Първият мач, който гледахте

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

TheMelodyInMyHeart

Re: Първият мач, който гледахте

Мнениеот TheMelodyInMyHeart » 14 мар 2014 19:08

YANTRA_FOREVER написа:Идеята е ясна. Да споделим кои са ни първите мачове, както по ТВ, така и на живо. Какви спомени и емоции са ни оставили и т.н.
Аз по телевизията за пръв път гледах Левски - Галатасарай. Някъде в началото на миналия век, но не помня дори годината. Бях на село (Правище, Пловдивско), и въпреки че там родата са си или от Локо, или от Ботев, бяха за Левски, а явно Галата са били, защото нямаше много добри емоции. Аз обаче помня най-вече атмосферата по трибуните и онея надуваеми човечета зад вратите :mrgreen:
Първият ми мач на живо пък, мисля че е Янтра - ЦСКА 1-2 с два гола на Макдоналд Мукаси :lol: Разбира се не бях много доволен, но беше интересно.
А на стадион в друг град съм ходил за първи път в Севлиево на Видима-Локо. Баща ми едвам се нави да ме заведе и с право, защото, въпреки че ми обясни многократно как не е добра идея да се радвам при гол на Локо, след като сме в домакинския сектор, не послушах, но се отървахме само със злобни погледи :lol

Разкажете и вие. Предполагам за всеки е приятно да си спомни.

Ти на колко години си бе, май минават 100, а ?

Потребителски аватар
Black&White1926
Контакти:

Мнениеот Black&White1926 » 14 мар 2014 19:09

ТВ - Манчестър Юнайтед - Арсенал - 98
На стадиона - Гигант Съединение 8:1 Шипка :mrgreen:
Последна промяна от Black&White1926 на 14 мар 2014 19:10, променено общо 1 път.
Офтопик:

Офтопик:

James Beattie

Мнениеот James Beattie » 14 мар 2014 19:09

Първият ми "съзнателен" мач наживо на стадиона беше Берое - Ботев (Пд) 5:2 през 1999 г. Преди това съм бил на доста мачове, но не ги помня ;)
По ТВ сигурно мачовете от 1994-та. Помня също и няколко на Левски и ЦСКА в Европа през летата на 90-те. България - Швеция 0-1 също го помня, но не помня за какви квалификации играха. Мисля, че Евро 2000.

Сега се сетих, че помня Евро 96. Стив Макманаман по крилото за Англия. Това ми е първият спомен.
Последна промяна от James Beattie на 14 мар 2014 19:52, променено общо 2 пъти.

TheMelodyInMyHeart

Мнениеот TheMelodyInMyHeart » 14 мар 2014 19:10

batmanlevski написа:Кнатспернуфелаг Акурейре - Цска -1-0 спомням си ,че онези селяни от финландия нямаха съблекалня и започнаха мача с 8 души после намериха още трима и те влязаха да играят

Ка Акурери не бяха ли от Исландия? Някой май не е внимавал в час по география,а ?
Finally, what is your message to the Liverpool supporters?

Jurgen Klopp: We have to change from doubter to believer. Now.

Потребителски аватар
modor
Контакти:

Мнениеот modor » 14 мар 2014 19:12

Първия ми по-ярък спомен беше от Левски 1:2 Олимпия, през далечната вече 94-та :mrgreen:
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.

slavi 5
Контакти:

Мнениеот slavi 5 » 14 мар 2014 19:13

На живо - Левски - Черноморец 1-3 (гол на Кокала от дузпа) 1/2 финал за Купата 1987 в Хасково
По тв - България - Шотландия 0-1 ЕП квал. 1987 ( по-лош дебют едва ли има някой :)

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 14 мар 2014 19:14

batmanlevski написа:Кнатспернуфелаг Акурейре - Цска -1-0 спомням си ,че онези селяни от финландия нямаха съблекалня и започнаха мача с 8 души после намериха още трима и те влязаха да играят

Умен левскар :mrgreen:
Тия са исландци бре, мозък :mrgreen:
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
cacho
Контакти:

Мнениеот cacho » 14 мар 2014 19:14

Загорец-Сливен ама колко завърши непомня. Първи истински мач Берое : ЦСКА 88г 2:3. Баща ми е бероец. Стадиона беше пълен ,а мача беше невероятен. Тогава станах от ЦСКА
Когато страстта води до лудост, това е ЦСКА

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 14 мар 2014 19:19

Преди години пуснах подобна тема, но оттогава измина доста време. Със сигурност има нови потребители във форума, които ще споделят спомени, а по-старите (които са писали по предишната тема) може би ще си припомнят подробности... :)
Първият мач, който гледах на стадион "Васил Левски" (тогава стадион "Георги Аспарухов" още не беше построен), беше мач за първенство между "Левски" и "Берое" през далечната 1962 година. Срещата завърши 2:2.
Не съм сигурен за първия мач, който съм гледал по телевизията, но почти сигурно е бил от СП 1966 в Англия (точно преди първенството си купихме телевизор - "Опера 3")... :)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

James Beattie

Мнениеот James Beattie » 14 мар 2014 19:22

А кой е първият "нагласен" мач, който сте гледали? :P

Върни се в “Свободна зона”