Тема за готварски рецепти,напитки и десерти

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Йогата
Контакти:

Re: Тема за готварски рецепти,напитки и десерти

Мнениеот Йогата » 02 апр 2014 23:38

damyanov1963 написа:
olympic teteven написа:
Йогата написа:...греяна ракия ... зелена салата

Ей това е истината...

Изображение

Не съм много съгласен. Греяната върви с туршия. За зелена салата си трябва "изпотена" ракия ;)

Аз написах кое с какво върви, ама колегата от Тетевен по негово усмотрение си ги е нагласил. :lol: Каничката с греяна ракия и до нея да "чади" опърленото прасе, а зелената салата е за сега с печеното агне....и пак ракийка, ама не греяна. :lol:

Messi_fan

Мнениеот Messi_fan » 02 апр 2014 23:41

Долни алкохолици сме си българите и това е за съжаление. А се присмиваме на другите. И аз преди бая се наливах и бая изпълнения съм имал. :mrgreen: Ама ддз на човек му идва акъла и разбира, че не това е пътя.

Потребителски аватар
Черният козел
Контакти:

Мнениеот Черният козел » 02 апр 2014 23:41

Пил съм с Белоруси,след 30-тата минута, си пиех сам :lol:
Да живее България и нейните колонии Англия,Франция,Америка и част от Русия.

Messi_fan

Мнениеот Messi_fan » 02 апр 2014 23:43

Черният козел написа:Пил съм с Белоруси,след 30-тата минута, си пиех сам :lol:

Голям повод за гордост. :mrgreen: Кога ще е церемонията ?

Потребителски аватар
Йогата
Контакти:

Мнениеот Йогата » 02 апр 2014 23:44

Messi_fan написа:Долни алкохолици сме си българите и това е за съжаление. А се присмиваме на другите. И аз преди бая се наливах и бая изпълнения съм имал. :mrgreen: Ама ддз на човек му идва акъла и разбира, че не това е пътя.

Ама кой ти говори за напиване, та чак насиране? Говорим за в рамките на нормалното. Вече след всеки пост ще слагаме" Консумирайте с удоволствие и мярка". :lol:

Потребителски аватар
Черният козел
Контакти:

Мнениеот Черният козел » 02 апр 2014 23:44

Messi_fan написа:Долни алкохолици сме си българите и това е за съжаление. А се присмиваме на другите. И аз преди бая се наливах и бая изпълнения съм имал. :mrgreen: Ама ддз на човек му идва акъла и разбира, че не това е пътя.

Незнаеш кога да спреш!А Българина е пияч,доказано е! В момента пиша на 6-ст ракий :lol: :lol: :lol:
Да живее България и нейните колонии Англия,Франция,Америка и част от Русия.

Потребителски аватар
Йогата
Контакти:

Мнениеот Йогата » 02 апр 2014 23:45

Черният козел написа:

Незнаеш кога да спреш!А Българина е пияч,доказано е! В момента пиша на 6-ст ракий :lol: :lol: :lol:

Ето това е, браво. Шеста ракия и без правописна грешка :lol: :lol: :lol: Голям човек, балканджия. :)

Laetitia
Контакти:

Мнениеот Laetitia » 02 апр 2014 23:48

Като италианска възпитаничка, съм добра в италианската кухня - всякакъв вид паста (спагети, талятеле, тортелини), както и най-вкусната лазаня... :mrgreen:
Най-често приготвям пастата със сос "Болонезе" - запържват се кайма, лук, чесън и домати, слагат се подправки - черен пипер, риган (тук може да се импровизира), може и малко винце да се сложи при желание, както и гъбки, моркови.
Добре е пастата да е "al dente", тоест, да не се сварява напълно, за да не стане на каша после.
Лукът и чесънът трябва да са нарязани много ситно, а доматите е задължително да бъдат белени, за да не плуват неприятни люспи в ястието.
"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".

Потребителски аватар
olympic teteven
Контакти:

Мнениеот olympic teteven » 02 апр 2014 23:49

Йогата написа:
Черният козел написа:

Ето това е, браво. Шеста ракия и без правописна грешка :lol: :lol: :lol: Голям човек, балканджия. :)

Абе не зная, ама една вечер пишех във форума и обръщах два галона Изображение и после на другия ден си влизам в профила и гледам:

"Вие сте изгонен от този форум до еди-кога си там. Бан по потребителско име" :mrgreen:

Потребителски аватар
Йогата
Контакти:

Мнениеот Йогата » 02 апр 2014 23:52

Laetitia написа:Като италианска възпитаничка, съм добра в италианската кухня - всякакъв вид паста (спагети, талятеле, тортелини), както и най-вкусната лазаня... :mrgreen:
Най-често приготвям пастата със сос "Болонезе" - запържват се кайма, лук, чесън и домати, слагат се подправки - черен пипер, риган (тук може да се импровизира), може и малко винце да се сложи при желание, както и гъбки, моркови.
Добре е пастата да е "al dente", тоест, да не се сварява напълно, за да не стане на каша после.
Лукът и чесънът трябва да са нарязани много ситно, а доматите е задължително да бъдат белени, за да не плуват неприятни люспи в ястието.

Лазанята я правим с Болонезе заедно с Бешамел. Редуваме сосовете:ред Бешамел, ред Болонезе и става да си .... майката. :)

Върни се в “Свободна зона”