Цв. Василев и други хора са ограбили народа с 3.5 милиарда!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

OT18
Контакти:

Re: Цветан Василев е ограбил народа с 3.5 милиарда!

Мнениеот OT18 » 11 юли 2014 16:11

[offtopic]Те ботевистите затова ли се хвалиха, че тази година ще са с 200млн. бюджет. :? Изглежда пак не са разбрали. Тия 200млн. били "последно десет" на КараибрахимЪ.[/offtopic]
Онея придворни шутове Тити и Въргала няма ли да излезнат да ронят сълзи в ефир за благодетеля. Този поне още е жив. Предният им го убиха в едно заведение в Сл.Бряг.
Една държава като остане без истинска армия и всеки с малко власт се разпищолва,защото няма кой да му потърси сметка.
Споко,сега Станишката ше опраи нещата. Нали е началник в Брюксел. :?

Потребителски аватар
Logical person
Контакти:

Мнениеот Logical person » 11 юли 2014 16:11

CTAHKO написа:
Tommi написа:Станко, Станкооо, Станко... Парите в банките не мухлясват, там е работата. Твоите пари ще се използват от някой предприемач, който е движеща сила на бизнеса и на икономиката. А в същото време на теб ти плаща (лихвата при депозитите) за това, че използва парите ти вместо теб. Дори и да вложиш собствените си пари в някакъв бизнес, ако искаш да го развиваш и той да достигне сериозни мащаби, то това няма да стане със спестявания от закуски, а пак прибягваш до заемен капитал. Разбира се, има и други източници на заемен капитал, не са само банките, но всеки си има предимства и недостатъци.

Томи, Томи, като нямаш достатъчно капитал да развиеш самостоятелно бизнес, вкарваш инвеститори с капитал и дялово участие или пък си купуваш дял от друга фирма, според капитала с който разполагаш. Всичко е правопропорционално на капитала ти. Избягваш лихви, избягваш банки, избягваш кредити ;) Капитал не се набира само чрез кредити :!: Кредита и лихвите убиват печалбата ;)

Станко, това изисква финансова култура и грамотност, с която 90% от българите не разполагат. Тези, които ги разбират нещата постъпват както ти си описал. Аз никога през живота си не съм вземал заем или нещо на лизинг. И никога не съм държал в банка повече от 10к. Защото знам какво да си правя с парите.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 11 юли 2014 16:15

CTAHKO написа:
Tommi написа:Станко, Станкооо, Станко... Парите в банките не мухлясват, там е работата. Твоите пари ще се използват от някой предприемач, който е движеща сила на бизнеса и на икономиката. А в същото време на теб ти плаща (лихвата при депозитите) за това, че използва парите ти вместо теб. Дори и да вложиш собствените си пари в някакъв бизнес, ако искаш да го развиваш и той да достигне сериозни мащаби, то това няма да стане със спестявания от закуски, а пак прибягваш до заемен капитал. Разбира се, има и други източници на заемен капитал, не са само банките, но всеки си има предимства и недостатъци.

Томи, Томи, като нямаш достатъчно капитал да развиеш самостоятелно бизнес, вкарваш инвеститори с капитал и дялово участие или пък си купуваш дял от друга фирма, според капитала с който разполагаш. Всичко е правопропорционално на капитала ти. Избягваш лихви, избягваш банки, избягваш кредити ;) Капитал не се набира само чрез кредити :!: Кредита и лихвите убиват печалбата ;)

Я сподели с нас, простосмъртните, как се набира капитал безплатно, безвъзмездно, безусловно. :? Да вземем и ние да се възползваме от тия тънкости. Досега все съм си мислел, че в бизнеса няма безплатен обяд, но ето, че човек всеки ден научава нови неща. :)
И от мен да знаеш, че заемният капитал не ти убива печалбата, а ти дава възможност да боравиш със значително повече средства, отколкото притежаваш и ти дава възможност за увеличаване на печалбата. А ако "големият бизнесмен" прави така, че кредитът повече му пречи, отколкото му помага, значи е негоден за тая работа. ;) Неслучайно при търговията на финансовите пазари е въведен ливъриджът, на същия принцип. ;)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 11 юли 2014 16:20

Logical person написа:
CTAHKO написа:
Red_Neck написа:Станко, пак се показа елегантно икономически неграмотен!
Ти нали не смяташ, че като дадеш парите на гишето в банката, тя ги мята в трезора и те чака да се върнеш, че и точно от твоите пачки да ти отброи :)
Наблягай на пролетарски тематики - там ти е силата :)

Неграмотникът си ти :!: Аз моите пари не ги държа в банка :!: Аз за себе си съм намерил начина. Защо трябва банката да "стимулира" икономиката от мое име ;) Купил съм си имотчета тук там, акцийки от някакви фирмички, пък ти си вкарай парите в банката и се надявай инфлацията да не ти ги изяде и банката да не фалира. Малко е на късмет работата, ама знаеш ли , може пък банката да се окаже майка Тереза 8-)

Ти добре си направил с твоите пари. И аз сам си инвестирам и управлявам парите ;) Но има и хора, които нищо не разбират от "имотчета" и "акциики". Има и други които разбират, но нямат капитал. И така баките се явяват много важна брънка във веригата.

Донякъде си прав, но идеята на този спор е друга :) Банките уж били гориво на икономиката, а през 1997-ма година, чрез това "гориво", събраха парите на хората и настанаха едни масови фалити, та чак държавата фалира. За фалитите по времето на Боко и своеволията на банките не ми се говори, сега през 2014-та година, пак чрез това "гориво" ни харизаха едни 3, 5 милиарда дълг. Евем ти и горивото такова. И още нещо, колкото и банки да са фалирали, прибирайки спестяванията на хора и фирми и докарвайки ги до фалит, аз бивш директор на такава банка, изпаднал до просешка тояга до сега не съм видял 8-) Ако някой знае за такъв, моля да ме поправи 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

pomiqr163

Мнениеот pomiqr163 » 11 юли 2014 16:21

CTAHKO написа:
Tommi написа:
CTAHKO написа:
Player написа:Единственият начин да не ви ограбват е да спрете да си плащате данъците. Ако всички само за 2 месеца го сторят много неща, много бързо ще се променят.

По-важното е да се спрат да се държат пари в банките 8-) парите трябва да са в обръщение и да са инвестирани в нещо, вместо да стоят в банките и да спомагате за заробването на допълнително хора 8-) В банка ли са, парите стават едни безполезни и никому ненужни хартийки 8-)

Точно парите в банките са "горивото" за икономиката. ;) Под формата на кредити те се инвестират в икономиката.

Парите в банките са горивото за самите банки и никой друг, в същия момент заробват други хора ;) От това нещо се обогатяват единствено самите банки :!: И накрая като поискаш да си изтеглиш парите, забележи СОБСТВЕНИТЕ СИ ПАРИ, веднага ти се обяснява, че искаш да фалираш банковата система ;) По какъв начин парите, които си оставил да мухлясват в банката, вместо да си ги вложил в някакъв бизнес, стимулират икономиката :?: И защо банката трябва да заробва чрез твоите пари някой друг :?:

Да ни обесниш как се започва голям предприемачески проект без заем?

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 11 юли 2014 16:26

Tommi написа:
CTAHKO написа:

Я сподели с нас, простосмъртните, как се набира капитал безплатно, безвъзмездно, безусловно. :? Да вземем и ние да се възползваме от тия тънкости. Досега все съм си мислел, че в бизнеса няма безплатен обяд, но ето, че човек всеки ден научава нови неща. :)
И от мен да знаеш, че заемният капитал не ти убива печалбата, а ти дава възможност да боравиш със значително повече средства, отколкото притежаваш и ти дава възможност за увеличаване на печалбата. А ако "големият бизнесмен" прави така, че кредитът повече му пречи, отколкото му помага, значи е негоден за тая работа. ;) Неслучайно при търговията на финансовите пазари е въведен ливъриджът, на същия принцип. ;)

А акционерния капитал каква възможност ти дава :?: Големият бизнесмен прави така, че да няма кредит ;) Трябват му пари, вдига капитала на фирмата, пуска емисия акции според парите, които му трябват и пак е събрал пари, но няма лихви, които да го дерат ;)

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 11 юли 2014 16:27

pomiqr163 написа:
CTAHKO написа:
Tommi написа:
CTAHKO написа:
Player написа:Единственият начин да не ви ограбват е да спрете да си плащате данъците. Ако всички само за 2 месеца го сторят много неща, много бързо ще се променят.

По-важното е да се спрат да се държат пари в банките 8-) парите трябва да са в обръщение и да са инвестирани в нещо, вместо да стоят в банките и да спомагате за заробването на допълнително хора 8-) В банка ли са, парите стават едни безполезни и никому ненужни хартийки 8-)

Точно парите в банките са "горивото" за икономиката. ;) Под формата на кредити те се инвестират в икономиката.

Парите в банките са горивото за самите банки и никой друг, в същия момент заробват други хора ;) От това нещо се обогатяват единствено самите банки :!: И накрая като поискаш да си изтеглиш парите, забележи СОБСТВЕНИТЕ СИ ПАРИ, веднага ти се обяснява, че искаш да фалираш банковата система ;) По какъв начин парите, които си оставил да мухлясват в банката, вместо да си ги вложил в някакъв бизнес, стимулират икономиката :?: И защо банката трябва да заробва чрез твоите пари някой друг :?:

Да ни обесниш как се започва голям предприемачески проект без заем?

С какъв капитал искаш да започнеш :?:

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 11 юли 2014 16:28

CTAHKO написа:Донякъде си прав, но идеята на този спор е друга :) Банките уж били гориво на икономиката, а през 1997-ма година, чрез това "гориво", събраха парите на хората и настанаха едни масови фалити, та чак държавата фалира. За фалитите по времето на Боко и своеволията на банките не ми се говори, сега през 2014-та година, пак чрез това "гориво" ни харизаха едни 3, 5 милиарда дълг. Евем ти и горивото такова. И още нещо, колкото и банки да са фалирали, прибирайки спестяванията на хора и фирми и докарвайки ги до фалит, аз бивш директор на такава банка, изпаднал до просешка тояга до сега не съм видял 8-) Ако някой знае за такъв, моля да ме поправи 8-)

Не е казано, че вложението в банка е безрисково. Разбира се, че всеки си носи риска.
А директор на банка, изпаднал до просешка тояга, няма да видиш и в бъдеще, защото само заплатата им е... хм... да кажем по-голяма от заплатата на скъпоплатените футболисти у нас. 8-) Отделно, че имат някаква финансова грамотност, щом са стигнали до такъв пост, и няма да си пропилеят парите просто така.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 11 юли 2014 16:32

Това заглавие е невярно. Единственото, което се разбира от думите на Искров е, че дни преди КТб да бъде поставена под специален надзор са изтеглени 205 млн. лв. А това, че има 3.5 млрд. необезпечени кредити не означава, че са откраднати или лоши.. Поне аз така го разбрах или се бъркам!?

Върни се в “Свободна зона”