протести, тези горе си викат защо да им увеличаваме заплатите. А освен това има много фирми които правят много добри печалби и имат възможност да дават заплати на европейско ниво, но не го правят. Защото винаги ще има желаещи да работят за тези пари. Обещават преди избори политиците ни, че ще вдигат заплати. И ги вдигат, но с 5 лева за да се бият гърдите , че били ги увеличили... тези пари хората ги вадят за 15 минути а за нас на месец. Пълна гавра с хората, но има и доволни от това. Доста хора хвалят че настоящите били дали на майки на пенсионерите някои друг лев отгоре... дали били, кво дали, стотинки и хората доволни. Като сме доволни на стотинки, ще си получаваме стотинки.

black sea
Контакти:

Мнениеот black sea » 12 юли 2014 17:07

Player написа:Тука заплатите никога няма да са като другите в Европа. Дори и да може няма да ги изравнят. Причини има много. Първо народа мълчи и кротува , защото е доволен като успява да закърпи месеца някак. Ние сме като животни които имат нужда от храна, вода и покрив. Процента които харчи българина за храна от парите си е най-голям в Европа, което е доказателство за бедност. След като няма натиск върху управниците, те няма да дадат повече пари, защото много от тях имат фирми и биха загубили пари, ако плащат на служителите си повече. Също така и бизнеса си плаща за да имаме ниски заплати. Така пак печели той от ниското заплащане. Само в България може да каже финансов министър, че увеличението на заплатите ще задуши бизнеса!?! Те за това ли в другите страни са им по високи, за да не може бизнеса да диша? Смях, но ние мълчим и не търсим отговорност. След като няма протести, тези горе си викат защо да им увеличаваме заплатите. А освен това има много фирми които правят много добри печалби и имат възможност да дават заплати на европейско ниво, но не го правят. Защото винаги ще има желаещи да работят за тези пари. Обещават преди избори политиците ни, че ще вдигат заплати. И ги вдигат, но с 5 лева за да се бият гърдите , че били ги увеличили... тези пари хората ги вадят за 15 минути а за нас на месец. Пълна гавра с хората, но има и доволни от това. Доста хора хвалят че настоящите били дали на майки на пенсионерите някои друг лев отгоре... дали били, кво дали, стотинки и хората доволни. Като сме доволни на стотинки, ще си получаваме стотинки.

Абсолютно вярно, колега. И най-смешно и тъпо ми става, когато кажат някои малоумници, като Каролев например, че ние сме тъпи, нискоквалифицирани, мързеливи и затова били ниски заплатите. А това си е чиста проба оправдание на мутрите-бизнесмени, точно за ниските заплати. Нали знаеш, че най-добрата защита е нападението, т.е. вместо да се оправдават, те ни нападат, че сме некадърни и смотани. И много интересно, ние смотаняците като отидем навън да работим, изведнъж ставаме работливи и кадърни. Странна работа... Когато се научат да плащат, ние ще започнем да работим като хората. Това е за частната сфера, а в държавната е друго - там нарочно са ниски заплатите, за да върви корупцията и далаверите.

Потребителски аватар
angelco77
Контакти:

Мнениеот angelco77 » 12 юли 2014 17:23

black sea написа:
Player написа:Тука заплатите никога няма да са като другите в Европа. Дори и да може няма да ги изравнят. Причини има много. Първо народа мълчи и кротува , защото е доволен като успява да закърпи месеца някак. Ние сме като животни които имат нужда от храна, вода и покрив. Процента които харчи българина за храна от парите си е най-голям в Европа, което е доказателство за бедност. След като няма натиск върху управниците, те няма да дадат повече пари, защото много от тях имат фирми и биха загубили пари, ако плащат на служителите си повече. Също така и бизнеса си плаща за да имаме ниски заплати. Така пак печели той от ниското заплащане. Само в България може да каже финансов министър, че увеличението на заплатите ще задуши бизнеса!?! Те за това ли в другите страни са им по високи, за да не може бизнеса да диша? Смях, но ние мълчим и не търсим отговорност. След като няма протести, тези горе си викат защо да им увеличаваме заплатите. А освен това има много фирми които правят много добри печалби и имат възможност да дават заплати на европейско ниво, но не го правят. Защото винаги ще има желаещи да работят за тези пари. Обещават преди избори политиците ни, че ще вдигат заплати. И ги вдигат, но с 5 лева за да се бият гърдите , че били ги увеличили... тези пари хората ги вадят за 15 минути а за нас на месец. Пълна гавра с хората, но има и доволни от това. Доста хора хвалят че настоящите били дали на майки на пенсионерите някои друг лев отгоре... дали били, кво дали, стотинки и хората доволни. Като сме доволни на стотинки, ще си получаваме стотинки.

Абсолютно вярно, колега. И най-смешно и тъпо ми става, когато кажат някои малоумници, като Каролев например, че ние сме тъпи, нискоквалифицирани, мързеливи и затова били ниски заплатите. А това си е чиста проба оправдание на мутрите-бизнесмени, точно за ниските заплати. Нали знаеш, че най-добрата защита е нападението, т.е. вместо да се оправдават, те ни нападат, че сме некадърни и смотани. И много интересно, ние смотаняците като отидем навън да работим, изведнъж ставаме работливи и кадърни. Странна работа... Когато се научат да плащат, ние ще започнем да работим като хората. Това е за частната сфера, а в държавната е друго - там нарочно са ниски заплатите, за да върви корупцията и далаверите.

Доста верни неща сте написали и двамата,напълно съм съгласен.Тая пародия на държава обаче ще има оправия чак след 1-2 поколения.
За УЕФА сте чисто нов клуб, за БФС сте си Литекс. А общото е, че за всички вие не сте ЦСКА. :mrgreen:

Потребителски аватар
anihilator
Контакти:

Мнениеот anihilator » 12 юли 2014 17:29

Като цяло не съм съгласен с теб ситуацията е много по сложна отколкото я описваш ти и нещата не са никак прости .Не ме разбирайте погрешно в никакъв случай не защитавам бизнеса /а трябва защото на него се крепи икономиката на страната/ и аз искам да получавам 5 бона заплата но няма да стане поне не и в България :!: Причините са много и в най добрия случай при непрекъснат разтеж ще ни трябват десетилетия да се доближим до среноевропейските заплати :!:

Върни се в “Свободна зона”