На днешната дата 03.04.1879 г. София става столица
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: На днешната дата 03.04.1879 г. София става столица
Каква разбираш под ъгъл и до този ъгъл колко км са ? Освен това САЩ и Канада са все едно една държава като отношения между тях. Изброяваш ми латиноамерикански държави говорещи един език , а забравяш Бразилия която говори португалски и си смени столицата точно от крайбрежието. Аз ти говорех за Европа където сме ние ... Не ми се спори всеки си има мнение и доводи
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !
stefani написа:Каква разбираш под ъгъл и до този ъгъл колко км са ? Освен това САЩ и Канада са все едно една държава като отношения между тях. Изброяваш ми латиноамерикански държави говорещи един език , а забравяш Бразилия която говори португалски и си смени столицата точно от крайбрежието. Аз ти говорех за Европа където сме ние ... Не ми се спори всеки си има мнение и доводи
Ма то какво има да се спори като е очевидно. Казвам ги тях защото те ми бяха пред очите. Или те не са държави. Европейски също има много, Братислава, Виена, Берлин, Будапеща, Копенхаген, Стокхолм, Хелзинки, Рига, Талин, Осло, Лисабон, дори Букурещ са все столици близки или на границата на съответните държави. За това, че на Варна им пречело да станат столица понеже са разположени на морската граница за мен е глупост и несериозен довод.
red__army написа:Да "пренасят" столицата в други градове!!!Вместо това,да пренесат/преместят няколко министерства,агенциии,институции и ведомства в други градове,така както е в много държави в света.(Извинявам ако бъркам имената на институциите).Агенцията по Туризма в Бургас,Риболовната агенция във Варна.Министерството на Културата в Пловдив.Земеделието в Шумен или Добрич.Автомобилна инспекция и издаване на шофьорски книжки в Стара Загора(на Острова е в ...Суонзи).Дирекция по издаване на лични документи в Плевен(бюро,служители,компютри.За тва не се изисква софийско академично образование и натрупване на капацитет).Общото между всички е че съществуването,функционирането и приходите им за държавния бюджет не се формират в столицата....странно защо са там.Ще живеят само т.н "кореняк софиянци"...ха ха ха ха...на които прадедите им са населявали столицата,още преди тя да е била създадена.
Всеки извън столицата няма да търси връзки,за да го наричат нахален "пришълец"-"Ах тези провициални навлеци" които смеят да искат от благинките на столичното жителство,добре платените/сигурни държавни и фирмрни работни места,които по принцип се падат на нас....т.н "софиянци" чиито прадядовци са от...Видин,Плевен,Враца,Благоевград,Ямбол и цялата страна",но всички казват "роден съм около "жълтите павета" и са играли на жмичка около "Петте кюшета".
и по призумция им се пада да работят в министерство.Едно преместване колко е....но...Ще коства известен брой добре платени/сладки работни места "нищо правене" на държавна служба за него и семейство му-жена,деца,внуци и правнуци.Но какво е това в сравнение с намаления трафик в столицата,разширяването на крайни софийски квартали,...ЕХХХХХ и тези конфузни ситуации,да свикнем с натрапчивия "несофийския диалект"...нищо че езика е български.Не е лошо...София само ще старее,но няма да расте....Колко плюсове а!!!,но службичките,кво правим....хмммм дали да го преглътнем?
Много добре казано! Подкрепям!
Напред Лудогорец ! http://ludogorec.net/forum/images/smilies/razgradscarf1.gif
[offtopic]Бареков ако пусне тоалетна хартия с физиономията си ще стане милионер![/offtopic]
[offtopic]Бареков ако пусне тоалетна хартия с физиономията си ще стане милионер![/offtopic]
galin56 написа:stefani написа:Каква разбираш под ъгъл и до този ъгъл колко км са ? Освен това САЩ и Канада са все едно една държава като отношения между тях. Изброяваш ми латиноамерикански държави говорещи един език , а забравяш Бразилия която говори португалски и си смени столицата точно от крайбрежието. Аз ти говорех за Европа където сме ние ... Не ми се спори всеки си има мнение и доводи
Ма то какво има да се спори като е очевидно. Казвам ги тях защото те ми бяха пред очите. Или те не са държави. Европейски също има много, Братислава, Виена, Берлин, Будапеща, Копенхаген, Стокхолм, Хелзинки, Рига, Талин, Осло, Лисабон, дори Букурещ са все столици близки или на границата на съответните държави. За това, че на Варна им пречело да станат столица понеже са разположени на морската граница за мен е глупост и несериозен довод.
Варна има отвратителен зимен климат, свлачища пропадания на улична настилка, с квартали села... центърът на южна България е подходящ за една нова столица, нов град с добро инфраструкторно и географско положение. Примерите ти от Европа са грешни . Виена е била столица на Австроунгария и е най добрите градове за живеене, Лисабон е в центъра на тясна Португалия и т.н Къде е примера че при бомбандировките на НАТО падна бомба в София щото е близо до границата казах ти не ми се спори твоето е да се направи нова столица заради Варна , а не заради България ! Това е глупаво....
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !
stefani написа:galin56 написа:stefani написа:Каква разбираш под ъгъл и до този ъгъл колко км са ? Освен това САЩ и Канада са все едно една държава като отношения между тях. Изброяваш ми латиноамерикански държави говорещи един език , а забравяш Бразилия която говори португалски и си смени столицата точно от крайбрежието. Аз ти говорех за Европа където сме ние ... Не ми се спори всеки си има мнение и доводи
Варна има отвратителен зимен климат, свлачища пропадания на улична настилка, с квартали села... центърът на южна България е подходящ за една нова столица, нов град с добро инфраструкторно и географско положение. Примерите ти от Европа са грешни . Виена е била столица на Австроунгария и е най добрите градове за живеене, Лисабон е в центъра на тясна Португалия и т.н Къде е примера че при бомбандировките на НАТО падна бомба в София щото е близо до границата казах ти не ми се спори твоето е да се направи нова столица заради Варна , а не заради България ! Това е глупаво....
Честно казано, аргумента, че дадена столица не се намира в географския център на една държава е чисто и просто малоумен! Хипотетично, ако в онези смутни времена сме захапали източна Сърбия и Македония, къде щеше да е София в момента? Точно забита в центъра!
Преди да налазят големите тролове потърсете колко % от БВП идва от София и колко от цялата останала част от България!
В днешно време алтернатива няма, преглътнете комплексите си и се вземете в ръце! Нито София, нито софиянците са най- големия ви проблем! Работете повече, киснете по- малко по кафета и кръчми и може би живота ви ще е по- малко черен, било то и в някое умряло градче!

Бързо прекроихте държавата... добре че никой не ви е дал власт.
[center]1914[/center]
Съгласен съм който и да е град да стане столица, а София дълбока провинция, ако това доведе до изнасянето на всички институции заедно с новопораслите депутати и чиновници, заедно с тях и всички дошли тук след построяване на Кремиковци и техните наследници, тогава с радост ще си сменя номера на колата с надпис провинциалист1 

Археолози: Ракията е българско изобретение ! Батков: "Гонзо е нашият Димитър Пенев"
Баламури, София е разположена в края на картата, защото като е избирана се е очаквало Македония и Западните покрайнини в най-скоро време да влязат в държавните граници и тогава е щяла да бъде тъкмо в центъра, но нещата както всички сме наясно са се развили по друг начин.
gacobacov написа:Баламури, София е разположена в края на картата, защото като е избирана се е очаквало Македония и Западните покрайнини в най-скоро време да влязат в държавните граници и тогава е щяла да бъде тъкмо в центъра, но нещата както всички сме наясно са се развили по друг начин.
Също ако се бе създала обща славянска държава на балканите София също щеше да се намира в нейния център и щеше да е най-подходящото място за такава столица.
Поздрав за всички софиянци
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cnaJnuYCMs4[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2oUwgGLiz0c[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cnaJnuYCMs4[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2oUwgGLiz0c[/youtube]