Евроизбори 2014 г. при 64,48% НЕГЛАСУВАЛИ! АНКЕТА

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Анкета: За кой гласувахте в Евроизбори 2014?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Re: За Бога, хора, гласувайте

Мнениеот v.r.s. » 25 май 2014 13:44

джони написа:не е вярно,че невалидна бюлетина смъква проценти и има някаква полза,всъщност е точно обратното ако нарочно пуснеш невалидна бюлетина така помагаш да се правят манипулации,точно така кмет на Пловдив стана Тотев,след като всички екзит полове показваха,че губи с 51% на 49%,но на преброяването изведнъж се появиха нереално много невалидни бюлетини и Тотев спечели с 51% на 49%
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=lYeJYWk1RCE[/youtube]
eто как е схемата

Математика учил ли си?

При гласували примерно 5 милиона колко гласа ще трябва да имаш за да преминеш бариерата не са ли 300 000, а при 2.5 милиона колко ще са необходими, не са ли 150 000 ? И ако е така как така прага на бариерата не се вдига при повече гласували и не се променя нищо?

Потребителски аватар
Rafa

Мнениеот Rafa » 25 май 2014 13:47

doktora25 написа:Трябва нещо друго да направим: да се обединим около идеи, да ги избистрим и ние самите да участваме в създаването на НОВИ политически формации от хора (или техни роднини), които по никакъв начин не са участвали в политическия ни живот досега. Моите наблюдения до момента са че тук във форума всички можем да се разпределим в 3 някъде направления (напр. десни прозападни, леви с поглед на изток и националисти, които са за пълна независимост), като много са малко тези, които считат че техните възгледи имат някакво представителство сред действащите партии или дори и да имат могат да намерят поне 10 неща, които не харесват в тези партии. За това става дума. Това трябва да направим! :idea:

От кога го приказвам това, че в България всъщност няма десни, леви или националистически партии 8-) А само да гласуваш и да си дадеш гласа, само защото така било редно, е не, благодаря 8-) Ако ги питаш повечето от форума, всъщност за какво гласуват и те няма да могат да ти дадат адекватен отговор :)
Последна промяна от Rafa на 25 май 2014 13:50, променено общо 1 път.
shumkar_44 написа:Специално за колегата с брадата, ще споделя малко информация за спортното ходене

soilwork написа:Извинявам се че се отклонявам от темата др.Шумкар-тоя "колегата с брадата"....снимката на профила не е негова,това е снимката на един футболен мениджър.

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 25 май 2014 13:48

Мистри написа:
Rafa написа:
cska-632 написа:Забелязвам как някакви по форуми и медии Ви убеждават да не ходите да гласувате, за да е ниска избирателната активност и да могат дудуците, лудите и дебелия да си вземат гласовете.

Аз специално никого не убеждавам, всеки сам да си решава 8-) След 20 години гласуване, аз за себе си съм взел решението и не го крия 8-) Обратното обаче е факт. Виж колко теми и колко мнения има с призиви за гласуване 8-) Как така не ти направи впечатление, че по медии и форуми някакви се опитват да ни манипулират да ходим да гласуваме, за да могат по-лесно да прикрият манипулациите си 8-)

Прав си.Колкото повече гласували, т.е. бюлетини, толкова по-лесно е да се правят манипулации.

И как точно се правят повече манипулации при по голяма активност?
Не са ли манипулация случая в Бобовдол и купените гласове и при по-ниска или при по-висока активност те имат повече тежест?

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 25 май 2014 13:50

doktora25 написа:Трябва нещо друго да направим: да се обединим около идеи, да ги избистрим и ние самите да участваме в създаването на НОВИ политически формации от хора (или техни роднини), които по никакъв начин не са участвали в политическия ни живот досега. Моите наблюдения до момента са че тук във форума всички можем да се разпределим в 3 някъде направления (напр. десни прозападни, леви с поглед на изток и националисти, които са за пълна независимост), като много са малко тези, които считат че техните възгледи имат някакво представителство сред действащите партии или дори и да имат могат да намерят поне 10 неща, които не харесват в тези партии. За това става дума. Това трябва да направим! :idea:

Че то това е единствения начин страната да се поизчисти. Не протести и бунтове, не гласуване "анти някого", не чакане на месия и избирането му. Определянето на нови лидери, формирането им като политици и издигането им до властта под контрола на хората, това е решението. С една малка подробност: това в България на тоя етап не може и няма да се случи. Народа няма тази мм зрялост.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Rafa

Мнениеот Rafa » 25 май 2014 13:51

v.r.s. написа:
Мистри написа:
Rafa написа:
cska-632 написа:Забелязвам как някакви по форуми и медии Ви убеждават да не ходите да гласувате, за да е ниска избирателната активност и да могат дудуците, лудите и дебелия да си вземат гласовете.

Аз специално никого не убеждавам, всеки сам да си решава 8-) След 20 години гласуване, аз за себе си съм взел решението и не го крия 8-) Обратното обаче е факт. Виж колко теми и колко мнения има с призиви за гласуване 8-) Как така не ти направи впечатление, че по медии и форуми някакви се опитват да ни манипулират да ходим да гласуваме, за да могат по-лесно да прикрият манипулациите си 8-)

Прав си.Колкото повече гласували, т.е. бюлетини, толкова по-лесно е да се правят манипулации.

И как точно се правят повече манипулации при по голяма активност?
Не са ли манипулация случая в Бобовдол и купените гласове и при по-ниска или при по-висока активност те имат повече тежест?

По-добре ми кажи коя партия не купува гласове :)
shumkar_44 написа:Специално за колегата с брадата, ще споделя малко информация за спортното ходене

soilwork написа:Извинявам се че се отклонявам от темата др.Шумкар-тоя "колегата с брадата"....снимката на профила не е негова,това е снимката на един футболен мениджър.

Потребителски аватар
batceko
Контакти:

Мнениеот batceko » 25 май 2014 13:52

..дарик са пуснали класация с най любими парчета , но нещо не се разбира много кое парче на коя партия отговаря ... ако някой даде подсказка ще бъде добре ...

haha

Re: Евроизбори 2014

Мнениеот haha » 25 май 2014 13:53

Не знам защо си мислите, че има някакво значение за кой ще се гласува. Всичките са пълни клоуни, на мен единствено ми е смешно, как Бюрека и Деформаторите се чакат като някакви месии, а са абсолютно същите като останалите.
dunavfc написа:ББ е достатъчно богат за да си позволи да отпраши където си поиска,той обаче,не се е отказал и му се занимава с политика,защото му пука за народа.

svetliok
Контакти:

Мнениеот svetliok » 25 май 2014 13:53

И аз гласувах - написах на бюлетината: Всички сте срам за България!

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 25 май 2014 13:53

Rafa написа:
v.r.s. написа:
Rafa написа:А ти като гласуваш какво променяш :roll:

Променям това, че вдигам процентният праг и се противопоставям на цигаските купени гласове, по какъв начин трябва да го напиша за да го разбереш. А сега ти кажи като негласуваш (стига наистина да е така и целта ти не е да свалиш процента на гласувалите, в полза на определени партии) какво променяш, по малко депутати ли ще отидат в европарламента или лидерите на партиите ще бъдат стресирани от това, ще ги накажеш ли по някакъв начин с пасивността си и т.н. Точно обратното ще бъде ако гласуваме масово, това би стресирало Местан, Бареков и другите които събират по-малко проценти, като дори може и да отпаднат от борда, а по-голямо наказание от това за тях няма.
Дано вече си разбрал защо е важно да се гласува, а ако не си, то няма как да го разбереш колко и да ти се обяснява.

Нищо не променяш ;) Що се отнася до циганския вот, много е лесно. Приема се един закон и са аут от всякакви видове избори ;) Защо не са го направили и кой не го е направил :roll: Ами същите тези за които ме караш да гласувам 8-) Сори, ама платения глас на циганина, който не може да чете и не знае български, не е дал един лев данък в тази държава и с нищо не е допринесъл за развитието и, не е и не може да е равен с моя глас, още по-малко с този на някакъв професор, защитил десетки докторати 8-) Не, благодаря! Да са променили закона! Дал съм им шанс 20 години, не са го направили, сега да се надяват на циганчетата, на мен не ми дреме. А би ли ми казал меглена Кунева за коя партия се кандидатираше за евродепутат на последните избори за европарламент 8-)

Явно целта ти не е да коментираме логично, а да агитираш да не се гласува и така да подпомогнеш определени партии.
А циганският глас при положение, че не гласуваш става не равен на твоя, а по-важен и го правиш съзнателно с пасивността си. Ти сам му даваш това право да се чувства по-важен от теб, а колкото за забраната това няма как да се случи, а само може да се неутрализира чрез масово гласуване на българите.

Потребителски аватар
barca4ever
Контакти:

Мнениеот barca4ever » 25 май 2014 13:55

И за кого да гласувам като всички са БОКЛУЦИ, още повече че днеска ми е балът и нема се занимавам с глупости. Като дойде някой политик, който наистина ще работи за народа, а не за своите интереси тогава може и да гласувам
[wrapimg=]http://www.fcbarcelona.cat/web/Imatges/banners/_promocions/actius_especials/wembley/bc-campions_champions.jpg[/wrapimg]
BARCAFOREVER[wrapimg=]http://imgon.net/di-MAQN.gif[/wrapimg]
1992,2006,2009,2011

Върни се в “Свободна зона”