Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Re: Дисекция на русофобията

Мнениеот doktora25 » 25 май 2014 13:50

Само така леко да спомена, че Русия (СССР) инвестира милиарди в предприятия у нас, осигурили работа на стотици хиляди българи, докато русофобите ликвидираха 90% от тези предприятия и изгониха голяма част от работилите в тях зад граница. Пък после ми говорете кои са българофили и кои-българофоби.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
Rafa

Мнениеот Rafa » 25 май 2014 13:55

doktora25 написа:Само така леко да спомена, че Русия (СССР) инвестира милиарди в предприятия у нас, осигурили работа на стотици хиляди българи, докато русофобите ликвидираха 90% от тези предприятия и изгониха голяма част от работилите в тях зад граница. Пък после ми говорете кои са българофили и кои-българофоби.

Сега кажи на русофобите и колко злато изнесе и продължава да изнася Дънди крокодила от България за жълти стотинки и кой позволи това :lol:
shumkar_44 написа:Специално за колегата с брадата, ще споделя малко информация за спортното ходене

soilwork написа:Извинявам се че се отклонявам от темата др.Шумкар-тоя "колегата с брадата"....снимката на профила не е негова,това е снимката на един футболен мениджър.

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 25 май 2014 14:00

P!nk fan написа:Русофобите могат да бъдат класифицирани в 10 основни групи:

1. Соросоиди - хора, които чрез нападките по адрес на Русия се стремят да оправдаят поредния финансов транш, получен от задграничните им господар;
2. Гей активисти - хора, атакуващи Русия заради приетия от Руската дума закон, забраняващ пропагандата на хомосексуализма;
3. Седерастки лумпени, поставящи знак за равенство между Русия от една страна и комунизма от друга и търсещи обяснение за всички обществени (че дори и за личните си) несполуки в подмолната роля на Русия;
4. Американофили - хора, които смятат, че САЩ е най-демократичната страна в света и неин най-висш приоритет е поддържането на световния мир. Специфично за американофилите е, че те разглеждат американските военни бази в България като защитен щит срещу "имперските домогвания" на Русия;
5. Заблудени привърженици на Европейския съюз, искрено вярващи в т.нар. "европейски ценности" и възхищаващи се от невзрачни бюрократи от типа на Барозу и Аштън. Русофобията на симпатизантите на ЕС се проявява най-отчетливо при констатациите им как политиката на Русия противоречала на "европейските ценности";
6. Туркофили - хора, отричащи Турското робство и респективно освободителния характер на Руско-турската война от 1877-78 г. Характерно за туркофилите е, че паралелно със засипването на Русия с хули те натрапчиво изтъкват как Турция е наш добър приятел и съсед;
7. Либерасти, критикуващи Русия за нежеланието й да възприеме западния мултикултурен модел и на негова основа да структурира обществото си;
8. Правозащитници - хора, обвиняващи Русия в нарушаването на свободата на словото, погазване на върховенството на закона и т.н.
9. Псевдонационалисти - хора, смятащи, че русофобията е интегрална част от българския национализъм. Характерно за псевдонационалистите е, че докато яростно разобличават "руската заплаха" за България, напълно си затварят очите за далеч по-големите и актуални опасности, грозящи Родината ни като например неосманизма и радикалния ислямизъм;
10. Позьори - хора, които са русофоби, просто защото в момента така е модерно. Това е групата на т.нар. промити мозъци, които формират антируските си нагласи единствено на основата на ежедневната антируска пропаганда на "обективните" западни медии и българските им глашатаи.

Изображение

Хубаво, погледнато от определен ъгъл написаното от теб има доза истина. Макар да е напълно.
Въпрос: русофобията ли е основния проблем на България? Тя или чуждопоклонничеството и дори на моменти направо българофобията?
Следва да отбележа, че много от еврофобите и американофобите са такива по същите причини, които си изредил за русофобията (разменяйки местата в изреченията както следва: на САЩ/ЕС с Русия и обратното).

"Обективен" както винаги. Да не би другия ти ник да е viali :D
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Rafa

Мнениеот Rafa » 25 май 2014 14:08

Този от лявата снимка няма как да не е евреин 8-) Не може да го объркаш 8-) Веднага прозрях дявола в него 8-)
shumkar_44 написа:Специално за колегата с брадата, ще споделя малко информация за спортното ходене

soilwork написа:Извинявам се че се отклонявам от темата др.Шумкар-тоя "колегата с брадата"....снимката на профила не е негова,това е снимката на един футболен мениджър.

dream team
Контакти:

Мнениеот dream team » 25 май 2014 14:17

Rafa написа:
dream team написа:Има русофоби, защото русофилите у нас в мнозинството си са и българофоби. Или поне биха поставили Русия преди България.

И как реши, че русофилите са българофоби, а русофобите са българофили :roll:

Факт е просто. Политиката на Русия след Освобождението е била против интересите на България. Примерите са много, но ако искаш особено силен - противопоставянето на Съединението, насърчаването на сърбите да ни нападнат в гръб, и впоследствие превратът срещу княз Александър Батенберг. Русофилите в такива времена подкрепят Русия, а не България.

Нека всеки русофил да си сложи ръка на сърцето и да каже кого би избрал, ако трябва да избира между България и Русия.

Потребителски аватар
Rafa

Мнениеот Rafa » 25 май 2014 14:39

dream team написа:
Rafa написа:
dream team написа:Има русофоби, защото русофилите у нас в мнозинството си са и българофоби. Или поне биха поставили Русия преди България.

И как реши, че русофилите са българофоби, а русофобите са българофили :roll:

Факт е просто. Политиката на Русия след Освобождението е била против интересите на България. Примерите са много, но ако искаш особено силен - противопоставянето на Съединението, насърчаването на сърбите да ни нападнат в гръб, и впоследствие превратът срещу княз Александър Батенберг. Русофилите в такива времена подкрепят Русия, а не България.

Нека всеки русофил да си сложи ръка на сърцето и да каже кого би избрал, ако трябва да избира между България и Русия.

Слагам ръка на сърцето си казвам: Бълггария, в редиците на руската федерация :!:

dream team
Контакти:

Мнениеот dream team » 25 май 2014 14:45

Rafa написа:Слагам ръка на сърцето си казвам: Бълггария, в редиците на руската федерация :!:

:shock: :shock: :shock:
А ако наистина желанието ти се случи, това ще означава асимилация на българите, заличаване на език, култура и традиции.

Ето затова има русофоби.

dromihait
Контакти:

Мнениеот dromihait » 25 май 2014 14:53

Днес болните мозъци не бяха се активизирали. Как не ви писна, бе, сладури?
Един друг помияр точно преди месец пусна сходна тема. Модераторите могат да ги обединят.

dromihait написа:
Чапаев написа:
dromihait написа:Щях да взема отношение по поредната кретенска полюция, но се отказах. Колегите във форума са казали достатъчно.
Мислещите, интелигентни и образовани българи, драги ми Василий Иванович, никога не биха могли да бъдат "русофили" от твой тип - достатъчно добре са запознати с историята на руско- българските отношения през последните 1100 години и с характера на руската държавност от края на IXв. до наши дни.

Явно си се разпознал в статията!

Никак. Най- вече защото е толкова тъпа, че дори няма теза и доказателствена част. С лозунги, крясъци и обиди спрямо другомислещите могат да впечатлят теб, но не и мен. У мен тази статия предизвиква само съжаление, примесено с тъга.
Ползвам руски език. Пиша и в специализирани руски форуми. Познавам огромна част от руската (не само класическа) литература. Гледам и руски филми. Слушам и руска музика (включително съвременна такава - имат добри групи в твърдите жанрове). Уважавам онзи голям руски принос в съкровищницата на световната култура и в науката. Не харесвам особеностите на руската държавност, както и многократните нейни действия срещу българските интереси (продължаващи до днес). Русофоб ли съм?
Знам, че ти е непосилно да ме разбереш. Ти харесваш Русия на Светослав, Иван Грозни, Николай I, Ленин, Сталин и Путин. Аз харесвам Русия на Лобачевски, Пушкин, Менделеев, Чайковски, Чехов, Бердяев, Висоцки, Солженицин...Нямаме допирни точки.
Последна промяна от dromihait на 25 май 2014 14:54, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vojdek
Контакти:

Мнениеот Vojdek » 25 май 2014 14:54

Значи, само да вметна....не че нещо.....ама само на мен ли ми звучат "русофил" и "американофил" като ''анти-българин''?

Аз, лично предпочитам да си припомням думите на Левски и Вазов за Русия, отколкото фентъзи романите за "освободителната армия".

И това, че не ми харесва Русия, не значи, че автоматично съм фен на САЩ. Само идиоти гледат нещата да са поставени винаги в двете крайности.

По-добре да следваш думите и заветите на Велики Българи, поне според мен де...

А и предпоследно, дали Хитлер или Сталин/Обама или Путин, аз за нас, като българи, не виждам разлика. Идеята е на врата ти да няма ботуш, независимо дали е Др.Мартинс или валенка.

И последно - защото 100% ще излезе доводът "Какво са ни дали американците?" и обратното. НИКОЙ С НИЩО НЕ ТИ Е ЗАДЪЛЖЕН В ТОЯ ЖИВОТ, ЧЕ ДА ТИ ДАВА КАКВОТО И ДА Е БИЛО ДАРОМ. :evil:
Защо, бе господи???Защо си им дал нет на непълнолетните???

dream team
Контакти:

Мнениеот dream team » 25 май 2014 14:56

dromihait написа:Ползвам руски език. Пиша и в специализирани руски форуми. Познавам огромна част от руската (не само класическа) литература. Гледам и руски филми. Слушам и руска музика (включително съвременна такава - имат добри групи в твърдите жанрове). Уважавам онзи голям руски принос в съкровищницата на световната култура и в науката. Не харесвам особеностите на руската държавност, както и многократните нейни действия срещу българските интереси (продължаващи до днес). Русофоб ли съм?
Знам, че ти е непосилно да ме разбереш. Ти харесваш Русия на Светослав, Иван Грозни, Николай I, Ленин, Сталин и Путин. Аз харесвам Русия на Лобачевски, Пушкин, Менделеев, Чайковски, Чехов, Бердяев, Висоцки, Солженицин...Нямаме допирни точки.

+1

Върни се в “Свободна зона”