24 май-ден на славянската/българската/писменост и култура
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
24 май-ден на славянската/българската/писменост и култура
За мен този празник е и трябва да си остане най-големия за България.Защо? Погледнете заглавието на темата-не случайно го написах така.През годините откакто се помня е имало спорове-добронамерени и такива които искат да омаловажат или променят произхода на нашата писменост.Не претендирам че съм голям историк но съм водил разговори и спорове с приятели познати.Славянска или българска е азбуката ни?В темите за Украйна межд.положение и т.н. сме осведомени и активни.Какво бихте казали по този въпрос в навечерието на големия български празник!!
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България
Re: 24 май-ден на славянската/българската/писменост и култура
icko65 написа:За мен този празник е и трябва да си остане най-големия за България.
Аз пък съм за 3-ти март .
Последна промяна от ЕМИЛ на 21 май 2014 17:30, променено общо 1 път.
Най-големия празник и свята дата за България си остава 9 септември, след това е 1 Май и 24 Май.
Най-великите държави в света - Русия, КНДР, Китай, Куба, Виетнам.
Най-великия вожд - Ким Чен Ун
Велики личности - Карл Маркс, Енгелс, Ленин, Сталин, Ким Чен Ир, Ким Чен Ун и др.
Еврейският съюз (ЕС) и капитализма най-големия бич на общество!
Най-великия вожд - Ким Чен Ун
Велики личности - Карл Маркс, Енгелс, Ленин, Сталин, Ким Чен Ир, Ким Чен Ун и др.
Еврейският съюз (ЕС) и капитализма най-големия бич на общество!
КНДР написа:Най-големия празник и свята дата за България си остава 9 септември, след това е 1 Май и 24 Май.
Бегай от тук бе комунист

- nikita 333
- Контакти:
КНДР написа:Най-големия празник и свята дата за България си остава 9 септември, след това е 1 Май и 24 Май.
ФАКТ!!!

По страшен от спин-а, по-опасен от рак-а си остава простака!!!
- Долно уйно
- Контакти:
Тоя кашкавал КНДР няма ли вече да му се покаже изхода завинаги, нон стоп отклонява и оспамва темите.
Пародийна Перуканова Лига a.k.a. ППЛ, Made in Bulgaristan
Според мен този празник неправилно се нарича ден на славянската писменост , защото е ден на българската писменост . Ние българите сме измислили азбуката и сме я дали на другите славянски народи , като Русия например , на която сме дали и религията . Друг е въпросът доколко първо ние българите сме славянски народ , а също и руснаците - които произхождат от едно от шведските племена наречено "варяги".
luybuo написа:Според мен този празник неправилно се нарича ден на славянската писменост , защото е ден на българската писменост . Ние българите сме измислили азбуката и сме я дали на другите славянски народи , като Русия например , на която сме дали и религията . Друг е въпросът доколко първо ние българите сме славянски народ , а също и руснаците - които произхождат от едно от шведските племена наречено "варяги".
Кой е измислил азбуката?
shumkar_44 написа:Специално за колегата с брадата, ще споделя малко информация за спортното ходене
soilwork написа:Извинявам се че се отклонявам от темата др.Шумкар-тоя "колегата с брадата"....снимката на профила не е негова,това е снимката на един футболен мениджър.
icko65 написа:За мен този празник е и трябва да си остане най-големия за България.
Ако питаш феновете на петия в класирането, ще ти кажат, че този ден си е само техен, както и името на Апостола! Нищо, че са пълен противовес на неговите характер и ценностна система! Последното, дори не е сигурно, че го имат!

THE G.A.M.E написа:...не се изказвай по исторически въпроси, когато по-същите, си компетентен колкото чукча, по-квантова физика.
Като се говори ,че сме славяни нека да не се забравя ,че в гените ни има само 15% славянски и 49% тракийски. То е и доста очевидно колко много си "приличаме" с народите които имат преобладаващ процент славянски гени като например руснаците, белорусите, украйнците поляците и други такива. Само още един факт - албанците имат цели 20% славянски гени! Айде сега говорете че сме славяни.