В какво се превърнахме ние българите
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: В какво се превърнахме ние българите
децата ни се превърнаха в заложници на капитализма,едно време се задоволявахме с Чебурашка и крокодила Гена,сега положението е такова:

[rimg]https://dl.dropboxusercontent.com/u/31972793/androidbg/10628155_946991171983886_3440970175867167846_n.jpg[/rimg]
doktora25 написа:Tommi написа:doktora25 написа:Оставяйки на страна кой в кои години живее и кой какъв е, факт е, че технологиите малко по малко ни превземат и не служат те на нас, ами ние на тях. Това за младите по кафенетата е абсолютно вярно. Това, че все повече машинният контакт започва да заменя личният-също. Обърнете внимание и че близо половината от рекламите по телевизията са на мобилни услуги или устройства. Ако тези тенденции продължат накъде отиваме?
Ами отиваме към подобрение на качеството на живот. Технологиите не ни превземат, а ни помагат. Всеки е свободен да отиде в библиотеката и да търси с часове някаква инфорация, вместо да я намери за 30 секунди с помощтта на търсачката. Ама никой не го прави, защото всеки търси улеснението.
И също така, технологиите увеличават комуникацията между хората - абсолютно неоспорим факт.
Добре, понеже в темата става дума за децата ще те попитам следното. Преобладаващата част от съвременните деца като седнат пред компютъра какво правят през по-голямата част от времето: обогатяват общата си култура, търсейки информация, свързана с науката, изкуството, новините от света, различни географски обекти (действително биха я намерили за броени секунди) или нещо друго: да кажем играят компютърни игри (една голяма част от които свързани с насилие)? Ако по някаква случайност считаш, че е второто, според теб по-голямата част от тях упражняват ли пълен контрол върху волята си кога да спрат дадена компютърна игра (примерно да си кажат: ще поиграя половин-един час и с лекота да го изпълнят)?
От начина, по който задаваш въпроса оставам с впечатление, че смяташ игрите за нещо лошо или ако не лошо, то поне не толкова полезно. Само че игрите формират умението за разрешаване на проблеми с различна сложност и с различна степен на структурираност, равиват способността за самоорганизиране, умението за работа в екип, постигане на резултати, които на пръв поглед изглеждат непостижими или много трудни за постигане и още редица предимства. Все неща, които могат да се постигнат много трудно чрез четене на книги или дори традиционното слушане на преподавателя в училище. Вчера с теб коментирахме въпроси за образованието и ти споменах за активните методи на обучение и игровизацията на учебния процес. Това е практиката в престижните училища и университети по цял свят.
Между другото, в САЩ средностатистическият играч е 37-годишен, а не дете или тийнейджър.

Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!
Tommi написа:doktora25 написа:Tommi написа:doktora25 написа:Оставяйки на страна кой в кои години живее и кой какъв е, факт е, че технологиите малко по малко ни превземат и не служат те на нас, ами ние на тях. Това за младите по кафенетата е абсолютно вярно. Това, че все повече машинният контакт започва да заменя личният-също. Обърнете внимание и че близо половината от рекламите по телевизията са на мобилни услуги или устройства. Ако тези тенденции продължат накъде отиваме?
Ами отиваме към подобрение на качеството на живот. Технологиите не ни превземат, а ни помагат. Всеки е свободен да отиде в библиотеката и да търси с часове някаква инфорация, вместо да я намери за 30 секунди с помощтта на търсачката. Ама никой не го прави, защото всеки търси улеснението.
И също така, технологиите увеличават комуникацията между хората - абсолютно неоспорим факт.
Добре, понеже в темата става дума за децата ще те попитам следното. Преобладаващата част от съвременните деца като седнат пред компютъра какво правят през по-голямата част от времето: обогатяват общата си култура, търсейки информация, свързана с науката, изкуството, новините от света, различни географски обекти (действително биха я намерили за броени секунди) или нещо друго: да кажем играят компютърни игри (една голяма част от които свързани с насилие)? Ако по някаква случайност считаш, че е второто, според теб по-голямата част от тях упражняват ли пълен контрол върху волята си кога да спрат дадена компютърна игра (примерно да си кажат: ще поиграя половин-един час и с лекота да го изпълнят)?
От начина, по който задаваш въпроса оставам с впечатление, че смяташ игрите за нещо лошо или ако не лошо, то поне не толкова полезно. Само че игрите формират умението за разрешаване на проблеми с различна сложност и с различна степен на структурираност, равиват способността за самоорганизиране, умението за работа в екип, постигане на резултати, които на пръв поглед изглеждат непостижими или много трудни за постигане и още редица предимства. Все неща, които могат да се постигнат много трудно чрез четене на книги или дори традиционното слушане на преподавателя в училище. Вчера с теб коментирахме въпроси за образованието и ти споменах за активните методи на обучение и игровизацията на учебния процес. Това е практиката в престижните училища и университети по цял свят.
Между другото, в САЩ средностатистическият играч е 37-годишен, а не дете или тийнейджър.А хората над 40 години играят средно по около 30 часа седично, докато младежите под 18 години играят средно по 22 часа.
Играта в мрежа отборно на някоя пукотевица, надали създава тиймбилдинг и още редица предимства, както например "Стражари и апаши". Нали вече има онлайн обучения. Давай да премахваме училищата, отпадат маса разходи, на МОН ще им олекне финансово.

Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
Аз съм дете на 80-те! Това са детските ми години, това е най-щастливата част от живота ми.
Не, че юношеството и студентските ми години са били лоши, тежки бяха, но пък бяхме млади, младежките трепети, жени, любов.... Но детските ми години от 80-те НЕ ГИ ДАВАМ за нищо. Съжалявам, че синът ми няма да има такова БЕЗГРИЖНО детство. Тази дума, "безгрижно" съчетава всичко за тези години...
Времето назад не може да се върне, за това вместо да се хленчи по форумите, трябва да се заеме по-конструктивна позиция. Смятам да взема онези ценности от 80-те и да ги предам на синът ми. Ще го възпитам в спортен дух, в патриотизъм, задължително да спортува и да оформя "дух и тяло", ще чете книги(да, книги), ще го науча да борави с оръжие, защото вече няма казарма, която да го научи, да помага на приятелите си и др.
Не, че юношеството и студентските ми години са били лоши, тежки бяха, но пък бяхме млади, младежките трепети, жени, любов.... Но детските ми години от 80-те НЕ ГИ ДАВАМ за нищо. Съжалявам, че синът ми няма да има такова БЕЗГРИЖНО детство. Тази дума, "безгрижно" съчетава всичко за тези години...
Времето назад не може да се върне, за това вместо да се хленчи по форумите, трябва да се заеме по-конструктивна позиция. Смятам да взема онези ценности от 80-те и да ги предам на синът ми. Ще го възпитам в спортен дух, в патриотизъм, задължително да спортува и да оформя "дух и тяло", ще чете книги(да, книги), ще го науча да борави с оръжие, защото вече няма казарма, която да го научи, да помага на приятелите си и др.
"Искам да подчертая, че заради преминаването в ЦСКА станах такъв футболист. Този отбор ме научи на всичко в играта." Димитър Якимов
http://www.youtube.com/watch?v=YceBkLcF4E8
http://www.youtube.com/watch?v=YceBkLcF4E8
Всеки ден противните комуняги пускат малоумните си теми в прослава на тоталитарните времена. Има ли ден, в който да са пропуснали ?!
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА
4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.
fcb_bg написа:Играта в мрежа отборно на някоя пукотевица, надали създава тиймбилдинг и още редица предимства, както например "Стражари и апаши". Нали вече има онлайн обучения. Давай да премахваме училищата, отпадат маса разходи, на МОН ще им олекне финансово.
Не е необходимо да премахваме училищата, а просто трябва да влязат в крак с времето.

Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!
Tommi написа:От начина, по който задаваш въпроса оставам с впечатление, че смяташ игрите за нещо лошо или ако не лошо, то поне не толкова полезно. Само че игрите формират умението за разрешаване на проблеми с различна сложност и с различна степен на структурираност, равиват способността за самоорганизиране, умението за работа в екип, постигане на резултати, които на пръв поглед изглеждат непостижими или много трудни за постигане и още редица предимства. Все неща, които могат да се постигнат много трудно чрез четене на книги или дори традиционното слушане на преподавателя в училище. Вчера с теб коментирахме въпроси за образованието и ти споменах за активните методи на обучение и игровизацията на учебния процес. Това е практиката в престижните училища и университети по цял свят.
Между другото, в САЩ средностатистическият играч е 37-годишен, а не дете или тийнейджър.А хората над 40 години играят най-много време (средно по около 30 часа седмично), докато младежите под 18 години играят средно по 22 часа на седмица.
С много правилни впечатления оставаш. Игрите правят едно единствено нещо: зомбират, ако ще и фифа да е, ако ще и най-обикновени ферми във фейсбука да са. Би ли ми обяснил какви умения придобива някой, който по 10 часа на денонощие стои зад екрана с касаплъците? (Познавам не един или двама такива) Та този човек след някой друг месец и името си не може да каже, един нормален разговор не може да проведеш с него. Нервната му система се съсипва, отвсякъде трепери дали някой няма да го нападне. Утре ще те утрепе на улицата без да знае защо! Да не говорим колко важен е здравият сън за подрастващите. Искаш да ми кажеш, че е по-добре да прави това, отколкото да прочете една книга?
Да, игрите помагат и подобряват социалните умения, но игрите навън, спортът.
А тези цифри, които ми ги вадиш ако имат някаква представителност се очертава твърде песимистична картина. Такива родители какви ли деца биха възпитали и отгледали? Аз се сещам. Припомни си ето това:
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=536162
ПП. Интересен ще ми е и коментарът ти за снимката в началото на страницата: за този съвременен младеж "в крак с времето".
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
-
- Контакти:
Аз също съм от поколение, което излизаше на вън, за да търси приятелите си, когато не си вдигаха домашния, нямаше кабелна, а лукса беше да имаш видео и да гледаш "екшъни", с БГ дублаж (от един човек, често дори жена). Аз дори имах и Нинтендо 
Но в едно съм сигурен - дори 10 годишните в момента, след 20-30 години ще се сещат с умиление към детските си години и ще са уникални, за тях. Защото е така. Без значение в каква епоха живееш, възрастта, в която откриваш света е прекрасна и оставя едни от най-хубавите спомени.
А сблъсъците между поколенията и техните спомени са безсмислени.

Но в едно съм сигурен - дори 10 годишните в момента, след 20-30 години ще се сещат с умиление към детските си години и ще са уникални, за тях. Защото е така. Без значение в каква епоха живееш, възрастта, в която откриваш света е прекрасна и оставя едни от най-хубавите спомени.
А сблъсъците между поколенията и техните спомени са безсмислени.
black sea написа:За комунизма сме говорили и коментирали достатъ4но,но какво става днес, конкретно - Двама души убити при престрелка във Варна - мом4е и моми4е на видима възраст около 18 години и още, и още много...Това ли искахте и това ли харесвате![]()
![]()
Нека бъдем 4естни - след 1989г. настъпи пълна анархия, безпринципност, тотално затъпяване, ал4ност и егоизъм, непукизъм към вси4ко и вси4ки...не виждам кое е доброто в слу4ая. И не ме интересува, 4е били виновни само родителите - те да не са паднали от небето, да не са извънземни същества.
Напълно те подкрепям колега!
П.П.поздрави и на Чапаев за темата!
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.

Образованието е едно от най-важните звена в развитието на една система!
Visit http://BetBonustips.com The real betting website