Демографската катастрофа в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Re: Никой не обелва и дума за най-важния проблем !

Мнениеот Балкански Орел » 04 яну 2014 01:48

HardWork написа:България може и да я няма след 50 години, но българи ще има! Аз и моите деца ще останем българи където и да живеем! Демографския срив се дължи на няколко неща! Нормалните млади хора емигрират, също има и много бездетни двойки заради здравословни проблеми, което е следствие от лошото качество на живота и стреса, десеткки, може би стотици хиляди българи си гледат децата в чужбина! Аз живея в Германия от 5 години, на моята улица има още едно семейство от Добрич с 3 деца, в детската градина където учи дъщеря ми има още 4 българчета! За съжаление българските политици водят политика на разпад, и най - резонното нещо е хората да се спасяват в по - развитите социални системи, където има правосъдие, малък и среден бизнес, образование и гражданско самосъзнание!

За съжаление, колкото и да се мъчиш да ги правиш Българчета, те си стават немци, това е съвсем нормално.България ще я има и след 50 и след 150 години, въпроса е в какви граници.Единствените Българи в чужбина, които си запазват корените години наред са Украинските Българи, незнам каква е причината.За другото съм съгласен.Примерно ти се мъчиш по всякакъв начин да възпитаваш и учиш твоите деца за България, но такива като теб в чужбина са 25-30%...Най важното, ако ние тук даваме фира един ден, колко от тези Българи в чужбина ще се върнат за да се борят? Иначе поздрави за съгражданите ми от Добрич :)
Последна промяна от Балкански Орел на 04 яну 2014 01:50, променено общо 1 път.
[center]Levski & Lazio[/center]

Reckless

Мнениеот Reckless » 04 яну 2014 01:49

BadBoy написа:
Кашчей написа:Германците значи са страшно необразовани.. особено германките :roll:

Безработицата в Германия е 0.6%, то ест на 44 милиона трудоспособни едва 2 милиона са безработните.
Жизнения стандарт основния и движещ фактор.

Как изчисли, че населението на Германия е 46 милиона ?

Viv.Brooke
Контакти:

Мнениеот Viv.Brooke » 04 яну 2014 01:53

FLANKER, прав си. Парите не трябва да са цел, но са средство за постигане на цели...

Чета обаче сега мерките, които хората предлагат. Вярно е, че трудно ще се справим, но с тези мерки, които се въртят тук отчитам следното - те са насочени за намаляване на циганизацията (СУПЕР), ала не допринасят за раждаемостта сред младите българи. Цаката е (ако може така да се нарече) е да се стимулират младите, но как да стане (бе младеж)? Всяка трета кифла сега я е обзело манията за кариера (то пък в България една кариера). Всеки втори пикльо пък е баровец и му се живее! Той дете още на акъл, а искаме деца да прави... За мен политиката трябва да е силно социална. Хората да се стресират по-малко за да не мислят как да препитават, ами да мислят за деца и семейство. Лошото е, че нашата слаба икономика не може да ни даде сигурността и спокойствието, това е.

Колкото до големите сили, е, това тях ги устройва... нали земята била пренаселена. Да не би да се надявате да ни "светят"?
Последна промяна от Viv.Brooke на 04 яну 2014 01:55, променено общо 1 път.
[center]01001100011101010110
01000110111101100111
01101111011100100110
01010111010001110011

Изображение[/center]

Neo M
Контакти:

Мнениеот Neo M » 04 яну 2014 01:54

Докторе, прогресивното подоходно облагане въобще не е панацеята, която ще реши проблемите на тая държава, а още по-малко на раждаемостта. Вчера един икономист спомена по между полюциите на Румен Гечев, че става въпрос за евентуално 100 млн. повече приход в хазната. Виж колко е бюджета на страната и сам си направи извода колко съществена част са тези пари за него. За отделните хора като теб и мен ефекта ще е нещо като процента намаление на тока, с който ми се бият в гърдите онези мухльовци в управлението на държавата- несъществен. Както казваше един мой бивш колега:"Бедни сме за много, а не за малко.". Това пък с по-строгите закони е също толкова безсмислено. Закони и сега има, но въпрос е колко се спазват и доколко и как правораздавателните органи ги налагат. И най-добрите закони в ръчичките на настоящата съдебна система ще си останат добри пожелания.
Прави ми впечатление, че се скъсвате да давате разни доводи в защита на тезите си, но нито един не каза думичка за здравословното състояние на българина. Само около мен ли е пълно с хора, които имат проблеми със зачеването? Имам колежка, която е около 40-те и е на път да прави трети опит за зачеване по метода на инвитрото. Имам пример за младо момиче стигнало до тази процедура и два пъти забременявало и губила плода. На семейни приятели синовете и двамата минаха през това "стъргало". На колко пък им се налага лечение, за да разрешат този проблем е друга въпрос. Според мен има страхотен проблем в това отношение, който влияе сериозно върху раждаемостта. По едно време и аз смятах, че отивам на тази гара, но ми се размина. В същото време циганите почти нямат проблеми в това отношение. Да не говорим, че те кариера не градят и от рано започват процеса по възпроизвеждането, докато българина и българката градят кариери, не са се наживели, не са се изучили и т.н. и някъде около 30-те се сещат семейства да изграждат.

Потребителски аватар
stefani

Мнениеот stefani » 04 яну 2014 01:55

Щели сме да изчезнем след 50, 100 или 150 г :lol: Цялата нация ли е получавала по милост оценки по математика различни от 2 ? Как така изчезват милиони хора които имат деца , внуци , а в бъдеще ще се родят техните пра пра внуци ? Поне още 1300 г ще ни има ! :lol:
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 04 яну 2014 01:57

stefani написа:Щели сме да изчезнем след 50, 100 или 150 г :lol: Цялата нация ли е получавала по милост оценки по математика различни от 2 ? Как така изчезват милиони хора които имат деца , внуци , а в бъдеще ще се родят техните пра пра внуци ? Поне още 1300 г ще ни има ! :lol:

Ае мацо, ти видя ли големите букви в първото ми мнение ? Та ти беше написала нещо от сорта че мразиш националистите, кво търсиш тук ?
[center]Levski & Lazio[/center]

Viv.Brooke
Контакти:

Мнениеот Viv.Brooke » 04 яну 2014 01:58

Neo M, право в целта. Споделям мнението ти, дори съм написал сходно малко по-нагоре.
01000110111101100111
01101111011100100110
01010111010001110011

Изображение[/center]

aivana
Контакти:

Мнениеот aivana » 04 яну 2014 02:01

На политиците им е удобно така за това не обелват дума.Трябва да бъдат натиснати и да вземат някакви мерки.Само народа може да направи това.Тука в този форум може всеки да каже как може да се справим с този проблем и да се направи списък с тези начини и да бъдат дадени на управляващите.При тези протести и недоволство би трябвало да вземат някакви мерки(или на мен поне така ми се иска).Или пък Слави да покани пак някой от управляващите както направи с Манолова и да обсъдят този важен въпрос и да обещае онази да вземат мерки(незабавно).ТРЯБВА ДА ЧУЯТ НАРОДА!

Reckless

Мнениеот Reckless » 04 яну 2014 02:03

Балкански Орел написа:...Най важното, ако ние тук даваме фира един ден, колко от тези Българи в чужбина ще се върнат за да се борят? Иначе поздрави за съгражданите ми от Добрич :)

Да се борят ? С Какво да се борят ? Ти с какво се бориш и как, че трябва според теб някой да се бори за нещо, различно от това да живее по-добре ?
Много сте ми интересни такива, според които българите трябвало да си останат в България и да се борят !!! С какво да се боря ? Да си дам живота за Митьо пищова, за Евгени Минчев, за чалгата ли, за какво ? Кой иска от мен да съм съвременния Левски ? Много филми гледате и много се надъхвате а живота си върви успоредно с времето. Не си мислете, че всеки един българин трябва да е Исус Христос, да се жертва за другите, или да се бори в името на някаква кауза, която никой не я знае каква е и какъв е смисъла. България, ако не я бъде, като държава, значи така трябва. Това е естествения ход на нещата. Като сме некадърен народ и не можем да живеем и работим заедно, никой не ни е виновен. Никой не ни е виновен, че сме племе егоцентрични диваци, на които целта е да се мамят един друг и уважение единствено на себе си. Такива сме ! Останалото е лицемерие и оправдания !

Viv.Brooke
Контакти:

Мнениеот Viv.Brooke » 04 яну 2014 02:08

Ако уважавахме себе си нямаше да сме на това дередже. Как да бъдеш морална личност когато си воден от егоизъм? А егоизмът е доказан, че не води до добър край ;)

Нямаме елементарни ценности към "стадото" и искаме да стане? Англичаните били лицемери, но с това лицемерие прогресират :geek:
Последна промяна от Viv.Brooke на 04 яну 2014 02:10, променено общо 1 път.
01000110111101100111
01101111011100100110
01010111010001110011

Изображение[/center]

Върни се в “Свободна зона”