Виктор Орбан твърдо подкрепи "Южен поток"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Re: Виктор Орбан твърдо подкрепи "Южен поток"

Мнениеот Player » 02 юли 2014 13:04

Не инвестира у нас почти никои, защото нямаме добър инвестиционен климат. Трябва да има бързо регистриране на фирми без бюроктратични протакания. Ясни и точни неизменни правила за бизнеса и негова защита от корупция, от чиновници , от престъпници и силови структури. Чувал съм за някои по-малки компании които са искали да идват тука, но им се казва още в самото начало да дадат определена сума за да почнат да им се задвижват нещата. След това кой ще дойде. Аз лично ако съм инвеститор и така ме посрещнат с искаме за подкуп и то от най-високо ниво в държавата, просто я подминавам и никога не се връщам. Виновни винаги и за всичко сме си само ние. Не съм против едни или други или не съм за едни или други. Стига сте били против САЩ, ЕС или Русия или обратното. Аз съм практичен, който ми дава най изгодно за него съм, който не ми дава си заминава. Утре ако САЩ ми предложи 100 евро за газ ще кажа добре сте дошли. Но вдругиден ако Русия ми го дава за 80 долара, ще каза заповядай и чао на САЩ и така за всичко. Винаги съм искал да приличаме на Швейцария във всяко едно отношение, ама знам че няма да стане. Независими и гледащи интереса си.
Последна промяна от Player на 02 юли 2014 13:15, променено общо 1 път.

red__army
Контакти:

Мнениеот red__army » 02 юли 2014 14:01

RedeviL написа:Нека да има, но за в близкото бъдеще това не е възможно.. Пак ще попитам, какъв е смисълът руснаците да играят на дребно и да побутват рушвети под масата, за да прокарат проект, който може да бъде изгоден за всички страни? Много хора правят асоциации с АЕЦ Белене, което в случая е доста неуместно, защото става въпрос за мащабен проект, включващ участието на много държави.
Баце...защото наще са корумпирани,това им е първа природа,вътрешно тва им говори....като се появи какъвто и да е проект(десни или леви н.з),заради нищо друго.Ти си го написал.Те в тва виждат само пари,пред очите им минават копюри евро и долари,като в онези анимационни филмчета с Чичо Скрудж
Г.А.М.Е -"Ето, това се опитвам да кажа и аз! Продажно племе сме. Затова инвестициите в България са почти нулеви, съсипваме всичко изгодни и печелившо! Малкото големи компании, решили се да влезнат в България, също се възползват от порочните практики, които в други страни не биха си и помислили да правят, за да трупат печалби на гърба на целия български народ!
Ем да, аз не споря, че Унгария са договорили взаимно-изгодни договори с руснаците.
В това въобще не се съмнявам... Просто защото там няма болни русофили, които да продадът интересите на страната си за някоя и друга рубла, скришом в джоба"

Пък за реакторите ...
Аз не обвинявам ЕС, или която и да било страна.
Обвинявам нашите курви.
В крайна сметка, никой нищо нямаше да ни наложи, ако ние си гледахме интереса"-Г.А.М.Е
Тва дето се опитват, до изпотяване да ти обяснят колегите, ти сам си го написал.Само че,понеже ние явно не сме независими,не говоря институционално от ЕС,а когато националните ни интереси не съвпадат с тези на ЕС и техния кукловод от СА,започва набиване по канчето.Още повече когато проект като този е явно компрометиран щото е корумпиран...не от едно,а от две правителства с различна партийна принадлежност."Не само им даваш,пръчката,а даже и основание да ти набиват канчето с нея и да викаш удри".И понеже този проект е важен не само за България и още 5 страни по трасето след нея,Русия като доставчик има изгода да го прави на всяка цена,дори "пари под масата".От другата страна е СА,който не иска проекта.Нашите политици знаят че не могат да искат пари от там,понеже този партньор не се церимони,а праща направо чукове по главите.Сега сме м/у чука и наковалнята.Решението беше "Набуко".Независим за България от руски газ проект...в началото на проектирането имаше газ,след това,странно как се оказа че няма.Когато "Набуко" беше пред договаряне,дори бяха събрали капитал(даже мекере с комсомолско потекло Димитър Абаджиев беше главен там)...ЕС и ЕК го отказаха.Всъщност не го отказа,подобно трасе сега минава през азиатска Турция за Италия и Европа.Зимата газ от къде....с кофи ли ще го носим,или през "Wi-Fi",ще идва,като ние нямаме изградени връзки с други газопроводи.Газ от къде ще вземат не е важно,и не ме интерсува,стига да е на добра цена,и заради това да не дупчат Добруджа за шистов газ,щото подпочвените отровни води след 15 години от Добруджа ще стигнат до Пловдив.

pomiqr162

Мнениеот pomiqr162 » 02 юли 2014 14:29

ivailo1403 написа:И в България има политик който би се ръководил преди всичко от българския национален интерес ако управлява-Волен Сидеров.Непонятно за мен обаче, хората общо взето не желаят да гласуват за него.

Нааках се от смях.

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 02 юли 2014 14:33

red__army написа: Баце...защото наще са корумпирани,това им е първа природа,вътрешно тва им говори....като се появи какъвто и да е проект(десни или леви н.з),заради нищо друго.Ти си го написал.Те в тва виждат само пари,пред очите им минават копюри евро и долари,като в онези анимационни филмчета с Чичо Скрудж

Съгласен съ с теб, но тук вината си е изцяло наша, действително проектът се е оскъпил, не защото руснаците искат да глътнат 1-2 млрд. в повече (за тях това са си направо джобни пари) и с това да рискуват да забавят или прецакат проекта, а защото нашите "бизнесмени" и "политици" са алчни. А какво ще правим зимата без газ ли? Ще се зареждаме с кюмбета и мазут до де можем и ще си викаме - "брех, колко сме независими".. :mrgreen:
Последна промяна от RedeviL на 02 юли 2014 14:35, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 02 юли 2014 14:34

pomiqr162 написа:
ivailo1403 написа:И в България има политик който би се ръководил преди всичко от българския национален интерес ако управлява-Волен Сидеров.Непонятно за мен обаче, хората общо взето не желаят да гласуват за него.

Нааках се от смях.

Станахме двама ... :)

ПС: Каки за по 500 Евро и нощувки в Париж от субсидията ще има ли за електората?
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

ivailo1403
Контакти:

Мнениеот ivailo1403 » 02 юли 2014 16:00

pomiqr162 написа:

Нааках се от смях.

Ти си се наакал по принцип.

Върни се в “Свободна зона”