Гамаюн написа:Веднага правя уточнение - никога досега не съм пускал бюлетина за столетницата, огромна е вероятността и вбъдеще да не го направя.
Но! Има едно огромно НО, което би ме накарало да гласувам за нея на задаващите се избори. Дългоочакваната оставка на Станишев вече е факт, а това дава някакъв, макар и минимален шанс на тази партия да се нормализира. И това наистина би се случило, но при едно-единствено условие - ако за председател бъде избран Георги Кадиев. Това е едва вторият нормално (не повтарям неволно думичката) изглеждащ и нормално държащ се политик в БСП за последния четвърт век (няма да споменавам кой е първият - вероятно отчаян от действителността сред съидейниците си, човекът леко залитна по чашката). Ясно ми е, че подобно развитие на събитията е по-скоро в сферата на фантастиката, но значи в сферата на фантастиката е и възможността да имаме истинска левица.
И за да избегна подозренията, че съм бойкоборисовски трол, ще добавя, че въпреки задаващата се изборна победа в дясното политическо пространство на България, ако въобще има такова, положението не е по-добро от това в преименуваната БКП - вълните изтласкват нагоре само пяната, а свестните хора (просто няма как да няма такива) все още са неразличими за обществеността.
Още 7-8 гнусни трола като теб и може и да бъда убеден да гласувам за комунягите! Предай това на шефовете си!