Red_Girl написа:Хаха, простак!
Eм, фалим за комплимента

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Red_Girl написа:Хаха, простак!
Кашчей написа:Ти ли го рисува това кълбо дивно
шивача написа:Левски винаги е носел срам. Първо на родината, после и на феновете на отбора. Но всяко зло за добро, затова е създаден и ЦСКА
Groucho написа:Red_Girl написа:Хаха, простак!
Eм, фалим за комплимента
шивача написа:Левски винаги е носел срам. Първо на родината, после и на феновете на отбора. Но всяко зло за добро, затова е създаден и ЦСКА
Кашчей написа:
Защото, Емиле, във всеки хладилник има яйца и сирене, но не във всеки има чушки.
Второ, и двете са по-бавни за приготвяне от един омлет.
ЕМИЛ написа:Кашчей написа:
Защото, Емиле, във всеки хладилник има яйца и сирене, но не във всеки има чушки.
по това време на годината във всеки дом има печени пиперки . Защо не му предложи чушка бюрек ?
Кашчей написа:ЕМИЛ написа:Кашчей написа:
по това време на годината във всеки дом има печени пиперки . Защо не му предложи чушка бюрек ?
Абе.. щях да му предложа телешко каре на скара, но и за него се иска повече време
j0rka7aa написа:Абе Сандито '74 набор ли е?![]()
j0rka7aa написа:Емиле, все още нямам никакви готварски умения и не мога да си правя неща по-различни от сандвич, макарони, картофи или яйца, така че това наистина беше възможно най-бързото и лесното, чушка бюрек майка ми ще ми сготви![]()
fr3ak_boy написа:Кашчей написа:berbatov написа:fr3ak_boy написа:Язе па съм разочарован от нивото на истическа култура на масовата част от форума, говорейки само за българска история. А аз смятам, че народ, който не познава историята си, не е народ. Неслучайно и Вазов го казва чрез одата "Паисий", че с написването на "История славянобългарска" българите стават народ...
Добре де аз като част от народа искам да знам повече за историята на моя народ ама все ми се бъркат някакви учени, поети, историци и книгописци
Пичът явно очаква всеобщо познаване на историята на академично ниво, но това е невъзможно. Трябва да имаш много силен интерес към определена наука, да си обсебен от нея, за да се заровиш в неортодоксалната литература.
Това, което визирам, е прочитане на непристрастна литература, в която няма нищо академично или поне не толкова академично като една дискусия на професори. Има обаче поне според мен един литературен минимум, който човек трябва да прочете по българска история, за да има някаква реална представа за нещата. Няма как да седнеш и да четеш трудовете на професори от комунистическо време, които обясняват Възраждането като преход от феодалната система към първообраза на капитализма. Някак си това твърдение е смехотворно и все пак има хора, които го тръбят това, защото видиш ли така ги били учили едно време. Така и така говоря за Възраждането пример за задължителна литература за мен е книжката на Пламен Митев "Българското възраждане". Не е кой знае колко дебела, да не кажа хич, и т.н., но е кратка, точна и ясна. Не е на кой знае какво академично ниво и може да се чете и от "лаици", които не се занимават с история кой знае колко. В офтопика прилагам линк към самата книга.Офтопик:
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 132 госта