Kris_men2000 написа:boabbb написа:RedeviL написа:boabbb написа:RedeviL написа:boabbb написа:Къде го видя това за ЛондонАлександрия в Египет, според някои източници е достигнала милион души около 100 г.пр.Хр. , а Рим около 180 г.сл.Хр. е бил даже над милион
И ти си прав донякъде. Ако не се лъжа в инфото за Лондон ставаше въпрос за модернтата история на света (някъде към 1811г. Лондон е достигнал популация над 1 милион). Има различни дебати по темата.. За Рим обаче се пише, че е достигнал 1 милион някъде около 133 години преди христа.
МожеПосле почват китайците - около 10-ти ве и нагоре
А Ню Йорк прави това чак през 1875г. В момента броят на градовете с над 1 милион души е повече oт 300..Иначе още един любопитен факт по темата: В следващите 6 години около 40% от всички небостъргачи в света ще бъдат построени в Китай.
Да, ама рязания в Джеда точи меча - 1 км небостъргач са почнали и до 2017 трябва да са готови, ония в Баку и те - 1050 метра готвят
Както се пееше "Луди хора... "
А по отношение на градовете - те в Китай сигурно има поне 20 дето са над милион, Токио-метрополия е 35 милиона
![]()
Руснаците и те - областните са си по около милион. Пича отдолу - Крис, май е пил нещо развалено - коя е тая България в Европа през 6-ти век
Чети историята ,че като ти гледам аватара май ти си пил нещо отровно.Недей да ми гледаш 681 година официалната дата на създаването на България а малко преди това на кого са плащали данъци.А след като ти плащат данъци значи те признават за държава.Ако не вярваш позвъни на Божидар Димитров той ще ти обясни доста неща който не знаеш за родината си.
До сега няма адекватно изследване от историк, бил той български или чужд, по отношение на годината на създаване на българската държава. Така, че спорът кога е създадена е безмислен. А Теодоракис Димитракис и да го питам няма да ми каже нищо повече от това, което знам.