Тема за политика - България
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Дисекция на русофобията
Само така леко да спомена, че Русия (СССР) инвестира милиарди в предприятия у нас, осигурили работа на стотици хиляди българи, докато русофобите ликвидираха 90% от тези предприятия и изгониха голяма част от работилите в тях зад граница. Пък после ми говорете кои са българофили и кои-българофоби.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
doktora25 написа:Само така леко да спомена, че Русия (СССР) инвестира милиарди в предприятия у нас, осигурили работа на стотици хиляди българи, докато русофобите ликвидираха 90% от тези предприятия и изгониха голяма част от работилите в тях зад граница. Пък после ми говорете кои са българофили и кои-българофоби.
Сега кажи на русофобите и колко злато изнесе и продължава да изнася Дънди крокодила от България за жълти стотинки и кой позволи това

shumkar_44 написа:Специално за колегата с брадата, ще споделя малко информация за спортното ходене
soilwork написа:Извинявам се че се отклонявам от темата др.Шумкар-тоя "колегата с брадата"....снимката на профила не е негова,това е снимката на един футболен мениджър.
- Betchualeng Arnaikem
- Контакти:
P!nk fan написа:Русофобите могат да бъдат класифицирани в 10 основни групи:
1. Соросоиди - хора, които чрез нападките по адрес на Русия се стремят да оправдаят поредния финансов транш, получен от задграничните им господар;
2. Гей активисти - хора, атакуващи Русия заради приетия от Руската дума закон, забраняващ пропагандата на хомосексуализма;
3. Седерастки лумпени, поставящи знак за равенство между Русия от една страна и комунизма от друга и търсещи обяснение за всички обществени (че дори и за личните си) несполуки в подмолната роля на Русия;
4. Американофили - хора, които смятат, че САЩ е най-демократичната страна в света и неин най-висш приоритет е поддържането на световния мир. Специфично за американофилите е, че те разглеждат американските военни бази в България като защитен щит срещу "имперските домогвания" на Русия;
5. Заблудени привърженици на Европейския съюз, искрено вярващи в т.нар. "европейски ценности" и възхищаващи се от невзрачни бюрократи от типа на Барозу и Аштън. Русофобията на симпатизантите на ЕС се проявява най-отчетливо при констатациите им как политиката на Русия противоречала на "европейските ценности";
6. Туркофили - хора, отричащи Турското робство и респективно освободителния характер на Руско-турската война от 1877-78 г. Характерно за туркофилите е, че паралелно със засипването на Русия с хули те натрапчиво изтъкват как Турция е наш добър приятел и съсед;
7. Либерасти, критикуващи Русия за нежеланието й да възприеме западния мултикултурен модел и на негова основа да структурира обществото си;
8. Правозащитници - хора, обвиняващи Русия в нарушаването на свободата на словото, погазване на върховенството на закона и т.н.
9. Псевдонационалисти - хора, смятащи, че русофобията е интегрална част от българския национализъм. Характерно за псевдонационалистите е, че докато яростно разобличават "руската заплаха" за България, напълно си затварят очите за далеч по-големите и актуални опасности, грозящи Родината ни като например неосманизма и радикалния ислямизъм;
10. Позьори - хора, които са русофоби, просто защото в момента така е модерно. Това е групата на т.нар. промити мозъци, които формират антируските си нагласи единствено на основата на ежедневната антируска пропаганда на "обективните" западни медии и българските им глашатаи.
Хубаво, погледнато от определен ъгъл написаното от теб има доза истина. Макар да е напълно.
Въпрос: русофобията ли е основния проблем на България? Тя или чуждопоклонничеството и дори на моменти направо българофобията?
Следва да отбележа, че много от еврофобите и американофобите са такива по същите причини, които си изредил за русофобията (разменяйки местата в изреченията както следва: на САЩ/ЕС с Русия и обратното).
"Обективен" както винаги. Да не би другия ти ник да е viali :D
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein[/center]
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein[/center]
Този от лявата снимка няма как да не е евреин
Не може да го объркаш
Веднага прозрях дявола в него 

shumkar_44 написа:Специално за колегата с брадата, ще споделя малко информация за спортното ходене
soilwork написа:Извинявам се че се отклонявам от темата др.Шумкар-тоя "колегата с брадата"....снимката на профила не е негова,това е снимката на един футболен мениджър.
-
- Контакти:
Rafa написа:dream team написа:Има русофоби, защото русофилите у нас в мнозинството си са и българофоби. Или поне биха поставили Русия преди България.
И как реши, че русофилите са българофоби, а русофобите са българофили
Факт е просто. Политиката на Русия след Освобождението е била против интересите на България. Примерите са много, но ако искаш особено силен - противопоставянето на Съединението, насърчаването на сърбите да ни нападнат в гръб, и впоследствие превратът срещу княз Александър Батенберг. Русофилите в такива времена подкрепят Русия, а не България.
Нека всеки русофил да си сложи ръка на сърцето и да каже кого би избрал, ако трябва да избира между България и Русия.
dream team написа:Rafa написа:dream team написа:Има русофоби, защото русофилите у нас в мнозинството си са и българофоби. Или поне биха поставили Русия преди България.
И как реши, че русофилите са българофоби, а русофобите са българофили
Факт е просто. Политиката на Русия след Освобождението е била против интересите на България. Примерите са много, но ако искаш особено силен - противопоставянето на Съединението, насърчаването на сърбите да ни нападнат в гръб, и впоследствие превратът срещу княз Александър Батенберг. Русофилите в такива времена подкрепят Русия, а не България.
Нека всеки русофил да си сложи ръка на сърцето и да каже кого би избрал, ако трябва да избира между България и Русия.
Слагам ръка на сърцето си казвам: Бълггария, в редиците на руската федерация

-
- Контакти:
Rafa написа:Слагам ръка на сърцето си казвам: Бълггария, в редиците на руската федерация

А ако наистина желанието ти се случи, това ще означава асимилация на българите, заличаване на език, култура и традиции.
Ето затова има русофоби.
Днес болните мозъци не бяха се активизирали. Как не ви писна, бе, сладури?
Един друг помияр точно преди месец пусна сходна тема. Модераторите могат да ги обединят.
Един друг помияр точно преди месец пусна сходна тема. Модераторите могат да ги обединят.
dromihait написа:Чапаев написа:dromihait написа:Щях да взема отношение по поредната кретенска полюция, но се отказах. Колегите във форума са казали достатъчно.
Мислещите, интелигентни и образовани българи, драги ми Василий Иванович, никога не биха могли да бъдат "русофили" от твой тип - достатъчно добре са запознати с историята на руско- българските отношения през последните 1100 години и с характера на руската държавност от края на IXв. до наши дни.
Явно си се разпознал в статията!
Никак. Най- вече защото е толкова тъпа, че дори няма теза и доказателствена част. С лозунги, крясъци и обиди спрямо другомислещите могат да впечатлят теб, но не и мен. У мен тази статия предизвиква само съжаление, примесено с тъга.
Ползвам руски език. Пиша и в специализирани руски форуми. Познавам огромна част от руската (не само класическа) литература. Гледам и руски филми. Слушам и руска музика (включително съвременна такава - имат добри групи в твърдите жанрове). Уважавам онзи голям руски принос в съкровищницата на световната култура и в науката. Не харесвам особеностите на руската държавност, както и многократните нейни действия срещу българските интереси (продължаващи до днес). Русофоб ли съм?
Знам, че ти е непосилно да ме разбереш. Ти харесваш Русия на Светослав, Иван Грозни, Николай I, Ленин, Сталин и Путин. Аз харесвам Русия на Лобачевски, Пушкин, Менделеев, Чайковски, Чехов, Бердяев, Висоцки, Солженицин...Нямаме допирни точки.
Последна промяна от dromihait на 25 май 2014 14:54, променено общо 1 път.
Значи, само да вметна....не че нещо.....ама само на мен ли ми звучат "русофил" и "американофил" като ''анти-българин''?
Аз, лично предпочитам да си припомням думите на Левски и Вазов за Русия, отколкото фентъзи романите за "освободителната армия".
И това, че не ми харесва Русия, не значи, че автоматично съм фен на САЩ. Само идиоти гледат нещата да са поставени винаги в двете крайности.
По-добре да следваш думите и заветите на Велики Българи, поне според мен де...
А и предпоследно, дали Хитлер или Сталин/Обама или Путин, аз за нас, като българи, не виждам разлика. Идеята е на врата ти да няма ботуш, независимо дали е Др.Мартинс или валенка.
И последно - защото 100% ще излезе доводът "Какво са ни дали американците?" и обратното. НИКОЙ С НИЩО НЕ ТИ Е ЗАДЪЛЖЕН В ТОЯ ЖИВОТ, ЧЕ ДА ТИ ДАВА КАКВОТО И ДА Е БИЛО ДАРОМ.
Аз, лично предпочитам да си припомням думите на Левски и Вазов за Русия, отколкото фентъзи романите за "освободителната армия".
И това, че не ми харесва Русия, не значи, че автоматично съм фен на САЩ. Само идиоти гледат нещата да са поставени винаги в двете крайности.
По-добре да следваш думите и заветите на Велики Българи, поне според мен де...
А и предпоследно, дали Хитлер или Сталин/Обама или Путин, аз за нас, като българи, не виждам разлика. Идеята е на врата ти да няма ботуш, независимо дали е Др.Мартинс или валенка.
И последно - защото 100% ще излезе доводът "Какво са ни дали американците?" и обратното. НИКОЙ С НИЩО НЕ ТИ Е ЗАДЪЛЖЕН В ТОЯ ЖИВОТ, ЧЕ ДА ТИ ДАВА КАКВОТО И ДА Е БИЛО ДАРОМ.

Защо, бе господи???Защо си им дал нет на непълнолетните???
-
- Контакти:
dromihait написа:Ползвам руски език. Пиша и в специализирани руски форуми. Познавам огромна част от руската (не само класическа) литература. Гледам и руски филми. Слушам и руска музика (включително съвременна такава - имат добри групи в твърдите жанрове). Уважавам онзи голям руски принос в съкровищницата на световната култура и в науката. Не харесвам особеностите на руската държавност, както и многократните нейни действия срещу българските интереси (продължаващи до днес). Русофоб ли съм?
Знам, че ти е непосилно да ме разбереш. Ти харесваш Русия на Светослав, Иван Грозни, Николай I, Ленин, Сталин и Путин. Аз харесвам Русия на Лобачевски, Пушкин, Менделеев, Чайковски, Чехов, Бердяев, Висоцки, Солженицин...Нямаме допирни точки.
+1