Американците казаха: Орешарски, спирай Южен Поток

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Re: Американците казаха: Орешарски, спирай Южен Поток

Мнениеот RedeviL » 08 юни 2014 22:41

dzhambov написа:
RedeviL написа:
dzhambov написа:
RedeviL написа:Какви топки има Бойко!? Не ставайте смешни! Картата с Южен поток е много по-голяма, а и като прибавим към нея геополитическата война между Русия и Америка за Украйна, нещата си стават направо сериозни.. Както вече стана ясно, глупостите за спазване на европейско законодателство бяха за замазване на очите, така че ми е много интересно какво щеше да направи Бойко в случая! А да, щеше да им излиже гъза на американците и ЕС от-до..

Какъв Бойко те гони,тея мекотели за една година разсипаха държавата ти Бойко та Бойко.

Кое точно, дето не беше разсипано, го разсипиха!? Аман от заучени герберастки мантри!

Аха,значи ГЕРБ са виновни за днешното унижение. :mrgreen:Унижението си е голямо,за това никой не спори вярвам.

Ти нали си от тия, дето им харесва да сме маша в ръцете на Америка!? По-скоро унижението е за такива като мен, които са си мислели различно, но...

Потребителски аватар
dzhambov

Мнениеот dzhambov » 08 юни 2014 22:44

RedeviL написа:
dzhambov написа:
RedeviL написа:
dzhambov написа:
RedeviL написа:Какви топки има Бойко!? Не ставайте смешни! Картата с Южен поток е много по-голяма, а и като прибавим към нея геополитическата война между Русия и Америка за Украйна, нещата си стават направо сериозни.. Както вече стана ясно, глупостите за спазване на европейско законодателство бяха за замазване на очите, така че ми е много интересно какво щеше да направи Бойко в случая! А да, щеше да им излиже гъза на американците и ЕС от-до..

Какъв Бойко те гони,тея мекотели за една година разсипаха държавата ти Бойко та Бойко.

Кое точно, дето не беше разсипано, го разсипиха!? Аман от заучени герберастки мантри!

Аха,значи ГЕРБ са виновни за днешното унижение. :mrgreen:Унижението си е голямо,за това никой не спори вярвам.

Ти нали си от тия, дето им харесва да сме маша в ръцете на Америка!? По-скоро унижението е за такива като мен, които са си мислели различно, но...

А ти си от тези,дето им харесва да сме маша на Русия,така ли?Унижението е за всички българи!

другарят сталин
Контакти:

Мнениеот другарят сталин » 08 юни 2014 22:45

Светът е изправен пред сложна икономо-политическа обстановка, в която единствено и само моят наследник другарят Путин може да спаси обществото от дъното, от задънетата улица, в която е поставено то. Всички граждани на света трябва да се обединим срещу капиталистическата буржоазия завладяла света, изпиваща кръвта му до последна капкла, експлоатираща го по долен начин. Ние заедно имаме силите да изметем изметта от лицетои на земята. Бог да пази света от тези долни твари. Напред към победата другари.

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 08 юни 2014 22:45

Вината за замразяването на ЮП е предимно в правителството. Само това което съм избрал като цитат е достатъчно да има съмнения за задкулисие и корупция.

"От възложителя на конкурса – проектната компания "Южен поток България" нито потвърдиха, нито отрекоха информацията, че за изпълнител е избран "Стройтрансгаз консорциум" ДЗЗД. Пред Mediapool от дружеството посочиха, че когато имат официална информация, ще я съобщят. От ресорното министерството на икономиката и енергетиката допълниха, че на този етап нямат какво да кажат. Заради изисквания за конфеденциалност по провежданата процедура е необходимо и съгласие от участниците в търга за да бъдат разкрити, обясниха от ведомството на министър Стойнев. ( Нещо като историята с решението на КЗК по случая с продажбата на "Булгартабак").

Така най-голямата строителна поръчка на страната - за над 3.5 млрд. евро, която, по думите на министър Стойнев, ще изправи на крака Северна България, е обвита в пълна тайнственост и мистерия.

Единствената официално съобщена информация от проектната компания до момента е, че в търга са участвали 11 кандидати, като до втория етап са били допуснати четирима.

Не е ясно как част от компаниите са осигурили изпълнението на условието за достъп до 500 млн. лв. кредитна линия или собствен капитал, тъй като три от петте български фирми са със сериозни финансови затруднения и банки разпродават активите им. По неофициална информация "Стройтрансгаз консорциум" е предоставил гаранции от руската банка ВТБ, но други източници на Mediapool твърдят, че гаранциите са от друга финансовата институция.

Моделът, по който ще се финансира българският участък от "Южен поток", предвижда 70% от средствата да дойдат чрез банкови заеми, за които все още не е ясно дали са осигурени.

Останалите 30% (около 1.05 млрд. евро), трябва да бъдат осигурени като собствени средства от "Газпром" и БЕХ. Тъй като БЕХ няма такива възможности, е договорен заем от "Газпром" в размер на 620 млн. евро, който ще се изплаща за срок от 22 години при лихва от 4.25%, според изявления на министър Стойнев на 31 октомври, когато бе направена символичната първа заварка на българска територия.

Въпреки уверенията на управляващите, че България няма да плаща нищо за строежа на "Южен поток" на своя територия, а проектът ще се финансира изцяло с руски заем, първите 191 млн. лв. български средства станаха факт през декември, когато "Българският енергиен холдинг" (БЕХ) и "Газпром" са увеличили по толкова своето участие в капитала на съвместното дружество "Южен поток България" със средства от облигационната емисия на БЕХ от 500 млн. евро".

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 08 юни 2014 22:46

Бе хора, тупурдията пак е за едни пари! Орешарски каза ясно, янките искат тръбата да не е руска или българска, ами някоя тяхна компания да построи и да прибира таксите...Те това е!
Щяло да има конкурс според ЕС - директивите и познайте кой трябва да го спечели. Същото е и с АЕЦ Белене ...
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 08 юни 2014 22:48

pampi написа:
Кашчей написа:
pampi написа:
Кашчей написа:
Добре е, че си признаваш :mrgreen:
Не сме много тези, които могат да признаят грешка във форума.

Бре,бре... Вещера и грешка...Сакън... :lol:

Ти не си в списъка, а и не си от тези, които могат да признаят грешка.

Баси, верно ли не съм в списъка?
Като се замисля, няма как да съм, че аз съм безгрешен, бе... :mrgreen:

Какво ще кажеш по това мнение:

sin4ec написа:Кашчей и pampi, вий сте от малкото интелигентни и мислещи хора тук, няма смисъл от тази псевдовойна! България се разпада по шевовете, дайте нещо смислено, или да затваряме политическите теми!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 08 юни 2014 22:49

Жалко, наистина. Орешарски можеше да обяви решението след седмица или две, но точно на пресконференцията с американските сенатори...Такива бяха всичките ни премиери, на гостите от США само минет не направиха публично.( за непублично не мога да гадая). Изключвам Виденов от това число. Явно сме окончателно осъдени, ами който е по-млад и има образование да стяга багажа, ний по-дъртите да отгледаме и изучим децата и те да се махат, пък нас тука кучета ни яли. Перспективата е тежка и не е за пред хора.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 08 юни 2014 22:50

Кашчей написа:
pampi написа:
Кашчей написа:
pampi написа:
Кашчей написа:
Добре е, че си признаваш :mrgreen:
Не сме много тези, които могат да признаят грешка във форума.

Бре,бре... Вещера и грешка...Сакън... :lol:

Ти не си в списъка, а и не си от тези, които могат да признаят грешка.

Баси, верно ли не съм в списъка?
Като се замисля, няма как да съм, че аз съм безгрешен, бе... :mrgreen:

Какво ще кажеш по това мнение:

sin4ec написа:Кашчей и pampi, вий сте от малкото интелигентни и мислещи хора тук, няма смисъл от тази псевдовойна! България се разпада по шевовете, дайте нещо смислено, или да затваряме политическите теми!

[offtopic]Виж стр. 28 мнение 8... :mrgreen:[/offtopic]
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 08 юни 2014 22:50

dzhambov написа:А ти си от тези,дето им харесва да сме маша на Русия,така ли?Унижението е за всички българи!

Такива като теб са от тези,които ще се хванат за палците да им го нафраска някой афроамериканец(да бъдем политкоректни :mrgreen: ) и ще врещиш на всеуслушание как си прецакал мръсните руски комунисти,които били искали да те таковат,а те дори не знаят за твоето съществуване.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 08 юни 2014 22:52

dzhambov написа:
RedeviL написа:
dzhambov написа:
RedeviL написа:
dzhambov написа:

А ти си от тези,дето им харесва да сме маша на Русия,така ли?Унижението е за всички българи!

И що трябва да сме нечия маша, та да си начешете егото?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Върни се в “Свободна зона”