HardWork написа:България може и да я няма след 50 години, но българи ще има! Аз и моите деца ще останем българи където и да живеем! Демографския срив се дължи на няколко неща! Нормалните млади хора емигрират, също има и много бездетни двойки заради здравословни проблеми, което е следствие от лошото качество на живота и стреса, десеткки, може би стотици хиляди българи си гледат децата в чужбина! Аз живея в Германия от 5 години, на моята улица има още едно семейство от Добрич с 3 деца, в детската градина където учи дъщеря ми има още 4 българчета! За съжаление българските политици водят политика на разпад, и най - резонното нещо е хората да се спасяват в по - развитите социални системи, където има правосъдие, малък и среден бизнес, образование и гражданско самосъзнание!
За съжаление, колкото и да се мъчиш да ги правиш Българчета, те си стават немци, това е съвсем нормално.България ще я има и след 50 и след 150 години, въпроса е в какви граници.Единствените Българи в чужбина, които си запазват корените години наред са Украинските Българи, незнам каква е причината.За другото съм съгласен.Примерно ти се мъчиш по всякакъв начин да възпитаваш и учиш твоите деца за България, но такива като теб в чужбина са 25-30%...Най важното, ако ние тук даваме фира един ден, колко от тези Българи в чужбина ще се върнат за да се борят? Иначе поздрави за съгражданите ми от Добрич