Хлебари бойкотират големите вериги

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
greenlandia

Re: Хлебари бойкотират големите вериги

Мнениеот greenlandia » 15 апр 2014 08:25

Веригите до скоро и данъци не плащаха,бяха освободени.Време е част от тях да си ходят.
Ненавиждам левски и цска!!!! от днес 14.11.2013 и лайногорец.
НЯМА МОЕ,НЯМА ТВОЕ,СВЕТЪТ Е БЕРОЕ

Потребителски аватар
Red_Pride
Контакти:

Мнениеот Red_Pride » 15 апр 2014 09:13

От големите вериги пазарувам единствено бира и то когато има някоя прИмоция.Зеленчуци от пазара,месо от месарница, където всичко е прясно-просто човек по опашките може да прецени за състоянието му.В интерес на истината Била до скоро си предлагаха хубаво месо,но избягвам да взимам от там.Гледам, че големите вериги масовият им номер е да пускат видимо застояло месо объркани с разни подправки и сосове :roll:
[rimg]https://dl.dropboxusercontent.com/u/31972793/androidbg/10628155_946991171983886_3440970175867167846_n.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
bastuna2003
Контакти:

Мнениеот bastuna2003 » 15 апр 2014 09:26

Абе принципно съм съгласен. И аз пазарувам масло, мляко и някои млечни продукти от фирмен магазин на Добрев.
Обаче аз на друго се дразня. В квартала (Белите Брези) има 7-8 квартални магазинчета. Те живеят само от прекупуване. Отиват и зареждат от Метро (повечето, някои от Кауфланд :shock: ) и продават с 30% горница. Дори се хвалят, че им трябва 150 лева оборот за да са на чисто. Бирата от 90 ст. - на 1.20, кадето от 1.80 лв/200гр. на 2.70. Направо грозна работа. Единствено хляба и безалкохолните им карат всекидневно с огромни камиони, изпочупиха тротоарите и например Горублянския в Кауфланд е 1.14, те го продават на 1.30. Няма как с такава политика да ме спечелят като клиент. Кауфланд и Била са на по 3 минути с кола - веднъж седмично семейна разходка и се спестяват минимум 30 лева. Факт :mrgreen:
[rimg]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/bfi1409405071c.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
zoller

Мнениеот zoller » 15 апр 2014 11:05

Така да видим как е в наше дома:
Хляб-купувал съм от различни квартални пекарни,докато е още топъл и мек като го хапнеш и ти става на тесто в устата,като изстине след няколко часа се рони та пилета да храниш.
Не ми харесва,не го купувам.
Зеленчуци-и на пазара и по големите вериги са почти еднакви,само цената е надута взимам от всякъде макар и рядко,ама то кой ти яде тия зеленчуци те са храна за истинската такава.
Нямам претенции.
Млечни продукти-у нас освен сирене и кисело мляко(основно за таратор лятото) друго рядко се консумира.
Предпочитам кварталния магазин.
И моята болна тема.
МЕСО-приятел работещ в Метро един ден ми казва:
знаеш ли кой пазарува при нас месо на едро,а отговарям аз че откъде да знам кой,
Вальо бе(ми казва той)кой Вальо питам аз учуден,този бе собственика на месарницата отсреща ми казва моя приятел.
Бе да е.а неговата и тарикат а аз си мислех че си купувам прясно месо.
Никой вече не може да ме накара да си купя месо от такива "родни производители"(квартални месарници).
И какво се получи или както се казва,има още много хляб да изядат нашите производители за да спечелят хората за клиенти,с тарикатлък няма да стани.
Последна промяна от zoller на 15 апр 2014 12:57, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 15 апр 2014 11:56

А какво предлагате да направят малките магазини за да са конкурентноспособни на веригите? Техното си е чисто оцеляване.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 15 апр 2014 12:34

fcb_bg написа:А какво предлагате да направят малките магазини за да са конкурентноспособни на веригите? Техното си е чисто оцеляване.

Аз нямам впредвид малките бакалии, те са удобни да слезеш по пантофи за едно масло или нещо дребно, примерно. Но самите производители да отворят свой малък фирмен магазин, за да предлагат стоката си в него. Както ЕлБи, Добрев и Рикас, например. В Септември има фирмен магазин на Тайгърмес, ами цялата околия ходи там за месо и суджуци. Когато е качествено и на прилична цена, веригата не може да те бие.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 15 апр 2014 13:03

sin4ec написа:
fcb_bg написа:А какво предлагате да направят малките магазини за да са конкурентноспособни на веригите? Техното си е чисто оцеляване.

Аз нямам впредвид малките бакалии, те са удобни да слезеш по пантофи за едно масло или нещо дребно, примерно. Но самите производители да отворят свой малък фирмен магазин, за да предлагат стоката си в него. Както ЕлБи, Добрев и Рикас, например. В Септември има фирмен магазин на Тайгърмес, ами цялата околия ходи там за месо и суджуци. Когато е качествено и на прилична цена, веригата не може да те бие.

Въпросът ми беше към 2-та над мен. Иначе е съвсем нормално всеки производител да си има фирмен магазин, щом си държи на стоката.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Sublimie+
Контакти:

Мнениеот Sublimie+ » 15 апр 2014 14:29

Баа, правете разлика между производител и прекупвач.

Предпочитам да пазарувам на приблизително същите цени директно от магазините на производителя. Нямам нищо против той да спечели повече, за сметка на някой търгаш, дето купува краставици от Турция на 60ст килото и ги продава на Централния Пазар за 2.20лв. Смятам че е справедливо да печелиш от труда си.

Кварталните магазинчета и бакалии работят по една едиствена схема: зареждане от големите вериги и добавяне на надценка. Плюс любимот на всички фамилиарнечене. А не, благодаря ви!
Като толкова ги мързи да работят, да бяха станали депутати, баси.

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 15 апр 2014 15:07

Големите вериги си пекат хляб на място, така че хлебарите няма да успеят чак толкова да ги засегнат колкото се надяват. Всичко това е един голям пазарлък за това кой да спечели повече от двете страни. Няма само лоши или добри в случая. Истината сигурно е по-средата. Просто в страната на оплакващите се е винаги полезен ход да се изкарваш жертва и невинен. Тези хора правят бизнес, нека се разбират по офисите си, а не да искат съжаление от държавата и народа. Който иска намира начин, който не иска намира оправдания.

Върни се в “Свободна зона”