Captain Stottlemeyer написа:pomiqr110 написа:Същото можем да видим и в Ибиса и в Маями и много други младежки курорти, но на хората не им пука за хорското мнение
Въпросът е, кое е по-изгодно за българския туризъм: Нашите курорти да станат притегателен център за по-заможни и по-платежоспособни туристи, или предпочитана дестинация за алкохолен и секс туризъм за боклуците на Европа. Мисля, че първите във всички случаи ще оставят повече пари в България, отколкото отрепките, които си купуват алкохол от магазина и спят (или се чукат) на плажа. На второ място, но не по важност, са хорското мнение (което според помиярите не е важно) и престижът на нашата страна.
П.П. Не бих нарекъл Маями младежки курорт, поне що се отнася до цените там...

Съгласен съм с теб, но има една подробност - с темповете, с които се презастроиха БГ курортите (зимни и летни) едва ли са притегателна сила за по-заможните граждани на ЕО.
У нас се предлага основно "ширпотреба" и сме си ОК за тези, които ни посещават ( евреи заради хазарта, средна ръка източноевропейци и утайките на Западна Европа заради цените). Да не говорим за инфраструктура и обслужване. Доста съм пътувал и никъде другаде не съм срещал заведение с 3 вида ценоразпис - за местни, за БГ туристи и за чужди такива. Дайте да видим какво първо предлагаме и после да претендираме за качеството на хората, които ни посещават.
Колкото за Великобритания ..... аз специално бих се въздържал от подобни квалификации за може би най-влиятелната нация в исторически план. Огледайте се и си дайте сметка къде в своето развитие са бившите колонии на Великобритания ( САЩ, Канада, Австралия, Нова Зенландия, ЮАР, Индия и т.н. и къде са бившите колонии на Франция, Испания, Португалия и Русия).
Истината е, че Великобритания винаги е знаела как и кога да защитава своите собствени интереси и на нас това може да не ни харесва, но в повечето случаи те са от печелившата страна на тоягата.