някой, който тренира фитнес, да помогне ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
hajitsu

Re: някой, който тренира фитнес, да помогне ?

Мнениеот hajitsu » 02 апр 2014 13:29

boabbb написа:
1912plovdiv написа:
boabbb написа: А иначе ако ядеш по 10 пъти на ден има да чакаш да подейства фитнеса :lol: :lol:

Ако ядеш по 10 пъти на ден нормална храна в малки количества изобщо няма да ти трябва фитнес бе Бояно моме :lol:

Що се вреш там , където хич не ти отбира главата :lol:

Дай го тоя режим, бе, юрдек :lol: :lol:

Принципно се изготвят индивидуални режими. Трудно ще направят един и айде цял свят по него. Ако разбираше поне малко от фитнес, щеше да го знаеш, ама ти си далече от тези неща...
[center]

Код: Избери всички

01001000 01100001 01101100 01100001
01001101 01100001 01100100 01110010 01101001 01100100
[/center]

neymar92
Контакти:

Мнениеот neymar92 » 02 апр 2014 13:38

Ботевъ Пловдивски написа:
neymar92 написа:Здравейте, понеже знам, че форума е силно посещаем, ми се иска някой, дето тренира и разбира от фитнес, да помогне малко, ако ще и на лично да е, че в тъпите фитнес форуми всеки си пише каквото му е изгодно и нищо не се разбира, още повече, че един твъри едно, друг друго, различно си е да чуеш инфо от човек, дето знаеш, че има представа какво говори.

Аз съм футболист по принцип и тренирам откакто се помня, сега ще почвам да ходя на фитнес и да тичам да вляза в перфектна форма и за тонус, а и искам да нямам никакви мазнинки и да се изчиста напълно, въпросът ми е кое е по-добре от двете - да се тича сутрин, а да се тренира вечер във фитнеса, или обратното. Щото ще ходя 5 пъти на фитнес и 5 ще тичам(от пон до петък) и ще ги правя и 2 те неща в 1 ден, трябва едното да го правя сутрин, другото вечер, а не знам кое е по-добре, в нета пише, че и двете е по-добре да се правят сутрин май, тичане на гладно, а за фитнеса по-добре уж заради някакъв хормон на разтежа.

Как мислите, щото ако ходя на фитнес сутрин не знам дали ще съм достатъчно събрал енергия само след закуската.

И другото което е, киселото мляко дали е вредно, щото мисля да закусвам овесени ядки в кисело мляко :roll:

Пет пъти седмично са ти множко, започни с по 3 с ден почивка след всяко. После, ако се чувстваш ок и не губиш много мускул с кардиото, може и по 4 пъти. Бягането не повече от 30 минути, тренировките с тежести не повече от 40 до 50 минути. И едното, и другото можеш да ги правиш и сутрин, и вечер. 75% от хормона на растежа се произвежда докато спиш нощем, като този му дял отива за възстановяване и антикатаболен ефект, тоест ти пази натрупаните мускули от разграждане за енергия. През деня производството на хормона на растежа се стимулира именно от тренировките с тежести, или ако вършиш тежък физически труд. Ако метаболизмът ти е бавен, можеш да тичаш сутрин на гладно, но ако е бърз и си постоянно гладен - хапни задължително преди бягането. Задължително бутилка с вода по време на бягането, във водата можеш да сложиш доза протеин или аминокиселини (комплексни или BCAA), и да правиш глътки докато тичаш, за да не ядеш мускулна маса, вместо мазнинките. Това е, общо взето.

Храненето - на всеки 2-3 часа , 6 малки до средни порции, като гледай да има и протеин, и въглехидрат и малко мазнинки. За да растеш на мускул, трябва да докарваш 2 гр. протеин на кг. тегло, т. е. ако си 80 кг. = 160 гр. протеин, разхвърляни из тия 6 хранения (шейковете се броят вътре). Нямаш проблем с киселото мляко и овеса, това са точно протеин, плюс въглени и мазнини, идеално за закуска. Ако искаш да внимаваш повече с мазнините, просто вземи нискомаслено или обезмаслено кисело.

мерси много, само да попитам още нещо

след фитнес тренировка въглехидрати(демек картофи, печени или варени естествено или боб) са добър избор нали....да речем час след тренировката

а след тичането вечер някакво месо за вечеря + салата ?

и от месото кое да вземам, нали уж трябва да е чисто, а във фантастико има някво пилешко филе, пилешка пържола, пилешко бутче, но не знам кое от тия е най-добро, там като ги питам те гледат като извънземни :mrgreen: :?

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 02 апр 2014 13:39

Ако искаш да чистиш мазнини, следователно трябва да спреш да поемаш мазнини. Повечко изворна вода, натурални сокчета, плодове, фреш-смутита и т.н.
Телешко филе, морски риби, пилешки гърди. Без пържени храни - само печено и варено.
Боба е с отрицателно Пх - предизвиква киселини и издува стомаха. Избягвай.
Последна промяна от Кировец на 02 апр 2014 13:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Santiago Munezz
Контакти:

Мнениеот Santiago Munezz » 02 апр 2014 13:42

Най-добре да правиш кардио непосредствено след силова тренировка във фитнеса.Тогава гликогена в мускулите е вече изчерпан и организма започва използването на мазнините за осигуряване на енергия.Колко минути вече зависи и от хранителния ти режим за деня,от почивката...трябва да намериш баланс между храненето,възстановяването,силовата и кардио тренировката.Прекалено дългото кардио обаче може да те доведе до катаболен режим и да губиш много мускулна маса,тъй че не бива да прекаляваш.Аз тичам по 3 пъти в седмицата след силова не повече от 20 минути!
Иначе за тичане сутрин на гладно е добра идея,защото тогава отново гликогена в мускулите и глюкозата в кръвта е най-ниско и отново енергията,която ще използваш за тичане тогава ще ти идва изцяло от мазнините.Обаче ако не се храниш и възстановяваш правилно след това,няма да имаш сила за тренировка в залата.
Но тук съвети всеки може да ти даде,въпроса е колко ще са правилни.За това е най-добре да идеш при инструктор,плащаш му и ти прави индивидуална програма за трениране,за хранене,която зависи и от типа тяло (ектоморф,мезоморф,eндоморф).
[center][wrapimg=]http://media3.acmilan.com/uploads/dwh/multimedia/654-6.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcScaR27gCBKUGF931MqeFZLUIPsQ2DeXwEYHZQTrYrlfS4FIrTI6IXvl7ZGeQ[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Santiago Munezz
Контакти:

Мнениеот Santiago Munezz » 02 апр 2014 13:46

neymar92 написа:мерси много, само да попитам още нещо

след фитнес тренировка въглехидрати(демек картофи, печени или варени естествено или боб) са добър избор нали....да речем час след тренировката

и от месото кое да вземам, нали уж трябва да е чисто, а във фантастико има някво пилешко филе, пилешка пържола, пилешко бутче, но не знам кое от тия е най-добро, там като ги питам те гледат като извънземни :mrgreen: :?

Въглехидратите ги вземай преди тренировка.Бавни въглехидрати са ти нужни 2-3 часа преди тренировка,а веднага непосредствено след нея,взимай някой бърз въглехидрат (2 лъжици мед или малко шоколад).За вечеря само пилешко или риба,яйца със някаква салатка,щом искаш да чистиш!
[center][wrapimg=]http://media3.acmilan.com/uploads/dwh/multimedia/654-6.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcScaR27gCBKUGF931MqeFZLUIPsQ2DeXwEYHZQTrYrlfS4FIrTI6IXvl7ZGeQ[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
tzvetan_tee
Контакти:

Мнениеот tzvetan_tee » 02 апр 2014 13:49

Здрасти братле,
кога ще тичаш не е от толкова голямо значение. Ако целта ти е да изчистиш, както разбрах аз, всичко е въпрос на диета. Килограми се свалят, когато правиш мускули. По-големи мускули - по-бързо изразходване на енергия = по-малко мазнини ;)
Ако ходиш наистина по 5 пъти седмично, наблегни на яйцата и мюслито сутрин и на месото през деня. Спри всички вредни храни + хляб. Това е истината, блъскай и пази диета. Надявам се, че съм ти бил полезен. Ако имаш въпроси не се притеснявай да пишеш на лично. ;)
КОГАТО СИН ГРЪМ УДАРИ, ЧЕРВЕНОТО ЕХО ЗАГЛЪХВА....

neymar92
Контакти:

Мнениеот neymar92 » 02 апр 2014 13:54

Ясно, а това за овесените ядки ми е много странно, нали уж не трябва да се смесват въглехидрати с протеини, а ядките са въглехидрати(поне така прочетох)а млякото е протеин, демек не е мнго редно да се ядат заедно, или това са глупости как мислите :?

slavi 5
Контакти:

Мнениеот slavi 5 » 02 апр 2014 14:01

Бягането е най-добре да го правиш сутрин. Може да хапнеш един плод или на гладно, но поне вода е хубаво да си пил.

Иначе за фитнеса ще ти кажа, че това е чалгата на спорта. И нямаш нужда от него ако искаш да сваляш мазнини.

Потребителски аватар
Ботевъ Пловдивски
Контакти:

Мнениеот Ботевъ Пловдивски » 02 апр 2014 14:02

neymar92 написа:мерси много, само да попитам още нещо

Отгоре колегата Муньоз ти е нахвърлил също верни неща. Картофи и боб можеш, картофите са бърз въглехидрат, както и белия ориз. Бобовите имат и протеин, което е чудно, но не прекалявай с количествата. Варен бобец, грах, леща, а най-добре нахут (продават го навсякъде в консерви вече) ползвай като гарнитурка към мръвката. Да, месото чисто (т. е. без сланини) пилешко и пуешко, може и свинско и телешко, но бялото месо е по-щадящо откъм холестерола, така че птичите хави и рибка - скумрия, треска, бяла риба, консерви риба-тон (но гледай да е собствен сос, без мазно. В Кауфланд има много тънкажни консерви в момента). Колкото до пилешкото/пуешкото - ориентирай се към светлото месо, не тъмното, най-добре гърди и филета, без кожа. В бутчетата има повече мазнини, а в кожата на пилето - особено много. Яж много зеленчук - спанак, броколи, брюкселско зеле, можеш да си вариш и от разните смески, които ги продават замразени - те са към въглехидратите, но са сложни, т. е. бавни въглехидрати. Към бавните спадат и кафевия ориз и сладките картофи. Първият не е скъп, но предупреждавам, че на вкус е съвсем различен от белия :) Плодове ако ядеш, ограничавай до обед, най-късно до 14,00 часа или евентуално след тренировката, също. Ядки яж като междинни хапвания, но до 30 гр. наведнъж, че са много калорични. От тях идват протеини и полезни мазнини. Сурови са по-полезни, ако можеш да си ги намериш, в Пловдив например, има - бадеми, лешници, кашу, шам-фъстък, орехи. Вместо ядки може да почоплиш и малко слънчогледови или тиквени семки, важи същото като за ядките, до 30 гр. наведнъж. Вечер преди лягане може да хапваш и извара - доста казеинче има вътре и ще ти пази мускулите през нощта. Последното хранене гледай да ти е поне 2 часа преди сън, за да не отлагаш мазнини. Успех!
Изображение Изображение

Потребителски аватар
shumkar_44
Контакти:

Мнениеот shumkar_44 » 02 апр 2014 14:10

neymar92 написа:Здравейте...

Привет, млади человече. Честно казано, не зная защо бихте натоварвали ставите си с вдигането на огромни тежести и с бикоборско бягане. Отдавна спортният зрител се е ориентирал към по-галантните спортове. Да не говорим, че с това физкултурно натоварване, което описвате, може сериозно да си вкарате автогол, господин футболист. Просто спортувайте умерено, яжте всичко, що се продава без опаковка, и най-важното: налягайте над учебниците, за да не бъдете резерва в живота, което на прост език ще рече коминочистач или просяк.
Толстолоб, на теб съм роб.

Върни се в “Свободна зона”