Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Събудете се българи! Над 1 500 души на протеста в Пловдив

Мнениеот CTAHKO » 07 фев 2014 16:14

DarkPsy написа:
CTAHKO написа:
крАСАВци написа:България била продадена... ТИ СИ ПРОДАДЕН, не и аз. Гледам, че доволно сте си свалили гащите тук... единия бил писал в интернет, че щяло да стане така. Не че нещо, но кой го боли х*я бе брат какво си изср*л в някой твой пост във форума?

Реални действия трябват... и всички да сме обединени. А не да си седим вкъщи и да даваме акъл.. кое било продадено и кое не. Щом е продадена България излизаш и питаш ЗАЩО, НА КОГО и ЗА КОЛКО!

Мен пък ме боли х*я за вашия протест ;) Като постигнете нещо, чрез пеене на песнички и обикаляне на центъра на Пловдив, ела и ми се обади ;)

Бързо си забравил Катуница ми се струва. Ако не бяха тези същите момчета, оня нагъл мангал все още щеше да си дерибейства.

Тук съм съгласен. Не съм я забравил. Там и аз взех участие ;) Катуница е пример за това, как трябва да се процедира :!: И точно заради това твърдя, че с песни и разходки нищо няма да се постигне. Ама някои хора вместо да се замислят малко, веднага побързаха да ме заклеймят и да ми се нахвърлят 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
wannabe
Контакти:

Мнениеот wannabe » 07 фев 2014 16:17

Двама влезнаха и развалиха темата :oops: единия пуска клип на който само заглавието му има пари и нищо повече... другия вади глупости за аргументи...
Днес 1500, утре - 15000! Бъдещето е наше!
88 години СЛАВА
slash1912 написа:"Христо Ботев" побираше 30 000.На този мач има поне 15 000,тоест 4 пъти повече,отколкото на двете трибуни във вторник ;)
НАПОЛОВИНА ПРАЗЕН СТАДИОН :cry:

Потребителски аватар
nakamura
Контакти:

Мнениеот nakamura » 07 фев 2014 16:34

Смешници ...
Фут Болните агитки са срам за страната . Нормалните хора , които не се припознават с тези измислени лумпени стоят далеч и така трябва да постъпят повечето хора .
Бог да пази България от тези "националисти" .
忍者

Потребителски аватар
DarkPsy

Мнениеот DarkPsy » 07 фев 2014 16:37

CTAHKO написа:
DarkPsy написа:
CTAHKO написа:
крАСАВци написа:България била продадена... ТИ СИ ПРОДАДЕН, не и аз. Гледам, че доволно сте си свалили гащите тук... единия бил писал в интернет, че щяло да стане така. Не че нещо, но кой го боли х*я бе брат какво си изср*л в някой твой пост във форума?

Реални действия трябват... и всички да сме обединени. А не да си седим вкъщи и да даваме акъл.. кое било продадено и кое не. Щом е продадена България излизаш и питаш ЗАЩО, НА КОГО и ЗА КОЛКО!

Мен пък ме боли х*я за вашия протест ;) Като постигнете нещо, чрез пеене на песнички и обикаляне на центъра на Пловдив, ела и ми се обади ;)

Бързо си забравил Катуница ми се струва. Ако не бяха тези същите момчета, оня нагъл мангал все още щеше да си дерибейства.

Тук съм съгласен. Не съм я забравил. Там и аз взех участие ;) Катуница е пример за това, как трябва да се процедира :!: И точно заради това твърдя, че с песни и разходки нищо няма да се постигне. Ама някои хора вместо да се замислят малко, веднага побързаха да ме заклеймят и да ми се нахвърлят 8-)

Ами все от някъде се започва. Съгласен съм с позицията ти и вече продължаващите една година протести я доказват като вярна. Твърдя , че правителства без кръв трудно се свалят. Само че футболните привърженици не са обикновени хора, знаеш го.Ако не се вслуша в думите ни, песните и разходките бързо ще преминат в нещо друго. Това е повече от ясно. На този етап и това е все пак някаква позиция.Жалко, че днес беше работен и ден, щеше ми се много повече хора да има.

Потребителски аватар
DarkPsy

Мнениеот DarkPsy » 07 фев 2014 16:38

nakamura написа:Смешници ...
Фут Болните агитки са срам за страната . Нормалните хора , които не се припознават с тези измислени лумпени стоят далеч и така трябва да постъпят повечето хора .
Бог да пази България от тези "националисти" .

Заповядай на следващия протест да заявиш вижданията си.

Потребителски аватар
viali69

Мнениеот viali69 » 07 фев 2014 16:59

CTAHKO написа:

Не разбирам защо се изпокарахте ? Така разединени сте лесна плячка за истинските си врагове !
Прав е СТАНКО, че отдавна пише за този проблем. Неговите теми са винаги съдържателни и подкрепени с много доказателства. "Просветителската" и "будителска" дейност, с която се е заел е важна. Трябва да има хора, които да отварят очите на другите, когато са прогледнали по-рано от тях.
Разбирам раздразнението на СТАНКО, че е бил неразбран преди ... Той съжалява за пропуснатото време. Повечето хора обаче стоплят трудно за съжаление ...
Не приемам обаче, че всичко вече е свършено ! Невъзможни неща в този живот няма !
Не е невъзможно и това да си върнем България и да я спасим.
Другият пич обаче също е прав ! Само с приказки и пускане на теми в интернет държавата ни няма да се оправи. Трябват и действия !
Вместо да се карате се помирете и бъдете единни. Съединението прави силата !
А, каузата е голяма - БЪЛГАРИЯ !
[center]Изображение[/center][center]Изображение...Изображение...Изображение[/center]

Потребителски аватар
counterstrike
Контакти:

Мнениеот counterstrike » 07 фев 2014 20:29

Поздравявам момчетата, без значение на клубните и политическите им пристрастия. Каузата е БЪЛГАРСКА...значи това е моята кауза. В нашия град се намира Томбул дажамия, строена е с камъните от Велики Преслав, рушили са Столицата и са строили джамията, по колоните са надписите на Симеон Велики...доколкото знам, дано да не греша, джамията е собственост на Министерство на образованнието и културата, понеже е паметник на културата още от времето на социализма. Тук нямаше такива попълзновения, но явно те целят да пробият, където е възможно от законова гледна течка.
Всички пътища водят в Рим. Само един път води в Рая: Пътят на СВОБОДАТА!
Гео Милев, 1 май 1924 година, списание "Пламък".

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот sin4ec » 07 фев 2014 20:43

И какво, ще следим вътрешния пулс и живот на Партията ли? Баш го брига някой, че 10 човека се махнали...За 120 години колко са се махнали и други са дошли, не е за разправяне. Вие тия не ги мислете, те са ясни. Дайте за раданкъневци, цецкицачевци и прочее нещо интересно, че там е ташаци на рояци, без ком! Тия БСП ще ги друса като циганин-джанка, и отгоре...Ако това ( РБ и ГЕРБ) е алтернативата, пишете си от мен два гласа за БСП директно!
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

БСП направи 70% от плажовете платени

Мнениеот Red Warrior » 07 фев 2014 21:24

Приети от депутатите в петък поправки за Закона за устройството на Черноморското крайбрежие оставят възможността на брега на морето да има преместваеми търговски проекти, които според предишни корекции, приети от ГЕРБ, трябваше да се изнесат от стометровата ивица на зона "А" в курортите през 2014 г. Така на плажната ивица трябваше да останат само пейки, спирки и други елементи на т. нар. градско обзавеждане, а аргументите на бившите управляващи за тези мерки бяха да не се носи мирис на скара на плажа и силна музика, която обикновено е чалга.

Сегашните промени ще позволят на концесионерите на плажовете да запазят заведения, увеселителни съоръжения, чадъри, шезлонги и масажни маси край брега, но се фиксира точен процент от стопанисваната ивица, върху който може да има подобни обекти.

Народните представители одобриха в петък на първо четене в пленарна зала два проекта за корекции в Закона за Черноморието, които бяха внесени от управляващите от "Коалиция за България" и от опозицията ГЕРБ.

Според проекта на социалистите, преместваемите обекти на плажа ще останат при условие, че не надвишават установените в устройствения план показатели - плътност на застрояване, коефициент на интензивност на застрояване, и да не се намалява определената минимална озеленена площ. Най-високата част на обектите за търговски и други обслужващи дейности може да е до 3.6 м. Зона "А" обхваща частта на акваторията на Черно море, крайбрежната плажна ивица и част от територията, попадаща в ивица с широчина 100 метра.

Вносителите, сред които е и бившият зам.-регионален министър от кабинета "Станишев" Димчо Михалевски, аргументират предложението поправки с това, че въведената забрана за разполагане на преместваеми обекти в зона "А" ограничава правата на собствениците и е предизвикало силно недоволство от страна на общини и граждани.

Вече за всички плажове, независимо от тяхната площ, се въвеждат еднакви максимални проценти за преместваеми обекти до 2 процента от територията и до 2% - за допълнителна търговска площ.

Според социалистите досегашното диференциране на позволените за преместваеми обекти проценти от плажа според големината на плажната ивица ( до 40 дка и над 40 дка), което ощетявало концесионерите на големите плажове. Това не отчитало обективно разходите за поддържане на големите плажове и за осигуряване на водното спасяване

От ГЕРБ и "Атака" обвиниха социалистите, че дават повече права на концесионерите за сметка на туристите.

Според регионалният министър на ГЕРБ Лиляна Павлова управляващите искат да върнат стария режим с бетон и сергии по крайбрежието.

"Почти няма да има място за свободно плажуване. И не само това. Намалява се свободната зона на плажовете на 30 процента и всъщност вече в 70 процента от плажовете ще бъдат разположени платени чадъри и шезлонги. Отделно от това връща се и старият режим, в който се позволява и поставянето на преместваеми обекти, както ги наричаме, сергиите с гащите и чорапите отново да се върнат по бреговата ивица", заяви Павлова в парламента.

Павел Шопов от "Атака" директно нарече проекта на БСП лобистки и обяви, че не се съмнява, че зад него стоят заинтересовани. "Тези, които стопанисват плажове, техните интереси са много значими", каза депутатът.

Промените предвиждат също така размерът на концесионното плащане и на наемната цена на плажовете да се определят във всеки конкретен случай в зависимост от икономическата изгода на концесионера или наемателя, справедливото разпределение на икономическата изгода между държавата и концесионера или наемателя, постигането на социално приемлива цена на услугите.

Според одобрените предложения на ГЕРБ пък всяка година най-късно до 1 март крайморските общински съвети ще трябва да решат какъв трябва да е периодът за забрана на строителните и монтажни работи за летния сезон на тяхната територия. Ако общинският съвет не приеме такова решение, строителството да бъде забранено от 15 май до 1 октомври.

Одобрените текстове предвиждат още одобрените вече схеми за преместваеми обекти в зона "А“ и зона "Б“ на крайморските общини да се приведат според новите изисквания в тримесечен срок от влизането в сила на поправките. Ако това не е сторено, в следващите три месеца собствениците на поземлените имоти трябва да сторят това. След този срок обектите се премахват по реда на Закона за устройство на територията.

Сключените до влизане в сила на новия закон концесионни договори и договори за наем на морски плажове се привеждат в съответствие с разпоредбите на този закон в шестмесечен срок от влизането му в сила.

"mediapool.bg"

Поредната "социална благинка" подарена от "социалната" БСП на народа. :lol:
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Потребителски аватар
1912plovdiv
Контакти:

Re: БСП направи 70% от плажовете платени

Мнениеот 1912plovdiv » 07 фев 2014 21:30

Е как да не са социална партия , нали всяка година вдигат пенсиите с по 50 стотинки :lol:
▒▓█▄▀ БОТЕВ ▄▀█▓▒

[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UP20C5agYoE&list=LLDu9hpyDTcjHX9bXKfC5wsA[/youtube][/offtopic]

Върни се в “Свободна зона”