Дянков: Парите за наука не са приоритет

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Re: Дянков: Парите за наука не са приоритет

Мнениеот W84me » 13 ное 2009 22:30

Каза,че дядо му бил убит от комунистите,не мислеше ли така,като разтриваше ушите на Т.Живков?!
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Потребителски аватар
love_hurts

Мнениеот love_hurts » 14 ное 2009 00:41

Искам да попитам само, като говорите за тези открития които сме патентовали и са закупени от еди къде си каква е реалната печалба от тях. Тоест колко пари са отишли за откриването му, след това за колко е продадено и най-накрая колко остават за държавата(които се преразпределят като заплати на служителите в БАН и отделно трябва да остане печалба за държавата). Като тази схема работи на минус кажете ми какъв е смисъла да се наливат пари в бездънна каца. Пак ви го повтарям, но вие си повтаряте вашите глупости докато не се реформира образователната система не трябва се дават нови пари ! Не може едно предпиятие, което откровено работи на минус да се субсидира с нови средства. Престанете да изваждате думи от контекста. БАН е на дълбок минус, като стане продуктивно и започне да работи на плюс тогава да реве за още пари така ще има поне някакъв гарант, че от тези допълнителни средства, които се вложат ще имат някаква дори минимална вращаемост. Мина комунистическото и вече неща от сорта дайте да взмем да има пък после ще мислим какво да правим. Типичен пример ви давам от мойта област: Супер компютъра, който е закупила България е почти неизползваем. Няма да ви казвам какви пари струва и че както в момента се използва ще се избие след 20 години само дето след 2-3 години ще е толкова остарял, че няма да може се използва за нищо ново. На всеки 2-3 месеца горят процесори и рам памети в него. А това нещо не е безплатно ! Трябва да има във всяка една област строга дисциплина. Като искат още пари да кажат за какво ще отидат ! Да се напарви бизнес план, не да се разсъждава дайте парите пък ние ще измислим и да се кикотят.

Така, че престанете да говорите глупости и да ми казвате кое и какво е скандално. Първо помислете малко. Какъв е Бойко Борисов няма никакво значение, важни са действията му. Аз нямам нищо против и сега да дойде един така наречен от вас комунист и да тръгне да се занимава сериозно с проблемите, които имаме. Пример за това е Кадиев, ненавиждам БСП, този човек за мен се е доказал и бих му се доверил ! Въпреки това ще гласувам анти БСП, защото искам да вкараме тази партия в колапс.

Престанете да гледате политиката като черно и бяло. Това само ви показва колко сте ограничени. Много често там има решения, в които просто трябва избереш по-малкото зло. Както и аз в момента го правя и затова избирам Бойко Борисов !
batmanlevski написа: Батков,България е с теб !

ЕМИЛ написа:Изслушах го внимателно интервюто на Батков и мога да ви кажа ,че този човек хич не си поплюва.Тепърва ЦСКА ще ги сполетява синият гняв.Приятели червени-светът ще ви се види тесен......

nedstil
Контакти:

Мнениеот nedstil » 14 ное 2009 01:07

До CSKARCHETO-BS
Кое не е верно? Числата ли? Може би не вярваш на писанията в сайтовете и вестниците, не гледаш телевизия?
Вие имате един псевдо журналист, дето му викат ГА. Явно само на него вярваш. Простимо ти е. :)

nedstil
Контакти:

Мнениеот nedstil » 14 ное 2009 01:14

До love_hurts
Явно логиката ти липсва. Хем твърдиш, че политиката не е само черно и бяло, а заемаш крайна позиция.

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 14 ное 2009 01:23

CSKARCHETO-BS написа:
Като много знаеш кажи къде са паритеееее не ми дрънкай глупости :twisted: .Как разбра че е мутра а да не си му бил охрана :?:
А относно това че е бил комунист кажи ми някой който не е бил такъв преди 89год.Такива са били правилата по това време или си с тях или изчезваш

Kaто е комунист да си трае тогава, а не да казва, че ги мразел не знам си какво...
Какви пари бе- за какви пари говориш???
Прочети малко книжки и ще ти стане ясно какъв е Бате ти Бойк- и най-вече на починалия писател дето беше в тея среди...
Ипон да си чувал охранителната фирма...Айде сега не ибл мутра не говоир глупсаоти....
Ипон след СИК и Вис навремет беше третата най-силна групировка...
Иозбщо си доста забуден....

Потребителски аватар
love_hurts

Мнениеот love_hurts » 14 ное 2009 01:28

Позицията ми първо не е крайна(както и на министъра). Първо това горе където сте го изкарали извън контекста е двусмислено. Трябваше напишат допълнителните пари, както човека се е изразил повече пари за тях не могат да се отпуснат трябва да се задоволят с това, което са имали и преди. Позцията щеше да ми е крайна, ако бях казал че БАН трябва да се затвори. Просто казвам да не поучава повече нови средства от това, което му е заложено преди докато не се реформира системата или докато не почне да работи на печалба !
Последна промяна от love_hurts на 14 ное 2009 01:31, променено общо 1 път.

ЕМИЛ написа:Изслушах го внимателно интервюто на Батков и мога да ви кажа ,че този човек хич не си поплюва.Тепърва ЦСКА ще ги сполетява синият гняв.Приятели червени-светът ще ви се види тесен......

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 14 ное 2009 01:28

Ми прав си, че БАН трябва да се преструктурира. Но плодовете от научните изследвания не са като да гледаш домати, те не се берат веднага и изяждат. Нужно е време да бъдат изпитани и приложени и т.н. Да не говорим, че има теоретични изследвания, от които резултат на практика няма. Дянков се изказа изключително остро за научните работници като цяло. България противно на всякаква логика все още има млади научни специалисти, които имат потенциала да станат светила в областта си, но те ще се развиват на Запад и няма да имат нищо общо с България.Той е пълен тъпунгер. А за решението му финансисти да определят болничните финанси, без коментар. Явно е чувал как е в САЩ, но не е чувал, че тази система е развалена. Че там ако имаш пари се лекуваш, ако не Sorry. А може би това е целта му. Медицинска помощ по-качествена, но за по-малко хора. Знам, че няма връзка с темата, но решението му да ореже парите за социални дейности, при положение, че се очаква ужасна безработица, която вече почна да се усеща е малоумщина. Ако е нарочно, тоя човек не е добре. Ако не е нарочно - значи сериозно не е добре. Не знам какъв го е раздавал в Световната банка, но всички значт, че това е институцията на богатите в света, аа не на обикновените хора!
С неговите думи се убедих, че се работи целенасочено срещу "умовете" на България, и младите в частност.
Лов Хъртс, орязват им яко парите. Не ги оставят същите. А иначе, предполагам знаеш, че в разработката на една важна част от адронния колайдер са участвали български учени от БАН.

http://www.democrit.com/category.php?n= ... wh_n=news4
Там, където пише: "Къде сме ние" към средата на страницата.
Последна промяна от metodito на 14 ное 2009 01:46, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
love_hurts

Мнениеот love_hurts » 14 ное 2009 01:46

В България идва момент, в които всички некадърници ще останат без работа(чакам го с нетърпение).Докато не се случи това нищо добро не ни чака. 9/10 от хората на държавна служба са за уволнение. Доктори, учители, преподаватели(университе ти говоря) и други области но съм навътре само в тези 3 . Ще почнат да реват колко е несправедливо, но когато е трябвало да си постелят да си легнат са бляли някъде и вече идва време за лягане и осещат, че ще спат на твърдо и ръмбесто. Еми те са си виновни. Навсякъде се шири некомпетентност и където и да отида всеки ми го раздава като шеф. Здравната реформа трябва да е такава. Аз не мисля да храня някои и да се грижа за някого. Не може цял живот да си плащам осигуровки и като ми се наложи операция да не ми се покрива и да си е плащам от моя джоб. Вече да умират всички тези неща общо отопление общо здравна грижа. Писна ми някои да ми лежи на гърба ми. Не казвам сега хората да се оставят да умират, но в момента това е безумие ! Всеки един сектор в България е скапан от до ! За здравната реформа имам приятелка, която баща и е навътре и е лекар. Тя ми каза каква лудост готви правителството. Да закрие доста болници и точно това което ти разправяш ще стане. Но за мене това е начина. Колкото и тъжно да е българското общество не е сплотено и не може всички да се грижим за себе си, защото парите отиват по на някои джобовете(знаем че това е неизбежно). Така, че всеки да се погрижи сам за себе си както може.

За БАН знам, че не е като гледаш домати ! Но просто нещата не стават ето сега имат заложени пари да излезнат на плюс поне 1 от годините до края на мандата на ГЕРБ и тогава да им се отделят нови средства. Вижте че Първанов като стар комуняга си пуска старите тактики. Какво беше с учителите, разправят ако увеличим на учителите няма дигнем на пенсионерите. Просто настроиват хората срещу проблеми те си. Едно време бяха учителите. Сега са ГЕРБ. Този път искам просто БСП да бъде смазана. Искара като кандидатура една от малкото свясни личности, които има в тяхната смешна партия. Човека ще е поредния бушон, но просто искат да прикрият кризата в която са. Защото ако примерно се беше кандидатирал някои друг те нямаше да имат и 10%. Всичко излязло от устата на някои от БСП за мене е долна и ефтина провокациика. Вижте как си водиха кампаниите. Тази партия има хубави идеи, но просто с тези хора не става. Лично за мене трябва да се закрие за 30-40 години ! След като мине това време да се построи отново, като щателно се проверят всички хора в нея да нямат никаква роднинска връзка с предишните !
Последна промяна от love_hurts на 14 ное 2009 01:53, променено общо 1 път.

nedstil
Контакти:

Мнениеот nedstil » 14 ное 2009 01:47

До love_hurts
Крайно ти е мнението защото казваш
(Пример за това е Кадиев, ненавиждам БСП, този човек за мен се е доказал и бих му се доверил ! Въпреки това ще гласувам анти БСП, защото искам да вкараме тази партия в колапс.)

Защото за теб е важно анти-то. Не те интересува как ще се чувстваш ти и хората около теб. Важното е другите да са зле.

Все пак не искам да ти бъда коректив на твоето мислене.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 14 ное 2009 01:55

Лов Хъртс, чукай на дърво да не ти се случва да влизаш за нещо сериозно в болница. Пожелавам ти да не ти се случи поне в следващите 40-50 години (може и повече не знам на колко си). Плащаш си като пич. Ако ще двойни осигуровки да имаш. Това, което ни го разпправят е за замазване на очите. Ходих да ми извадят кърлеж лятото в "Бърза помощ (!)". Осигуровките ми наред. И знаеш ли какво ми казаха...20 лева. Показаха ми ценоразпис, подписан от шефа на болницата. Разбира се, че не им дадох. Отидох при една съседка лекарка и тя ми го извади. Знаеш ли колко струваше тетануса? 1 лев! Така че това, което трябва да е не е това, което е всъщност. А те колко повече крадат, толкова повече крадат. И са немарливи. Много доктори. Добре, че живея в град. Ами ако бях на село?! Не ми се мисли. Нямам думи за това, което става.
Имам приятел. Малко по-голям от мен, на 36. Доктор на филолог. науки. Много читав и земен човек. Не е типичния научен работник, а си има кожено яке, слуша нормална музика и т.н. Знае два езика+ латински и старогръцки. Въобще, не е случаен човек. Но, той почва да се обезсърчава от това, което става. Чуди се дали да не се откаже. А това е призвнието му. Може да се занимава и с друго. Но това му е била мечтата. Еми, да ама... Тъжна работа.
Предполагам, че много хора си казват: "Бе, това 'дето го правиЖенчото е за добро..." Не може да има на 100% сигурен човек, че е така. Че ще последва стабилизиране на положението. Дано да греша, но не вярвам, че действията на правителството ще доведат до нещо добро. Отнетите пари сега от различни ведомства, няма да въстановят предишното си ниво, ако стане по-добре. Ние просто няма да го усетим. Така мисля. Ние и сега не знаем с точност реалната ситуация. Отказа от участие в енергийнитев проекти може да е пагубен. А оттеглянето на ЕрВеЕ от "Белене" не е случаен и е показателен. Роботко колко още ще се оправдава със Станишев и Първанов? Тея вещици, 'дето ги гони все ще изчезнат и нещо ще лъсне.

Върни се в “Свободна зона”