Броят на отборите ни в "А"група
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Броят на отборите ни в "А"група
аз мисля че е добре да са 16 отбора, но да се дават доста добри бонуси в края на годината в зависимост от мястото на което са отборите и да има стимул всеки отбор да е дори и с едно място по нагоре за да вземе повече пари.Като се замисля термина "златна среда" може да идва и от факта че отборите, които са там могат да си продават мачовете и така да изкарват пари.
Parmalat написа:А група ЗАДЪЛЖИТЕЛНО 10 отбора
Б група обща 16 отбора
В става също профисионална пак 16 отбора
Така имаме 42 отбори с професионален статут предостатъчно.
+1
аз пък не искам измислени отборчета с 20 човека публика и големи стадиони.Искам яки гостувания,а не се едно отиваш на погребение..в Бургас,Ловеч,Надежда,Овча купел и още куп няма кой да те напсува...
downlow написа:аз мисля че е добре да са 16 отбора, но да се дават доста добри бонуси в края на годината в зависимост от мястото на което са отборите и да има стимул всеки отбор да е дори и с едно място по нагоре за да вземе повече пари.Като се замисля термина "златна среда" може да идва и от факта че отборите, които са там могат да си продават мачовете и така да изкарват пари.
Te и сега получават бонуси от ПроБГ , за по-предно класиране,но който си продава трудно ще се отучи.
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]
Parmalat написа:Red_champions написа:Незнам защо се обсъжда намаляването бройката на отборите в елита ни.И без това е кратко първенството и бързо свършва,спроред мен така си е добре.
Грешиш ако са 10 отбора ще има 36 кръга или 6 повече отколкото досега по системата на Австрия и Швейцария 4 пъти всеки срещу всеки , тогава си мисля че вече отбори като Славия може да изпаднат които играят за златната среда,защото просто нея няма да я има.Или играеш да се спасиш или за евротурнирите
И Шотландия и Австрия, като имат по 36 кръга са цъфнали и вързали, като футболни държави.Имат общо 3-4 отбора за Европа, а и там се представят доста лакътушесто.
Не знам дали се усещате, ама доста отбори и сега едвам връзват двата края, с по само 1 гостуване, а ако станат по 2-тогава?!Тази идея, със сигурност ощетява всички отбори, които са по 1 от даден град и облекчава тези, които са повече от един-естествено най-вече софийските.И два отбора да е А група, докато го има този манталитет и на играчи, и на ръководители-все ще е тая.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?
-
- Контакти:
Гледам,че всички коментари са на левскари и цскари.Всички са на мнение за 10 отбора.Ами пичове от кой отбор ще обирате/крадете футболисти в случая? Вижте си гръбнака на двата отбора ,от кой отбори идват! Сещатели се,че основно и на двата отбора, играчите ще бъдат от''Б''група,ако го направят с 10 

Последна промяна от pak_ li _ti на 22 ное 2009 16:15, променено общо 1 път.
pak_ li _ti написа:Гледам,че всички коментари са на левскари и цскари.Всички са на мнение за 10 отбора.Ами пичове от кой отбор ще обирате/крадете футболисти в случая? Вижте си гръбнака на двата отбора ,от кой отбори идват! Сещатели се,че основно и на двата отбора, играчите ще бъдат от там,ако го направят с 10
В грешка си не съм фен нито на ЦСКА , нито на Левски

[center]R.I.P[/center]
vhpvhp написа:10 отбора Висша лига е истинско разхищение на средства. Най-добре е да се направи Висша лига от 2 /два/ отбора - Левски и ЦСКА . + "А" група от 4 отбора - другите два софийски + актуално най-богатите /примерно Литекс и Черноморец/ . Така цялото първенство ще представлява един дълъг плейоф между двата члена на Висшата лига.Така ще отпаднат нуждите да се корумпират съдиите на БФС за предпазване от "изненади" в провинцията . Участниците ни в ЕКТ ще бъдат известни още преди началото на шампионата и ще имат достатъчно време за психическа подготовка за европодвизи.Останалите отбори из България да си направят там зонални първенства и да се кьоскат по нивите ...
+1
+ 1 и за Кашчей.
Тая тема скоро я дъвкахме.
Най-добре според мен ще е:
а/ "Б" групите да станат полу-професионални. Макс. 5-10 с професионален договор. Сега ако в А група нещата се зле, то т Б групите е пълен т..ш..к. А там играят и се учат на футболни навици и умения поне 2 пъти повече футболисти.
б/ Пълна прозрачност за финансите на клубовете от А и Б група. Да са задължени да публикуват ВСИЧКО свързано с пари на уебсайтовете си и в поне един национален вестник.
в/ ПФК да бъдат САМО публични АД-та. Както е за банките и компаниите с национално значение.
г/ Таван и под на заплатите в "А" група. Тоест колективен трудов договор. Така ще има съвсем легално синдикат на играчите, който ще договаря заплати и т.н. Освен това ще се избегнат простотии като средните заплати в Левски, ЦСКА и още няколко клуба.
д/ Изискване за МИНИМАЛНА посещаемост на стадионите през сезона. Който на може - сори, но това означаве, че няна интерес към такъв отбор, сиреч не носи приходи за централата и себе си. Никой музикант примерно не получава пари само защото е хоби на дадена личност. Пълни ли клубове и зали - има заплащане, не пълни ли - има и други професии.
и нещо ексцентрично, но според мен си струва.
Преговори с гърци, румънци и сърби за създаване на Балканска лига. Така ще съм съгласен нашенските отбори в елита да са по-малко. А интересът от ТВ-та и медии ще е пъти по-голям. И стадионите ща се пълнят със сигурност повече.
Последна промяна от Ki Cho на 22 ное 2009 16:29, променено общо 1 път.
А папагалите са птиците с доказано най-силен клюн.
Който има пари той поръчва музиката.Защо са ни Локомотив (Пд) и Ботев(Пд) в това им състояние в А група?И аз искам Добруджа да е в А група,но да е конкурентноспособен на останалите отбори.Нека Ботев и Локомотив или Спартак дават пари за добри играчи да е интересно да се гледа.Иначе по тая логика може да вкараме и Скрита Сила (с.Мъдрево) в А група.
[center]R.I.P[/center]
Parmalat написа:Който има пари той поръчва музиката.Защо са ни Локомотив (Пд) и Ботев(Пд) в това им състояние в А група?И аз искам Добруджа да е в А група,но да е конкурентноспособен на останалите отбори.Нека Ботев и Локомотив или Спартак дават пари за добри играчи да е интересно да се гледа.Иначе по тая логика може да вкараме и Скрита Сила (с.Мъдрево) в А група.
То по тая логика и пармалат не ни трябва във форума, но ето го тук и пише. И нека пише, има право. Щом има кой да чете написаното. Ако няма кой да го чете, ще стои ли пармалат във форума?
А папагалите са птиците с доказано най-силен клюн.