Живко6461 написа:fcb_bg написа:...Ами няма, такива сте си българите, описани сте горе.
Владееш много добре български език!
Той май е руснак.
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Живко6461 написа:fcb_bg написа:...Ами няма, такива сте си българите, описани сте горе.
Владееш много добре български език!
fcb_bg написа:kanarche написа:Моето момче ще казваш на синът ти, а аз достатъчно съм бил навсякъде и съм видял доста неща по света, включително и Сливен, за да знам какво говоря, а демократите , за които говориш са просто агенти на ДС, така, че пак се върнахме в началото!
Кога си бил в Сливен? Аз бях за последно преди 6г, страшно спрял град е станал. Бах тез агенти на ДС, ами грабвайте пушките и ги зачесвайте, к'во ми се плюнчите тука по форумите колко гадно било. Грабвайте докато е време, че след 15-20г. българите ще сте малцинство.
FLANKER написа:mirodes написа:Статията е типична
руска пропаганда.Положението в България изобщо не е толкова лошо като в
Украйна и Беларус,дори и Русия.Аз през 2006г получавах 600 лева
заплата,сега заплатата ми е 1300 лева.Жена ми получава 700 лева-с тези
2000 лева си позволяваме да ходим няколко пъти на почивка,редовно ходим
по заведения и на кино.Не се лишаваме от нищо.И то при положение,че не
живеем в някой от големите градове.Тези които са отишли в чужбина
болшинството от тях са добре материално-имам много познати в
чужбина,които си накупиха жилища,коли,направиха си ремонти.Но и тук има
работа за тези,които имат образование и не ги мързи да работят.Баща ми е
на 70 години и гледа 10 декара ниви на полето.Е как един 70 годишен
човек може да работи и да изкарва пари,а пък някой 25 годишен здрав мъж
да не може?Просто го мързи.То се вижда,че има подобрение в стандарта на
живот-пред 10 години нямах проблем да си паркирам колата на центъра без
да плащам такса,а сега е пълно с платени паркинги и пак няма място.Ако
са толкова зле нещата дали ще има толкова автомобили по пътищата?Всеки
,който има автомобил знае,че има големи разходи за
гориво,поддръжка,данъци,винетки,ремонти.
Ти осъзнзваш ли какви дивотии си написал?
THE G.A.M.E написа:Абе, не ни мисли сливналии.![]()
Справя ме се, при това никак не-лошо.![]()
В града ни има кинти, но често изчезват по-посока на някой, я кметски, я общински джоб.
За времето, когато говориш, Сливен беше спечелил субсидия по-три проекта за модернизиране на града.
Започна се нещо в центъра, започна се газифициране, започна се цялостна подмяна на пътната настилка... Обаче нещата стигнаха до кривата круша.
Все пак кмет беше Лечков.![]()
То не е и смешно де.![]()
Та, как да е.
Далеч съм от идеята да представям Сливен, като идеален за живеене.
Но не и е лошо ...
Тук цените, като цяло, са едни от най-ниските в България.
А заплатите в никакъв случай не са от най-ниските ...
Безработицата е нормалната за страната, и те така.
Факт е, че като цяло, извън София, Варна, Пловдив и Бургас, нещата не са цветущи.
Някъде направо са си трагедия, но за това не е виновен ЕС.
За съжаление българите имаме една черта - наивноста.
Често оставяме да ни водят "за носа" разни пишман управници.
Но това можеби е заради грешката ни, че през 90-те на миналият век, оставихме хората управляващи ни през социализма, да продължат да го правят.
THE G.A.M.E написа:Факт е, че във всички проучвания за качеството на живота на българите, често самите ние го определяме като "слабо".
Но на нас генетично ни е заложено, да сме претенциозни.
Ако питаш българите, как искат да живеят, по-какъв начин, около 90 % ще посочат за пример немците, англичаните и "американците".
Ние никога не сме се сравнявали със страни като Румъния, Словакия, Чехия, Унгария, Балтийските... И т.н.
Дори не казваме, че в Италия, Испания и Франция, е кой знае какво.
Българинът иска да живее като немци, англичани и "американци", раз'ираш ли.![]()
Това е положението !
Точно защото имаме претенции да сме едни от най-качествените народи на Земята, не осъзнаваме и не приемаме нещата у нас.
Колкото и да са се развили и напреднали ...
dromihait написа:
Преди доста години познавах доста българи от Украйна и Молдова, които бяха студенти във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий". Всички те търсеха начин да останат в България. Споделяха, че в родните им места мизерията е потресаваща.
Имам една приятелка, етническа украинка, която от 30 години живее в България. Наскоро отново посети близките си в Украйна. Ужасена е от ситуацията там - от заплатите, от битовите условия, от здравеопазването, от човешките взаимоотношения.
Според сухата статистика в сравнение с Украйна имаме два пъти по- голям БВП на глава от населението (https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/fields/print_2004.html) и значително по- висок ИЧР (индекс на човешкото развитие). Можем да пътуваме навсякъде и да изразяваме свободно ( все още!) мнението си.
P.S. Ясно е, че статията е поместена в близка до Янукович медия. Излишно е да се връзваме. Единствената цел е да убеди протестиращите в правотата на управляващите ги родоотстъпници. За целта се преплитат привидни истини с откровени лъжи и апокалиптични предсказания. Да ви изглежда познато?
bold написа:fcb_bg написа:Колко е лесно да обвиниш комунягите, вместо да се замислиш "толкова ли нямаше демкорати тук, че да следват европейския модел". Ами няма, такива сте си българите, описани сте горе.
А на канара ще му кажа, да поживее 2 месеца в Сливен например да види как е. Тя България не е 4 града накръст, моето момче!
аз пък смятам,че Сливен си е доста по-добре от много други градове.
. С уговорката, че не съм много съгласен за ролята на ЕС.Факт е, че като цяло, извън София, Варна, Пловдив и Бургас, нещата не са цветущи.
Някъде направо са си трагедия, но за това не е виновен ЕС.
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 12 госта