„Той ме сграбчи и ме удари. Аз го попитах: "Кой си ти, както търсиш тук?", а той: „Къде са парите” и това му бяха първите думи”, разказва Иванка Иванова.
Последвали поредица от побой и заплахи за смърт, ако позвъни на някого.
Докато жената лежи безпомощна на леглото, крадецът необезпокояван тършувал из къщата, дори седнал да се храни.
Той откраднал осем лева, телевизор, няколко компота и парче салам.
Жената ни разказа, че нито стойността на откраднатото, нито раните от побоя, могат да се сравнят със стреса и уплахата, които е преживяла.
През годините домът на Иванка е обиран най-малко пет пъти. Заради сигурността на майка си, синът й, който живее в София няколко пъти е канил да се премести при него. Иванка, обаче, отказва и смята за абсурдно да напусне дома си, заради набезите на крадците, които държавата не може да спре.
Полицията вече има заподозрян по случая и в момента го издирва. Той е криминално проявен и преди няколко месеца е излязал от затвора.
Габровница е селото в община Монтана с най-много битова престъпност. 70% от престъпленията в селата на общината стават именно там. С цел превенция на престъпността през април там ще бъдат монтирани 20 камери за видеонаблюдение.
Кви са тия изроди...пускам темата именно заради надебеления текст, щото това изречение казва всичко....циганите и крадците вече дори покой не дават на възрастните хора в дома им, каква пропаднала държава

и, да, някой ще каже, че аз с нищо не помагам правейки тази тема, така е, но просто не се сдържах, трябва някой да вземе мерки