Предложи какво да сготвим днес!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Предложи какво да сготвим днес!
2 литра житная,2 бутилки кока-кола,2 кг пилишко на скара,2 кг свинско на скара,шопска салата доста,и 3-4 литра бира ,порцион за двама,след малко се мятаме и кой докъдето издържи

HASTA DE LA VICTORIA
Приятна тема, в ,,мама.бг" си имат няколко подобни,.. що и ние да си нямаме ?!. 

Прокобо мръсна, върви на майната си! 

Какви са тия месища бе, лятно време месища ще ми ядете, при това бъкани с химии. Сега, за лятото най-подходящо е чушки с доматен сос. Проблемът е че стават бавно и е необходимо много време да се прекара около печката. Ако е жега времето, а терасата не е северна, това не е далавера. Другият вариант е да си направиш един пинджур. Запичаш чушки и патладжани, смилаш ги, настъргваш 2-3 домата и гарнираш с олио, чесън и сирене. Тараторът през лятото също е задължителен и върви абсолютно с всичко.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
Кировец написа:JimBeam написа:Кировец написа:Свинска кавърма - гъби, които първи се запичат на сух тиган, чушки-червени и зелени, поне два вида лук - стар бял и пресен на пера, чесън, домати - от консерва или пресни, ароматни подправки, хубаво свинско месо.
Никой няма да се намръщи и на домашни кюфтенца на скара - леко подлютени + здравословно картофено пюре от пресни, сварени картофи + свежи домат и краставица.
Класическата пилешка домашна супа обира всички овации.
Абе свинско е добре да се избягва през лятото. Меса през това време на годината е добре да се яде пилешко повече и риба.
Аз много харесвам като лека храна през такива летни дни доматена гозба, ама то в момента доматите все още не са качествени. Най-хубаво става с домашни домати, ама такива в момента все още е трудно да се намерят.
Пилешкото е бъкано с антибиотици и всякакви други лайна, които карат пилето за 1-2 месеца да качи драстично килограми за пред потребителя. Вярно, че е ефтино за сметка на това, но е точно толкова нездравословно, колкото и свинското.
За рибата - не всеки човек обича да яде риба.
Чушчената манджа с доматен сос е класика - признавам.
За съжаление всичко което ядем е боклук освен ако не си го отгледаме ние. И прасета и крави им слагат инжекции с хормони, за да се развиват по-бързо и да ходят към гилотината. Да си призная и аз не обичам да ям риба по простата причина, че не се наяждам и е много занимавка докато го ядеш да гледаш за кости то направо ти се отяжда, ама зависи и каква ядеш де. Аз обичам да ям пълнен шаран и си правя поне два пъти в месеца и го правя така все едно за Никулден с всички екстри в него - гъби, лимон слагам и други дреболии

- rosenpetkov
- Контакти:
За обяд смятам да си цепна 3 кренвирша с кашкавал, имам печен патладжан за гарнитура + изстуден айрян да не заседне нещо я гърлото (мислих да е бира ама ще ми се приспи след това).
Нефтохимик (Бургас)
JimBeam написа:Кировец написа:JimBeam написа:Кировец написа:Свинска кавърма - гъби, които първи се запичат на сух тиган, чушки-червени и зелени, поне два вида лук - стар бял и пресен на пера, чесън, домати - от консерва или пресни, ароматни подправки, хубаво свинско месо.
Никой няма да се намръщи и на домашни кюфтенца на скара - леко подлютени + здравословно картофено пюре от пресни, сварени картофи + свежи домат и краставица.
Класическата пилешка домашна супа обира всички овации.
Абе свинско е добре да се избягва през лятото. Меса през това време на годината е добре да се яде пилешко повече и риба.
Аз много харесвам като лека храна през такива летни дни доматена гозба, ама то в момента доматите все още не са качествени. Най-хубаво става с домашни домати, ама такива в момента все още е трудно да се намерят.
Пилешкото е бъкано с антибиотици и всякакви други лайна, които карат пилето за 1-2 месеца да качи драстично килограми за пред потребителя. Вярно, че е ефтино за сметка на това, но е точно толкова нездравословно, колкото и свинското.
За рибата - не всеки човек обича да яде риба.
Чушчената манджа с доматен сос е класика - признавам.
За съжаление всичко което ядем е боклук освен ако не си го отгледаме ние. И прасета и крави им слагат инжекции с хормони, за да се развиват по-бързо и да ходят към гилотината. Да си призная и аз не обичам да ям риба по простата причина, че не се наяждам и е много занимавка докато го ядеш да гледаш за кости то направо ти се отяжда, ама зависи и каква ядеш де. Аз обичам да ям пълнен шаран и си правя поне два пъти в месеца и го правя така все едно за Никулден с всички екстри в него - гъби, лимон слагам и други дреболии
А?! Веднага предлагам една бърза рецепта - салака или сафрид - почистват се лесно и нямат много кости, овкусяват се с мерудии за риба, поръсват се със зехтин или олио, сол, оставяш малко във хладилника да ги хване маринатата, после ги напъхваш във един джоб от алуминиево фолио с цялата им марината и ги мяташ в загрята фурна за 20-25-30 мин. зависи от силата на фурната. Стават страхотни и не са пържени, нито пък си опушил съседите със скарата

Аз си падам по запеканките, така че ти предлагам нещо такова да си спретнеш. Хем не е много трудоемко, лесно и бързо става, пък и е вкусно.
Рецепта класика: картофи, сирене, кашкавал и яйца запечени във фурна.
1 кг картофи
2 яйца
200 гр. сирене
50 гр чисто масло
черен пипер и чубрица на вкус
1 праз или 4 стръка зелен лук
50 гр кашкавал
Измиваш картофите и ги вариш почти да са готови, обелваш ги и ги нарязваш на парчета. Слагаш ги в голяма купа и добавяш настърганото на едро ренде сирене, разбитите яйца и подправките, както и нарязания праз или зелен лук (според сезона) и разбъркваш. Загряваш тавата в предварително включената фурна и разтапяш маслото. Изсипваш картофената смес и заглаждаш. Пече се около 30 минути на 200 градуса до готовност. Преди да извадиш от фурната поръси с настърган кашкавал и запечи за 2 минути на грил функция.
Резултата е вкусна картофена запеканка! Да ти е сладко и наздраве!

Рецепта класика: картофи, сирене, кашкавал и яйца запечени във фурна.
1 кг картофи
2 яйца
200 гр. сирене
50 гр чисто масло
черен пипер и чубрица на вкус
1 праз или 4 стръка зелен лук
50 гр кашкавал
Измиваш картофите и ги вариш почти да са готови, обелваш ги и ги нарязваш на парчета. Слагаш ги в голяма купа и добавяш настърганото на едро ренде сирене, разбитите яйца и подправките, както и нарязания праз или зелен лук (според сезона) и разбъркваш. Загряваш тавата в предварително включената фурна и разтапяш маслото. Изсипваш картофената смес и заглаждаш. Пече се около 30 минути на 200 градуса до готовност. Преди да извадиш от фурната поръси с настърган кашкавал и запечи за 2 минути на грил функция.
Резултата е вкусна картофена запеканка! Да ти е сладко и наздраве!

THE G.A.M.E написа:...не се изказвай по исторически въпроси, когато по-същите, си компетентен колкото чукча, по-квантова физика.
- shumkar_44
- Контакти:
- Captain Stottlemeyer
Вместо да стоиш до печката в тази жега, по-добре си напазарувай готови неща от магазина. Побързай, преди да е напекло още. Изпий някоя и друга бира на хлад (сам или с компания). Прочети си на спокойствие вестника. Проведи някои телефонни разговори, за които през седмицата не си имал време (или желание). Прибери се в къщи, хапни и си поспи хубаво следобед, за да си свеж за мачовете довечера.
П.П. Не забравяй да направиш оценка на питейните наличности в хладилника (твърдо гориво и разредители), за да не се налага да припкаш на бегом за още муниции през някое от полувремената...

П.П. Не забравяй да направиш оценка на питейните наличности в хладилника (твърдо гориво и разредители), за да не се налага да припкаш на бегом за още муниции през някое от полувремената...

"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ