някой, който тренира фитнес, да помогне ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Re: някой, който тренира фитнес, да помогне ?

Мнениеот Der Schmarotzer » 02 апр 2014 13:06

а къде оставяш тренировките по футбол? Те са част от тичането или са отделно? Така както си направил програмата, повече от 1 седмица няма да издържиш. И с овесени ядки и кисело мляко няма как да минеш. Тренировката има 3 равни части: трениране, почивка и възстановяване. Всеки организъм има свой ритъм и трябва да подчиниш тези три части на него. Една от тях да не изпълняваш както трябва, ще си имаш проблеми. Та да се върнем на думата, отиваш в някоя зала, в която инструкторите са завършили Спортната академия, плащаш си и те ще ти направят перфектна програма с възстановителен режим. Възстановяването обаче няма да е никак евтино, защото ако ти е евтино ще даваш след това много пари за лекарства.
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

Потребителски аватар
alexdb
Контакти:

Мнениеот alexdb » 02 апр 2014 13:08

neymar92 написа:Здравейте, понеже знам, че форума е силно посещаем, ми се иска някой, дето тренира и разбира от фитнес, да помогне малко, ако ще и на лично да е, че в тъпите фитнес форуми всеки си пише каквото му е изгодно и нищо не се разбира, още повече, че един твъри едно, друг друго, различно си е да чуеш инфо от човек, дето знаеш, че има представа какво говори.

Аз съм футболист по принцип и тренирам откакто се помня, сега ще почвам да ходя на фитнес и да тичам да вляза в перфектна форма и за тонус, а и искам да нямам никакви мазнинки и да се изчиста напълно, въпросът ми е кое е по-добре от двете - да се тича сутрин, а да се тренира вечер във фитнеса, или обратното. Щото ще ходя 5 пъти на фитнес и 5 ще тичам(от пон до петък) и ще ги правя и 2 те неща в 1 ден, трябва едното да го правя сутрин, другото вечер, а не знам кое е по-добре, в нета пише, че и двете е по-добре да се правят сутрин май, тичане на гладно, а за фитнеса по-добре уж заради някакъв хормон на разтежа.

Как мислите, щото ако ходя на фитнес сутрин не знам дали ще съм достатъчно събрал енергия само след закуската.

И другото което е, киселото мляко дали е вредно, щото мисля да закусвам овесени ядки в кисело мляко :roll:

:) :) :) Интересно като си футболист по принцип и тренираш откакто се помниш какви са тия гигаглупави въпроси които задаваш? Кво е това съчетание на перфектна форма и тренировка за тонус? По отношение на първото такова животно в спорта няма - формата не е постоянна величина. Там въпроса е да си във върхова форма във важния момент. 5 пъти ходене на фитнес :) :) :) . А за нямането на никакви мазнини съм много любопитен как ще стане, щото аз за човек без мазнини (0%) не съм чул да има :) :) :)
Първо си изясни какво искаш - спортуване за здраве или да се правиш на бодибилдър. Ако е първото кросче в парка и едно-две ходения на фитнес в седмицата са ти достатъчни. Ако искаш да се правиш на културист приготви си първо 2-3 бона на месец, а после бягай в някой от добрите фитнеси - там си има всичко необходимо - от лекар и диетолог до инструктори и оборудване.

Потребителски аватар
hajitsu

Мнениеот hajitsu » 02 апр 2014 13:16

boabbb написа:Хвани в залата, в която ще ходиш, някой от треньорите да ти направи една програма, че с планирания режим на третия ден ще си леща :lol: Фитнес вечер не е зле, по-добре преди да вечеряш ;) Тичането си е добре сутрин, гледай само да не те налазат някой кучета, ако излизаш рано :lol:

Вместо да го пишеш като дървен философ, иди го направи, че имаш нужда.

По темата: най-добре е да се комбинират кардиото (тичането) и фитнес упражненията. Преди да започнеш със силовите упражнения, навърти си необходимото кардио на пътечката...
[center]

Код: Избери всички

01001000 01100001 01101100 01100001
01001101 01100001 01100100 01110010 01101001 01100100
[/center]

Потребителски аватар
1912plovdiv
Контакти:

Мнениеот 1912plovdiv » 02 апр 2014 13:23

boabbb написа: А иначе ако ядеш по 10 пъти на ден има да чакаш да подейства фитнеса :lol: :lol:

Ако ядеш по 10 пъти на ден нормална храна в малки количества изобщо няма да ти трябва фитнес бе Бояно моме :lol: Във всекя фитнес диета точка едно е хранене често и по малко , а не 3 пъти на ден с първо второ и трето :lol: Туй се прави с цел забързване на метаболизма.

Що се вреш там , където хич не ти отбира главата :lol:
Последна промяна от 1912plovdiv на 02 апр 2014 13:25, променено общо 1 път.
▒▓█▄▀ БОТЕВ ▄▀█▓▒

[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UP20C5agYoE&list=LLDu9hpyDTcjHX9bXKfC5wsA[/youtube][/offtopic]

krum_strashni

Мнениеот krum_strashni » 02 апр 2014 13:25

[offtopic]alexdb, заживей в настоящето. Там "Левскито" няма гол срещу "ЦСКА" от 5 мача.[/offtopic]

Потребителски аватар
kingofpop
Контакти:

Мнениеот kingofpop » 02 апр 2014 13:25

boabbb написа:
krum_strashni написа:
boabbb написа:Хвани в залата, в която ще ходиш, някой от треньорите да ти направи една програма, че с планирания режим на третия ден ще си леща :lol: Фитнес вечер не е зле, по-добре преди да вечеряш ;) Тичането си е добре сутрин, гледай само да не те налазат някой кучета, ако излизаш рано :lol:

Недей лъга момчето. 2 часа преди фитнес се нахрани, после потичай 20 минути, изкъпи се и пак яж. [offtopic]Аз съм помияра хахахахаха[/offtopic]

Пише се виСшист :lol: А иначе ако ядеш по 10 пъти на ден има да чакаш да подейства фитнеса :lol: :lol:

тва ще кандидатства за виц на годината :lol: :lol:
ralka_levskarka написа:Голяма радост. Човек ще си помисли, че вкарват на Тер Щеген заеби.. След няколко месеца Вила да не се чудят откъде им е дошло :mrgreen: Иначе малките не цъкат лошо. Елиът изпъква и всичко хубаво идва от него.

:lol:

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 02 апр 2014 13:26

1912plovdiv написа:
boabbb написа: А иначе ако ядеш по 10 пъти на ден има да чакаш да подейства фитнеса :lol: :lol:

Ако ядеш по 10 пъти на ден нормална храна в малки количества изобщо няма да ти трябва фитнес бе Бояно моме :lol:

Що се вреш там , където хич не ти отбира главата :lol:

Дай го тоя режим, бе, юрдек :lol: :lol:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 02 апр 2014 13:27

kingofpop написа:
boabbb написа:
krum_strashni написа:

Недей лъга момчето. 2 часа преди фитнес се нахрани, после потичай 20 минути, изкъпи се и пак яж. [offtopic]Аз съм помияра хахахахаха[/offtopic]

Пише се виСшист :lol: А иначе ако ядеш по 10 пъти на ден има да чакаш да подейства фитнеса :lol: :lol:

тва ще кандидатства за виц на годината :lol: :lol:

Ти какво - гледаш, че културистите ядат по 7-8 пъти на ден и ... А едната количка хапчета, дето я пият на месец :?
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
1912plovdiv
Контакти:

Мнениеот 1912plovdiv » 02 апр 2014 13:27

Втрни се пак и го дочети режима :lol:
▒▓█▄▀ БОТЕВ ▄▀█▓▒

[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UP20C5agYoE&list=LLDu9hpyDTcjHX9bXKfC5wsA[/youtube][/offtopic]

Потребителски аватар
Ботевъ Пловдивски
Контакти:

Мнениеот Ботевъ Пловдивски » 02 апр 2014 13:27

neymar92 написа:Здравейте, понеже знам, че форума е силно посещаем, ми се иска някой, дето тренира и разбира от фитнес, да помогне малко, ако ще и на лично да е, че в тъпите фитнес форуми всеки си пише каквото му е изгодно и нищо не се разбира, още повече, че един твъри едно, друг друго, различно си е да чуеш инфо от човек, дето знаеш, че има представа какво говори.

Аз съм футболист по принцип и тренирам откакто се помня, сега ще почвам да ходя на фитнес и да тичам да вляза в перфектна форма и за тонус, а и искам да нямам никакви мазнинки и да се изчиста напълно, въпросът ми е кое е по-добре от двете - да се тича сутрин, а да се тренира вечер във фитнеса, или обратното. Щото ще ходя 5 пъти на фитнес и 5 ще тичам(от пон до петък) и ще ги правя и 2 те неща в 1 ден, трябва едното да го правя сутрин, другото вечер, а не знам кое е по-добре, в нета пише, че и двете е по-добре да се правят сутрин май, тичане на гладно, а за фитнеса по-добре уж заради някакъв хормон на разтежа.

Как мислите, щото ако ходя на фитнес сутрин не знам дали ще съм достатъчно събрал енергия само след закуската.

И другото което е, киселото мляко дали е вредно, щото мисля да закусвам овесени ядки в кисело мляко :roll:

Пет пъти седмично са ти множко, започни с по 3 с ден почивка след всяко. После, ако се чувстваш ок и не губиш много мускул с кардиото, може и по 4 пъти. Бягането не повече от 30 минути, тренировките с тежести не повече от 40 до 50 минути. И едното, и другото можеш да ги правиш и сутрин, и вечер. 75% от хормона на растежа се произвежда докато спиш нощем, като този му дял отива за възстановяване и антикатаболен ефект, тоест ти пази натрупаните мускули от разграждане за енергия. През деня производството на хормона на растежа се стимулира именно от тренировките с тежести, или ако вършиш тежък физически труд. Ако метаболизмът ти е бавен, можеш да тичаш сутрин на гладно, но ако е бърз и си постоянно гладен - хапни задължително преди бягането. Задължително бутилка с вода по време на бягането, във водата можеш да сложиш доза протеин или аминокиселини (комплексни или BCAA), и да правиш глътки докато тичаш, за да не ядеш мускулна маса, вместо мазнинките. Това е, общо взето.

Храненето - на всеки 2-3 часа , 6 малки до средни порции, като гледай да има и протеин, и въглехидрат и малко мазнинки. За да растеш на мускул, трябва да докарваш 2 гр. протеин на кг. тегло, т. е. ако си 80 кг. = 160 гр. протеин, разхвърляни из тия 6 хранения (шейковете се броят вътре). Нямаш проблем с киселото мляко и овеса, това са точно протеин, плюс въглени и мазнини, идеално за закуска. Ако искаш да внимаваш повече с мазнините, просто вземи нискомаслено или обезмаслено кисело.
Последна промяна от Ботевъ Пловдивски на 02 апр 2014 13:29, променено общо 1 път.
Изображение Изображение

Върни се в “Свободна зона”