Демографската катастрофа в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
nikita 333
Контакти:

Re: Никой не обелва и дума за най-важния проблем !

Мнениеот nikita 333 » 04 яну 2014 00:32

Logical person написа:
nikita 333 написа:До 90 година такъв проблем не е имало,защо лии?

Затворени граници. Хората насила, с автомати са държани тук.

Каа направо с атомни бомби са ги държали и са ги карали да правят деца!! ;) ;)
По страшен от спин-а, по-опасен от рак-а си остава простака!!!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 04 яну 2014 00:32

Кашчей написа:
Tommi написа:
Кашчей написа:
Tommi написа:
Кашчей написа:
Германците значи са страшно необразовани.. особено германките :roll:

Какъв по-точно е проблемът на геранците?

След като не са най-голямата територия как са най-многолюдни? Това ще е от необразованост :roll: В Италия сигурно е същото.. докато испанците са най-образованите в ЕС.

Образованието е важен фактор за раждаемостта, но раждаемостта не е единственият фактор, който влияе върху броя на населението. ;)

Не разбрах, германци и италианци по- необразовани ли са от испанци и българи?

Предполагам, че не. Аз не разбрах това какво общо има с броя на населението?
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 04 яну 2014 00:35

nikita 333 написа:
Logical person написа:
nikita 333 написа:До 90 година такъв проблем не е имало,защо лии?

Затворени граници. Хората насила, с автомати са държани тук.

Каа направо с атомни бомби са ги държали и са ги карали да правят деца!! ;) ;)

nikita 333 прав си, едно е да те държат, друго е да правиш деца, тогава е факт че хората са правили деца и моя набор "93" и въобще "80-95" са били едни от най силните години и сме имали прираст.
[center]Levski & Lazio[/center]

Потребителски аватар
YANTRA_FOREVER
Контакти:

Мнениеот YANTRA_FOREVER » 04 яну 2014 00:36

doktora25 написа:Въпросът с раждаемостта зависи не само от икономическите съображения, а до голяма степен и от религията. В страни с водещ ислям, както и със силно развит католицизъм (Южна Америка) проблеми с раждаемостта много рядко имат. (В Македония някъде една четвърт ако не и повече са албанци) Вероятно същото се отнася и за някои от източните религии, но с тях не съм добре запознат. За православните и протестантските страни това не може да се каже. :roll:
Но въпросът е какво да се прави оттук нататък. Аз многократно съм споменавал моето решение на въпроса. Не знам доколко ще е ефективно, но мисля че положително би повлияло. Става дума за гъвкава данъчна политика, която да стимулира богатите да правят много деца, а бедните да не правят. Виждам нещата по следния начин.
Първо: прогресивен данък. За хората с МРЗ - данък да няма. За хората с по-ниски доходи напр. до 1000 лв да остане 10%, за хората с доходи от 1000 до 2500 примерно става 15%, над 2500 лв - 20%, за едрия бизнес също предвиждам по-висок данък върху печалбата
Второ: детските надбавки: значително увеличение, но ще се полагат надбавки само до 3 деца. За всяко следващо: кръгла нула (тези, които към момента имат повече ще им се плаща както до сега, но за всяко следващо-не). Който взема доходи над 1000 лв и има 5 или повече деца данъците му отново ще станат 10% и ще придобие изгодни условия (символична лихва) при тегленето на жилищен кредит.
Нещо такова.

Звучи добре, но ще ти задам някои въпроси, защото поне аз виждам различни проблеми:
1. 2014 година сме, Европа и т.н.. Смятам ти е ясно какво "може и не може" да се прави от една държава. Та имаш ли идея как да накараш хората с бизнес и високи доходи да работят и оставят парите си в България? Защото има страни, където данъците не се образуват така, има и вариант да си трупаш по разни банкови сметки на правилните места и т.н.. Плюс това знаем какви са хората и, че почнат ли да се декларират доходите, така че да им е удобно, то държавата ще засмуче въздух. Как предлагаш да се премахне този проблем, че даден човек получава различни пари на хартия и на практика, просто казано?
2. Едно циганско семейство има 7 деца. Ти оставяш над половината без помощи. Това е предпоставка за мизерия и още по-високи нива на престъпност. Интеграцията се случва бавно. Имаш примери с робството в САЩ, апартеида в РЮА и т.н.. Чернокожите от колко години имат право на равно образование и развитие, но настигнаха ли белите? Има напредък - да, но бавен. Тези неща стават трудно. И още: как виждаш една богата,съвременна дама да роди 5 или 5+ деца? Мислиш, че вместо да е по салоните и магазините ще предпочете да се търкаля с големия корем по болниците? Защото семейния бизнес ще печели с да речем 5-10% повече :roll: Чисто философски проблем.
Изображение Изображение

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 04 яну 2014 00:36

Logical person написа:

Това е невярно. Въпроса с раждаемостта няма никаква връзка с религията и това е доказано.

п.п. Циганите каква религия изповядваха, че съм забравил ?

Разбира се, че има много голямо значение в световен мащаб. Религията влияе върху раждаемостта, върху брачната структура. А пък брачната структура влияе върху раждаемостта (някои се женят по-рано, някои религии не одобряват извънбрачните връзки, някои религии забраняват разводи и др.)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 04 яну 2014 00:37

Кашчей написа:
Red Warrior написа:Трябва да се дават детски само за 2-ро дете и това да е минималната работна заплата докато навърши 18 години, но само, ако ходи на училище. Първото дете е инстинкт на всяко човешко същество и там няма смисъл да се стимулира, 3-то дете пък биха имали по-религиозните семейства и тези, които по принцип искат да имат повече деца, но тези групи са малко. Така че трябва да се съсредоточи всичко на второто дете и да се дава минималната работна заплата, а не 10, или 20 лева.

Аз имах сестра, която беше второ дете и брат, който е трето дете... Сестра ми почина на 2.5 година.. брат ми като какво дете трябва да се води?

Знам, че си паталогична контра на всеки в този форум, но не се прави на толкова луд. Не става дума за номер 1, 2 и 3, а за броя деца. Значи детски се взимат само, ако в семейството има поне 2 деца и ходят на училище, но това да е минималната работна заплата, а не 10-20 пикливи лева. Максимума обаче трабва да е толкова - МРЗ, ако ще 15 деца да са.
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Потребителски аватар
BadBoy

Мнениеот BadBoy » 04 яну 2014 00:37

Кашчей написа:Германците значи са страшно необразовани.. особено германките :roll:

Безработицата в Германия е 0.6%, то ест на 44 милиона трудоспособни едва 2 милиона са безработните.
Жизнения стандарт основния и движещ фактор.
Никога не пишете подобни мнения във форумите на гонг
Клик -->> [rimg]http://store.picbg.net/pubpic/D2/1E/bcd465b2c446d21e.jpg[/rimg]

seek_and_destroy
Контакти:

Мнениеот seek_and_destroy » 04 яну 2014 00:39

Тъжно ми е като гледам как уж нормалните хора в този форум не спират да бъдат провокирани от платени хора,от хора ,които само чакат да им бъде обърнато внимание,които си правят по 2 и 3 профила ,за да им се върже някой и да спорят с него...лошото е ,че има такива хора,които се принизяват до тяхното място...не цените ли времето си...май не осъзнавате ,че сте спорите с хора,които се забавляват с вашата наивност,хора,които се хранят с вашия гняв срещу самите тях..запълвате им времето ,а вашето остава безвъзвратно изгубено...ако се осъзнаете,издивиди като санди ,кндр,чапаев,безкомпромисен няма да има какво да правят..помислете!

Потребителски аватар
Logical person
Контакти:

Мнениеот Logical person » 04 яну 2014 00:39

Кашчей написа:
Tommi написа:
Кашчей написа:
Tommi написа:
Кашчей написа:
Германците значи са страшно необразовани.. особено германките :roll:

Какъв по-точно е проблемът на геранците?

След като не са най-голямата територия как са най-многолюдни? Това ще е от необразованост :roll: В Италия сигурно е същото.. докато испанците са най-образованите в ЕС.

Образованието е важен фактор за раждаемостта, но раждаемостта не е единственият фактор, който влияе върху броя на населението. ;)

Не разбрах, германци и италианци по- необразовани ли са от испанци и българи?

Не си разбрал, защото не искаш да разбереш. Ето гледай: http://www.ted.com/talks/hans_rosling_r ... abies.html

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 04 яну 2014 00:40

Logical person написа:
Tommi написа:
гражданин от село написа:На колкото по-ниско интелектуално ниво е дадена общност,толкова по-голяма е раждаемостта при нея,такава е статистиката.

Съвършено верно! Затова проблемите в Африка, свързани с голямата раждаемост, започнаха да се решават, когато онези в ООН и всякакви други организации се сетиха да започнат да образоват африканците. Преди това всякакви видове помощи не даваха резултат. Това е и единственият път за намаляване на раждаемостта сред ромското население у нас.

Именно и аз това казвах. Ето го и изследването по въпроса:
http://www.ted.com/talks/hans_rosling_r ... abies.html

п.п. Има и български субтитри :)

Изгледай всички клипчета на Ханс Рослинг в интернет. Това е един изключителен учен, който разбива доста митове, наложени в обществото в различни аспекти.

Върни се в “Свободна зона”