Митко Палаузов - дете борец за правда и свобода

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
rosenpetkov
Контакти:

Re: Митко Палаузов - дете борец за правда и свобода

Мнениеот rosenpetkov » 06 юни 2014 13:06

Вторият Митко разказвал, че брат му не се е втурнал срещу фашистите с 2 пистолета, а е загинал трагично. След като баща им става партизанин, полицаите започнали да тероризират жената и сина му.

Нямало къде да оставят детето и затова го взели със себе си. Убитият Митко е изпратен с майка си и с ранени партизани в землянка на Осеникова поляна - уж далеч от сраженията.

След Балванската битка жандармеристите намират скривалището. Убиват всички, ограбват пръстени, изваждат с щик златните зъби и оставят разкъсаните тела. Така ги намира бащата, събира ги парче по парче.

Години по-късно Трифон Палаузов издирва убийците и ги предава на съда. Намира халката и златните зъби на Ганка, добавя своята халка и си прави пръстен. Митко го дава на големия си син Трифон да го носи и пази като семейна реликва.

Колкото до мита за детето герой, създаден от партийната идеология, вторият Митко твърди, че неговият баща не бил съгласен с изкривяването на фактите. Дори започнал съдебно дело срещу писателя Марко Марчевски за неверните интерпретации в книгата му “Митко Палаузов”. Но един път написани, нещата се приемат за истина и трудно можело да се отрекат.
Къщата музей “Митко Палаузов”

Въпреки несъгласията на бащата тази книга претърпява 8 издания. Делото е прекратено поради смъртта на Палаузов.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1725607

Митко Палаузов е продукт на комунистическата пропаганда.
Нефтохимик (Бургас)

Потребителски аватар
Mitko-Levskar
Контакти:

Мнениеот Mitko-Levskar » 06 юни 2014 13:09

Чапаев написа:
Мистри написа:
Чапаев написа:Мръсна, долна клевета! В нашето общество е пълно с безскрупулни клеветници, готови да продадат и собствената си майка за пари! Това сте Вие, днешната младеж!

А вие от "вчерашната" продавахте цялата си фамилия , вкупом. :lol:

Отново долни клевети! Ние младежо, гинехме по шубраците, землянките и мандрите! Най-много жертви давахме в мандрите!

Сега остава и да ми кажеш,че зад всяко едно дърво в гората е имало по един партизанин,и хептен ще падна от смях :)

Потребителски аватар
Чапаев

Мнениеот Чапаев » 06 юни 2014 13:10

fr3ak_boy написа:
Чапаев написа:
fr3ak_boy написа:
Чапаев написа:Мръсна, долна клевета! В нашето общество е пълно с безскрупулни клеветници, готови да продадат и собствената си майка за пари! Това сте Вие, днешната младеж!

Боклук долен, знаеш ли, че съм правил проучване по темата! Написал съм и една солидна научна статия по въпроса, така че определено не говоря клевети!
Настоявам темата да бъде изтрита, защото има лъжовна и недостоверна информация :!: :!:

Средношколец, първо си вземи матурата и тогава пиши научни статии! Добре са ви промили мозъците! Вече и от малки ви учат да лъжете и клеветите!

Капут нещастен, аз матурите съм ги взел вече само че има едно нещо наречено извънкласна дейност, в която човек може да се развива, в която област си пожелае... Представи аз се занимавам с история, където има научни състезания, конкурси и т.н. Така че определено съм писал научна статия, която даже е била оценявана от историци.

Средношколец, нямаш уважение към загиналите герои, нямаш уважение към по-възрастните и висшестоящите, нямаш елементарно възпитание, кой ще ти даде на теб диплома, още по-малко да пишеш научна работа! Всъщност какво ли се чудя! Колко му е в днешно време да си вземеш матурата и дипломата, наред с циганите и турците, които не знаят грам български език! На този фон изглеждаш като професор!
Кадрите решават всичко.
Не е важно как са гласували, а кой брои гласовете.
Колкото по-голяма е една лъжа, толкова по-лесно ще и повярват.
Никой не пита победителя дали е говорил истината, или не.
Съвест - това е еврейска измислица.

Потребителски аватар
zlato1234
Контакти:

Мнениеот zlato1234 » 06 юни 2014 13:16

ИзображениеИзображениеИзображение
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/952/8092952a.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
JohnnieWalker
Контакти:

Мнениеот JohnnieWalker » 06 юни 2014 13:19

Герои ? Комунизма е толкова лишен от истински герои, че почнали да си ги измислят :oops:

Потребителски аватар
Чапаев

Мнениеот Чапаев » 06 юни 2014 13:27

Мистри написа:Изображение

Ти си си заключен по рождение! Още с раждането ти, родителите ти не са ти оставили никакъв шанс! Отивай в друга тема и се самозаключи!
Кадрите решават всичко.

Потребителски аватар
fr3ak_boy
Контакти:

Мнениеот fr3ak_boy » 06 юни 2014 13:35

Чапаев написа:
fr3ak_boy написа:
Чапаев написа:
fr3ak_boy написа:

Боклук долен, знаеш ли, че съм правил проучване по темата! Написал съм и една солидна научна статия по въпроса, така че определено не говоря клевети!
Настоявам темата да бъде изтрита, защото има лъжовна и недостоверна информация :!: :!:

Средношколец, първо си вземи матурата и тогава пиши научни статии! Добре са ви промили мозъците! Вече и от малки ви учат да лъжете и клеветите!

Капут нещастен, аз матурите съм ги взел вече само че има едно нещо наречено извънкласна дейност, в която човек може да се развива, в която област си пожелае... Представи аз се занимавам с история, където има научни състезания, конкурси и т.н. Така че определено съм писал научна статия, която даже е била оценявана от историци.

Средношколец, нямаш уважение към загиналите герои, нямаш уважение към по-възрастните и висшестоящите, нямаш елементарно възпитание, кой ще ти даде на теб диплома, още по-малко да пишеш научна работа! Всъщност какво ли се чудя! Колко му е в днешно време да си вземеш матурата и дипломата, наред с циганите и турците, които не знаят грам български език! На този фон изглеждаш като професор!

Уважение имам към хората, които го заслужават!!!
Комунистически престъпник като теб заслужава само бесило :!: :!: :!: :!:
shumkar_44 написа:...Весел лаят е на Шаро,
весел е и неговият вид,
щом във с ветреца ювелирно
се прокарва мириса на сух бисквит.

Годините ще литнат бързо,
и децата ще напуснат каменния зид,
ала сърпа лунен, той ще помни вечно,
къкрещия, вкусен, сух бисквит.

Потребителски аватар
Чапаев

Мнениеот Чапаев » 06 юни 2014 13:39

fr3ak_boy написа:Уважение имам към хората, които го заслужават!!!
Комунистически престъпник като теб заслужава само бесило :!:

Няма нищо, чувствай се като професор и много учен пред циганите и турците! В царството на слепите, едноокият е цар!
Кадрите решават всичко.

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 06 юни 2014 13:40

Аман от тъпи спорове и празни приказки! В живота истината е винаги субективна и зависи от гледната точка. Например, борците за свобода са терористи и обратното, в зависимост кой и как възприема нещата... Като гледам тука, между тези дето се дърлят, принципна разлика няма и едните, и другите са далеч от демократичното зачитане на чуждото мнение и достойнство... 8-)
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Върни се в “Свободна зона”