Твърдо "ЗА" вегетарианството!Гледам разни, форумни веселяци, са правили опити да остроумничат,разбираемо предвид тоталната липса,на каквито и да е, адекватни аргументи и фрапантната дезинформираност.Повечето аргументи са от типа "аз без месо на маса не сядам.Ще санкционирам жената не тури ли мръвка.Много ми е гей, това вегетарианство.Моята храна сере върху вашата.Пратете вегетарианците в пустинята."и подобни словоблудства.А каква е истината?Превръщате телата си в контейнери за разлагаща се плът,понеже нямате необходимия инструментариум да се справите с толкова тежка храна(къси чревца,липса на достатъчно солна киселина и тн-беше обяснено в статията).И знаете ли кое е най-лошото?Най-лошото е,че вие имате нужда да продължавате да правите това.Точно както наркоман има нужда от дозата си.За това, и реагирате толкова офанзивно,когато някой зачекне темата.My precious,нали така беше?Това е и причината,на някои хора,вегетарианството да се отразява зле.Надценяват се,подтикнати от внезапното умозаключение,че да се яде месо не е ок.Все едно да пратиш предобрил,с компютърни игри тийн,с наднормено тегло да прави 100км Витоша.Ще се контузи,не е подготвен(няма абсолютно нищо общо с кръвните групи,както беше споменала госпожица Лоелита.С други думи,всеки един човешки индивид може да бъде процъфтяващ вегетарианец,след необходимите,положени усилия).И така,като оставим на страна факта,че нашето тяло не може да преработва месото,всичките нитрити и нитрати,с които,то се друса за да изглежда,не като мърша.Като оставим на страна факта,че в КФС ти сервират порция крилца от едно пиле,лудата крава,птичия грип и сърдечно-съдовите заболявания,и пак има едно голямо НО.Не е хуманно да се яде месо,не е човешко да нараняваш същество от друг вид,само за да се нахраниш,както ти е вкусно.И вие го разбирате,много добре, това нещо.Убеден съм,че 90% от вас в същината си са вегетарианци.Замислете се,колко от вас могат да заколят и разфасоват едно животно?Ако индустрията не вършеше мръсната работа,вместо нас почти всички щяхме да сме веджи и да хрупаме целина:) Но нека разгледаме бледите писания,наподобяващи аргументация в полза консумацията на месо.
1.Ако си вегетарианец няма как да си набавиш необходимата за организма,палитра от вещества.
Тотални небивалици!Да сте чували,за така наречените, "супер храни"-алое вера,годжи бери,мака,чия,спирулина(това са тези,които се сетих на прима виста ,убеден съм,че има още десетки.)
2. Австралопитека и хомосапиенса са били месоядни и затова сме уцелели

е тфа твърдение винаги ми е било сташно забавно.Пичове,да сте чували за софистикация,еволюция на човешките нрави и порядки.Както,от комуникация с пет звука, сме стигнали до създаването на поезия,така от зверове,хранещи се с мърша, сме се превърнали в хуманоиди с ХУМАННО поведение към останалите видове на нашата планета(или поне,някои от нас

)
П.С Галине,приятелю твоето твърдение "на мен ми е жал за животните,но ще спра да ям месо,когато всички спрат" ми звучи като "аз съм възпитано момче,симпатяга и принципно не си хвърлям боклуците на улицата,но тъй като има много изхвърлени,вече,боклуци и много хора си ги хвърлят,та и аз го правя

Нали,знаеш какво е казал Ганди-"промени себе си,за да промениш света" или нещо в тоя стил беше.
П.П.С Сори за дългия пост,но ме изнервихте