Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
shumkar_44 написа:...Весел лаят е на Шаро,
весел е и неговият вид,
щом във с ветреца ювелирно
се прокарва мириса на сух бисквит.
Годините ще литнат бързо,
и децата ще напуснат каменния зид,
ала сърпа лунен, той ще помни вечно,
къкрещия, вкусен, сух бисквит.
Laetitia написа:Една приятелка е веган и даже мисли да става суровояд, но аз лично считам това за прекалено крайна стъпка...
Laetitia написа:Хм, доколкото аз съм запозната с концепцията, вегетарианецът консумира яйца, млечни и риба, но не и пилешко, а веганът не употребява нищо от животински произход.doktora25 написа:Понеже никой не даде акуратен отговор на въпроса ще се опитам аз.
Принципно в английския език съществуват 2 понятия:
-vegeterian- допуска се употребата на яйца, млечни продукти, риба и пилешко месо.
-vegan- изключват се всякакви храни от животински произход.
В българския език няма общоприето схващане за думата "вегетарианец".
Аз лично съм от първия тип, като пилешко не консумирам по никакъв повод, рибата ми я приема организмът (за разлика от всички останали видове меса и колбаси), но я консумирам изключително рядко (например когато в някой куверт няма друго подходящо за мен и не е възможно да си поръчвам нещо друго)![]()
Една приятелка е веган и даже мисли да става суровояд, но аз лично считам това за прекалено крайна стъпка...
Баси, само Лоелита не ме бяха наричали.Shn0rhelez написа::lol:Като казвам Лоелита в горния си пост,визирам госпожица Laetitia,явно съм хапнал/пафнал,малко повече маруля,все пак съм горд представител на вегетарианците,нали :Д
От тази гледна точка (поне някои) сме хищници.гражданин от село написа:Laetitia написа:Една приятелка е веган и даже мисли да става суровояд, но аз лично считам това за прекалено крайна стъпка...
Както е казал народът трябва да се яде сурав и к....
Код: Избери всички
01001000 01100001 01101100 01100001
01001101 01100001 01100100 01110010 01101001 01100100
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 7 госта