За Русия обективно

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Re: За Русия обективно

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 28 дек 2013 19:31

THE G.A.M.E написа:
Captain Stottlemeyer написа:
THE G.A.M.E написа:
По-Русия изпитват носталгия хората от 50 г. нагоре.
Между 40 и 50 г. нещата са фифти/фифти.

Аз, понеже съм в диапазона 30-40 г. от което следва, че ареалът ми на познати е предимно с хора от този възрастови диапазон, спокойно мога да кажа, че почти никой не харесва Русия и руснаците.

А пък за хората под 30-те, да не говорим... Те даже с удоволствие трепят руснаци във видеоигрите. :lol:

Та така... Руснаците са ни толкова братя, колкото си приличат китайците и египтяните
.
Всичко останало са небивалици, на хора с промити мозъци.

По това мнение може доста да се поспори, дори само заради обстоятелството, че ти приятелю не представляваш представителна извадка на българското население на възраст между 30 и 40 години. ;) Изреченията с болдвания текст са (извинявай колега) пълни глупости.

Колега, със сигурност мога да давам пример с хора, които са в моя годишен диапазон.
Както съм посочил, всекидневните ми контакти са на 90 % с такива.
Ти не познаваш приятелите, близките и познатите ми.
Щом съм го написал това, значи е вярно.

Докато за младите имам наблюдения, понеже е свързано с работата ми.
Категорично го заявявам, че поне 80 % от хората между 16 - 30 години, не харесват Русия и руснаците.
Кой-както иска да си го интерпретира ... ;)

Всеки има право на мнение. Няма да споря с теб. И двамата не разполагаме с конкретни данни. Нищо чудно голяма част от неграмотното младо поколение, което за съжаление е нашето бъдеще, да не харесва Русия и руснаците. Все пак, тези деца през живота си не са говорили с руснак (те просто не знаят езика). Едва ли са прочели и една руска книга, или са гледали поне един руски филм. Виж, във видеоигрите, където избиват руснаци, сигурно са добри... 8-)
Аз съм контактувал доста (основно по работа) с руснаци, украинци, поляци, турци, гърци, германци (немски възпитаник съм), австрийци, унгарци, сърби, българи от Македония, албанци... Имам създадено известно мнение за тези националности, но темата е доста дълга. Все пак от всички бих предпочел руснаците и германците. :)
П.П. Ето малко информация за младите русофоби, защото някои от тях може би (ще) си изкарват хляба в туристическия бизнес:
"Трета година се задълбочава отливът на туристи от Германия, Великобритания и Скандинавските страни от българското Черноморие. В същото време групата на гостите от Русия продължава да нараства, съобщава "Капитал daily". През 2011 г. за първи път руските туристи станаха най-голямата група от около 600 хил. като изпревариха тези от Германия. От 2003 г. насам германските посетители са около 500-550 хил."

http://www.dnevnik.bg/biznes/turizam/20 ... uristi_ot/
Последна промяна от Captain Stottlemeyer на 28 дек 2013 19:53, променено общо 5 пъти.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

OT18
Контакти:

Мнениеот OT18 » 28 дек 2013 19:32

viali69 написа:
ЕМИЛ написа:
джони написа:в Санкт Петербург най-голямата верига супермаркети се казва "Пловдив"

желая линк защото аз не намирам такова нещо в нета

Е, поне в Ню Йорк или Лондон е сигурно, че няма такава ! :lol:

http://www.plovdiv.su/

Ето го магазина. Няма да се учудя, ако е собственост на българин. Вие като по-добри с руския може да помогнете. Ние в Пловдив пък си имаме хотел Санкт Петербург, пък нямаме Хилтън или нещо подобно капиталистическо. :mrgreen:

Общината да им заведе едно дело за името. С парите ще асфалтират още някой булевард. :mrgreen:

dani28m
Контакти:

Мнениеот dani28m » 28 дек 2013 19:40

Средна класа при блядовете няма само погледнете линка за веригата магазини Пловдив.Средна работна заплата е около 3000 рубли.Цена на шунка примерно за 1 кг-200 рубли.Излиза че работиш 1 ден за 1 кг месо.

Потребителски аватар
Hrabar
Контакти:

Мнениеот Hrabar » 28 дек 2013 19:48

Hrabar написа:
Captain Stottlemeyer написа:Москва наистина е един от най-скъпите градове в света, но Москва не е Русия. "Многото" германци, французи и англичани, които работят в Русия и частност в Москва, всъщност се водят служители на съответната западна компания и получават заплати от компанията. Един руснак, който работи в дъщерна фирма на западна компания, която дъщерна фирма е руско ЮЛ, ще взима доста по-малко парици от руснак, който се води служител на самата западна компания и е на директно нейно подчинение. Последното давам само като пример... ;)

По този въпрос, не знам кой какво ти е говорил, но действителността е коренно противоположна. Механизмът на този своеобразен brain drain е следният: Западна фирма открива дъщерно дружество в Русия и изпраща свой екип специалисти. Те по правило са по-добре заплатени отколкото на досегашната си месторабота. Такъв беше случая с моят приятел и неговата френска компания. Отишли веднъж в Русия около 1-2 години им отнема да понаучат език, а за нас българите това отнема около 2-3 месеца. И от там руските компании ги привличат с още по-добро заплащане. На тяхно място западната компания довежда нова група специалисти, те после отиват на по-високи заплати в руските компании и т.н.

В Москва има HR компании, които са се специализирали в head hunting на специалисти точно в това направление, от западната компания към руските компании. Т.е. това което описах е вече с мащабите на сериозен бизнес, можеш да си представиш какво текучество на специалисти се осъществява.

Действителността е противоположна дотолкова, доколкото с теб пишем за различни неща, приятелю. ;) Аз имам предвид западни компании с традиционен бизнес (например в областта на фармацията). Ти ми пишеш за хедхънтинг компании, чиято област на дейност е да набират квалифицирани кадри за свои клиенти - в случая руски фирми. Разликата е доста съществена. Естествено е, че един добър (и примерно недостатъчно оценен) специалист на Запад ще предпочете по-доброто заплащане в Русия (Москва), само че този специалист трудно го намериш в Лондон, Париж, Базел и т.н... 8-)

Не, не си ме разбрал. Това, което казвам е, че по правило руската компания плаща по-висока заплата от западната компания. Дори при условие, че западната компания е закарала служители в Москва на по-висока заплата, отколкото им плаща в Лондон или Париж, да речем.

А за хедхънтинг компаниите примера го дадох като доказателство доколко този процес се е развил. Сериозните руски компании вече дори не се занимават да пускат обяви за работа за по-сериозните позиции. Директно се свързват с хедхънтинг компания и тя им намира необходимият служител, от някоя чужда компания. А този процес е толкова сериозен, че е отворил цяла бизнес ниша за подобни хедхънтинг компании. Между другото, едно птиченце ми каза, че тези хедхънтинг компании са много близки до определени служители в руското МВнР и имат бази с данни с новоиздадените трудови визи, имена, компании, позиции и всичко необходимо да се установи контакт с определеният специалист, в необходимият момент.
"Искам да подчертая, че заради преминаването в ЦСКА станах такъв футболист. Този отбор ме научи на всичко в играта." Димитър Якимов
http://www.youtube.com/watch?v=YceBkLcF4E8

Потребителски аватар
Hrabar
Контакти:

Мнениеот Hrabar » 28 дек 2013 19:54

OT18 написа:
viali69 написа:
ЕМИЛ написа:
джони написа:в Санкт Петербург най-голямата верига супермаркети се казва "Пловдив"

желая линк защото аз не намирам такова нещо в нета

Е, поне в Ню Йорк или Лондон е сигурно, че няма такава ! :lol:

http://www.plovdiv.su/

Ето го магазина. Няма да се учудя, ако е собственост на българин. Вие като по-добри с руския може да помогнете. Ние в Пловдив пък си имаме хотел Санкт Петербург, пък нямаме Хилтън или нещо подобно капиталистическо. :mrgreen:

Общината да им заведе едно дело за името. С парите ще асфалтират още някой булевард. :mrgreen:

Собственикът е българин, при това от Пловдив, а е нарекъл така веригата си, защото в Русия, България и всичко българско се обича и уважава. Ако кръстиш веригата си магазини в Англия с името "Пловдив" вероятно Камерън ще изпрати емигрантските служби и ще ти разкажат играта, и никой англичанин няма, и да си помисли да си купи, и едно пакетче дъвки от теб.
"Искам да подчертая, че заради преминаването в ЦСКА станах такъв футболист. Този отбор ме научи на всичко в играта." Димитър Якимов

Потребителски аватар
Andrew Eldritch

Мнениеот Andrew Eldritch » 28 дек 2013 20:02

Невероятно е колко много глупост има сред потребителите в този форум. Не мога да повярвам, че тук има хора възхваляващи путя и неговото управление. В допълнение руския империализъм се изкарва пръв приятел на България, а пост феодално-социалистическата доктрина на путя за предпочитане пред традиционната европейска демокрация.
It's a small world and it smells bad
I'd buy another if I had
Back
What I paid
For another motherfucker in a motorcade

Потребителски аватар
Hrabar
Контакти:

Мнениеот Hrabar » 28 дек 2013 20:12

Ето един от посещаваните български ресторанти в Москва. Казва се "Баба Марта".
Шопската салата е 390 рубли или малко под 20 лева. Може да разгледате и другите цени, и...не се учудвайте на цените, това е Москва.

http://www.babamarta.ru/pages/homepage

Потребителски аватар
viali69

Мнениеот viali69 » 28 дек 2013 20:17

Все пак от всички бих предпочел руснаците и германците. :)
П.П. Ето малко информация за младите русофоби ...

Историята го е доказала, че двете нации са ни били най-близки. Били сме съюзници, а не врагове, както сме били с Франция, Англия, Турция ...
Жалко, че същата история си е направила гавра с нас като е противопоставила Русия и Германия във Втората световна война. Докато двата най-приятелски народа на нашия са се избивали помежду си, трети са трупали дивиденти и мощ.
На младите русофоби няма как да им докажеш нищо. Те са с тотално промити мозъци.
Така им ги промиха, че Русия за тях е някакво олицетворение на злото, а руснаците са най-пропадналите и долни хора на света.
Въпреки това оценявам твоята обективност като имам предвид, че сме политически противници. Малко са хората тук, които гледат обективно на нещата.
[center]Изображение[/center][center]Изображение...Изображение...Изображение[/center]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 28 дек 2013 20:32

Hrabar написа:
Не, не си ме разбрал. Това, което казвам е, че по правило руската компания плаща по-висока заплата от западната компания. Дори при условие, че западната компания е закарала служители в Москва на по-висока заплата, отколкото им плаща в Лондон или Париж, да речем.

А за хедхънтинг компаниите примера го дадох като доказателство доколко този процес се е развил. Сериозните руски компании вече дори не се занимават да пускат обяви за работа за по-сериозните позиции. Директно се свързват с хедхънтинг компания и тя им намира необходимият служител, от някоя чужда компания. А този процес е толкова сериозен, че е отворил цяла бизнес ниша за подобни хедхънтинг компании. Между другото, едно птиченце ми каза, че тези хедхънтинг компании са много близки до определени служители в руското МВнР и имат бази с данни с новоиздадените трудови визи, имена, компании, позиции и всичко необходимо да се установи контакт с определеният специалист, в необходимият момент.

Не може да се изведе правило кой плаща по-големи заплати. Това си зависи от управлението на възнагражденията във всяка конкретна компания, а също и от избрания подход за навлизане на руския пазар.
А headhunting-ът не е нещо велико, което да покаже колко са напреднали руснаците. ;) В България също е развит до едно прилично ниво (за сериозни компании), а в Щатите и Западна Европа се използва от няколко десетилетия.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Andrew Eldritch

Мнениеот Andrew Eldritch » 28 дек 2013 20:38

Ето няколко обективни фотографии от този "земен рай" Русия

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение