Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Blue1914
Контакти:

Re: Какво би ме накарало да гласувам за БСП?

Мнениеот Blue1914 » 06 юли 2014 12:43

Гамаюн написа:Веднага правя уточнение - никога досега не съм пускал бюлетина за столетницата, огромна е вероятността и вбъдеще да не го направя.
Но! Има едно огромно НО, което би ме накарало да гласувам за нея на задаващите се избори. Дългоочакваната оставка на Станишев вече е факт, а това дава някакъв, макар и минимален шанс на тази партия да се нормализира. И това наистина би се случило, но при едно-единствено условие - ако за председател бъде избран Георги Кадиев. Това е едва вторият нормално (не повтарям неволно думичката) изглеждащ и нормално държащ се политик в БСП за последния четвърт век (няма да споменавам кой е първият - вероятно отчаян от действителността сред съидейниците си, човекът леко залитна по чашката). Ясно ми е, че подобно развитие на събитията е по-скоро в сферата на фантастиката, но значи в сферата на фантастиката е и възможността да имаме истинска левица.
И за да избегна подозренията, че съм бойкоборисовски трол, ще добавя, че въпреки задаващата се изборна победа в дясното политическо пространство на България, ако въобще има такова, положението не е по-добро от това в преименуваната БКП - вълните изтласкват нагоре само пяната, а свестните хора (просто няма как да няма такива) все още са неразличими за обществеността.

Още 7-8 гнусни трола като теб и може и да бъда убеден да гласувам за комунягите! Предай това на шефовете си!

urkoto

Мнениеот urkoto » 06 юли 2014 12:46

Blue1914 написа:Още 7-8 гнусни трола като теб и може и да бъда убеден да гласувам за комунягите! Предай това на шефовете си!

Много слабичко го раздават другарите кутевисти, наистина. Дайте по-сериозно, другари, все пак пари вземате за тая работа! И на малките деца сте ясни вече!
Краен костовист за сведение на всички герберастки псета.

http://vbox7.com/play:9c1d258e8b - най-великия 3-секунден клип в историята на човечеството

Потребителски аватар
Централен

Мнениеот Централен » 06 юли 2014 12:46

CTAHKO написа:Връщането на старото име на партията и чувството за патриотизъм :!:

БРСДП /тесни социалисти/ ? :lol:
„Човек заради едното име красно живей"
Рачко Пръдлето

" валидол за теб на 07 Окт 2013 19:32 :
Да и некрофил съм. "

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 06 юли 2014 12:48

Blue1914 написа:
Гамаюн написа:Веднага правя уточнение - никога досега не съм пускал бюлетина за столетницата, огромна е вероятността и вбъдеще да не го направя.
Но! Има едно огромно НО, което би ме накарало да гласувам за нея на задаващите се избори. Дългоочакваната оставка на Станишев вече е факт, а това дава някакъв, макар и минимален шанс на тази партия да се нормализира. И това наистина би се случило, но при едно-единствено условие - ако за председател бъде избран Георги Кадиев. Това е едва вторият нормално (не повтарям неволно думичката) изглеждащ и нормално държащ се политик в БСП за последния четвърт век (няма да споменавам кой е първият - вероятно отчаян от действителността сред съидейниците си, човекът леко залитна по чашката). Ясно ми е, че подобно развитие на събитията е по-скоро в сферата на фантастиката, но значи в сферата на фантастиката е и възможността да имаме истинска левица.
И за да избегна подозренията, че съм бойкоборисовски трол, ще добавя, че въпреки задаващата се изборна победа в дясното политическо пространство на България, ако въобще има такова, положението не е по-добро от това в преименуваната БКП - вълните изтласкват нагоре само пяната, а свестните хора (просто няма как да няма такива) все още са неразличими за обществеността.

Още 7-8 гнусни трола като теб и може и да бъда убеден да гласувам за комунягите! Предай това на шефовете си!

Защо да е трол :?: Защо хората, привърженици на автентичните комунисти са тролове, а тези подържащи фалшивите комунисти не са :?:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 06 юли 2014 12:51

Бих гласувал за всяка партия, която заяви отговорно (а и аз бих имал основание да й повярвам), че ще промени системата - ще започне от създаването на стимулиращ за работливите климат и от прочистването на държавния апарат - най-напред полиция и администрация, посредством смислени и справедливи закони.
Дали БСП може да бъде такава - аз в обозримото бъдеще не виждам положителен отговор на този въпрос. Коя друга може да бъде - бих желал да видя знаци за промяна в някоя друга партия дотолкова, доколкото другите не са се сраснали толкова с властта, колкото столетницата. Разбира се, това важи с пълна сила както за ДПС, която е преродено внуче на столетницата, така и за нейните "копелета" от рода на Атака и ББЦ. За Герб и РБ има някаква надежда, ако се отърват от червеното наследство - а то е неизтребимо - това са службите и мафиотските структури .
Общо взето - надеждата ми по-скоро е химера ...Това не означава, че няма да търся най-верния възможен избор ...

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 06 юли 2014 12:56

Какво би ме накарало да гласувам за БСП?

Само ако лично заемам шефското кресло в тая ааа абе партия ...
Важи и за останалите де.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 06 юли 2014 13:10

Поздравления за темата. Трябва да призная, че в последните седмици и месеци аз тотално се разочаровах от всички абсолютно политически субекти и събития, случващи се в политическия живот в страната и за първи път в мен се появи идеята да не гласувам на предстоящите парламентарни избори, макар че вероятността това да се случи е не повече от 1%. В същото време обаче вероятността да гласувам за БСП изглежда малка, защото се чувствам разочарован и предаден от тях. Изборът ми ще се свежда до някой измежду Атака, АБВ, Бареков или някоя от комунистическите партии като протестен вот (надявам се да не бъдат повече от една), но всичко зависи какво ще последва оттук нататък, какви сигнали ще изпратят политическите лидери оттук нататък, с какви хора ще се обградят, какви ще им бъдат платформите (макар че ще имам повече от 1 наум да не им се доверявам изцяло). Разбира се продължавам да смятам, че управление с участието на ГЕРБ и РБ ще бъде пагубно за страната и е много вероятно да се съобразя и с този факт, когато гласувам.
Все пак да отговоря конкретно на въпроса: бих гласувал за БСП (особено ако не се състави правителство и се стигне до последващи избори) ако новият лидер направи всичко възможно да възвърне доверието на избирателите си, а това означава никакви съглашения с ГЕРБ и ДПС, даде заявки за незабавно рестартиране на Южен поток и никакви санкции спрямо Русия, изкаже ясна положителна позиция за АЕЦ Белене и изгради радикално лява програма, в която акцентите да са поставени върху образованието (тотална реформа), здравеопазването (много повече пари в него) и повишаването на доходите.
Последна промяна от doktora25 на 06 юли 2014 13:12, променено общо 1 път.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 06 юли 2014 13:12

Доживотен абонамент за вестник Трета възраст и безплатен кардан за москвича също звучи добре .

Потребителски аватар
Patriot
Контакти:

Мнениеот Patriot » 06 юли 2014 13:14

Не знам за вас но за мен управлението на БСП е много по успешно от това на Бойкия пожарникар. До сега в последните 24 години не съм гласувал за никой от тези Мърши но като се замисля.... !!!! Приятели в момента ние имаме в много отрасли най-ниските цени от години насам и това ме води до мисълта че не е важно кой е на власт а каква полза има народа от това. БСП се справят отлично за сега и сериозно мисля дали да не гласувам за тях на следващите избори. Погледнете цените на горивата и сами си дайте отговорите защо при Бойкия неможеше да се намалят а сега може.??? Не забравяйте че от тяхната цена се кълколират и останалите цени . Така че за мен си струва една подръжка на тази партия в следващите избори. Кой е на власт...? мен но и не са мен не ме вълнува, важното е Българина да живее по добре а в момента за мен е точно така. За това не налагам мнение а само давам доводи за размисъл. А че тяхната кражба няма да спре това е така. Живял съм в чужбина около 15 години ..бил съм на всякъде по света ...истината е една а тя е че там също Политиците им крадат като замаяни но са дали хляба и зрелището на своите граждани и те си живуркат достойно. Това искам и в нашата мила татковина но дали ще съм жив да го видя..????))))
Последна промяна от Patriot на 06 юли 2014 13:22, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
шишко
Контакти:

Мнениеот шишко » 06 юли 2014 13:19

Усмивката на Мая!
[center][rimg]https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/t31.0-8/c0.58.851.315/p851x315/472103_10150575027076501_1555528658_o.jpg[/rimg][/center]

Върни се в “Свободна зона”