FLANKER написа:TVN написа:FLANKER написа:TVN написа:fcb_bg написа:TVN написа:Само да отбележа, че Япония купуваше нашите кари, защото в тяхимало някаква плоча от рядък метал, който метал ако биха купували на междунар. борси би им излезнал доста по-скъп.
Сега какво българско купува Япония?
Горното твърдение за карите само показва несъстоятелността на великата индустрия, за която роните крокодилски сълзи.
Япония ще купи нещо, когато го произведем качествено и на добра цена. А ще го призведем когато си оптимизираме съществуващата индустрия. По-добър регулатор от пазара няма или поне не е измислен.
Добре де колега,сега какво правиме? И правиме ли изобщо нещо ?Онзи ден бях потресен! Българина вече пазарува храна на кредит от "големите вериги"

Доживях и това "чудо" на "демократичния капитализъм"

Има още много чудеса:
1. Младежи на по 22-23 години, преместили се да живеят в София, започнали работа като охранители, взели ипотечни кредити по 100 000 Евро за апартаментче и две гаражчета. После банките имвиновни.
2. Хора с 2-3 собствени жилища да умират от глад и живеят в нечувана мизерия.
3.Хора живеещи в панелки каращи коли за по 200 000 лева.
Другите чудеса сам ще си ги допълниш от собствени наблюдения.
Е, какво правим тогава колега? Значи истината е някъде по средата. Съгласен ли си с мен?
П.П. Как се дават на 22-23 -годишни младежи от провинцията (охранители с 400лв.заплата) 100 бона не ми е ясно

Ами трябва сами да си оправим батака. По-горе дадох един пример с целия публичен сектор (държавни служители, съдебна система, МВР, МО и т.н.), които общо са поне 500 000 човека. Кога тези хора ще започнат да си плащат осигуровките, които са за тяхна сметка. Заплата от 1000 лева в публичния сектор са 900 лева чисти за получаване. Същата заплата във всеки друг сектор са 650 лева за получаване. В същото време тези хора от т.нар. публичен сектор са най-големите ползватели на социални и здравни права. Получават си заплатите навреме и при все това те "гледат в ръцете", когато отидеш при тях.
А това, което комунистите са направили от 1944 до 1950, а именно да избият цвета и елита на този народ много трудно ще го наваксаме.