Заплатите в Северна Корея се увеличиха 100 пъти

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
ЛАЗО ЛЕВСКАРА
Контакти:

Re: Заплатите в Северна Корея се увеличиха 100 пъти

Мнениеот ЛАЗО ЛЕВСКАРА » 25 ное 2013 12:32

КНДР написа:
boabbb написа:Добре, бе, другари, а като отидете в КНДР, откъде ще пишете във форума и как може да сме сигурни, че местните не са ви използвали като храна :? :mrgreen:

Преди 1989-та според западната пропаганда и в България бяхме канибали и се самоизяждахме. Така ли беше ? Едва ли ще знаеш, може би не си бил роден.

Е откъде преди 89-та западна преса у нас бре другарю? А и да не забравя, много добре си спомням какво имаше и в двата супермаркета в квартала, рафтове пълни само с пакетирани стоки. Така, че хайде ФАЙРУМ към КНДР и не се връщай.

Потребителски аватар
badboy95

Мнениеот badboy95 » 25 ное 2013 12:33

Чапаев написа:
badboy95 написа:
gzagorov написа:Въпросът е защо точно сега са увеличени 100 пъти, какво се е променило и защо преди заплатите не са били такива?

Защото много просперират, не е ли очевидно. :mrgreen:

Браво! Усещам някакво израстване в теб!

Ласкаеш ме. :mrgreen: :oops:
Последна промяна от badboy95 на 25 ное 2013 12:36, променено общо 1 път.
Съединението прави силата!

Офтопик:
Image

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 25 ное 2013 12:36

КНДР написа:Urkoto аз умея да отсявам истината от лъжата. В България и нашите сайтове ни облъчват със западна пропаганда, но отсявам лъжливата от истинската, другия ми източник е консула на КНДР, както и от личните ми впечатления от визитите ми в Пхенян.

Я кажи къде им е посолството, бе, другарю? :? Щото ме съмнява, че знаеш ...
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

pomiqr80

Мнениеот pomiqr80 » 25 ное 2013 12:38

Другарю, никак не е лесна и Вшата.

Обективно казано, 300.000 вона не са кой знае каква голяма сума по сегашния пазарен курс, но по мерките на Северна Корея това са огромни пари, защото до момента официалната заплата съставляваше едва 3-4000 вона месечно, което стига само за 1 – 2 килограм ориз на пазара. Повечето работници живеят за сметка на доходи от пазара и частния сектор. По този начин работниците на Мусанския рудник и другите привилегировани предприятия за първи път от 20 години насам получават заплата, която им позволява реално да оцеляват.

Какво излиза, че в толкова чудесната Северна Корея в последните 20 години хората едва са свързвали двата края и сега ще могат да си купят 100 кг. ориз с новата си заплата. В България с минимална заплата можеш да си купиш повече, а с новата минимална заплата от 01.01.2014 още повече. Демек водим по-добър живот от Северна Корея. Демек, митът ти колко добре живеят в Северна Корея и колко по-добре са от нас е разбит и то от теб.
Последна промяна от pomiqr80 на 25 ное 2013 12:42, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 25 ное 2013 12:38

rhaegar написа:Не знам дали си прочел цялата статия или само заглавието. Ако не си, виж ей тоя абзац:

Обективно казано, 300.000 вона не са кой знае каква голяма сума по сегашния пазарен курс, но по мерките на Северна Корея това са огромни пари, защото до момента официалната заплата съставляваше едва 3-4000 вона месечно, което стига само за 1 – 2 килограм ориз на пазара. Повечето работници живеят за сметка на доходи от пазара и частния сектор. По този начин работниците на Мусанския рудник и другите привилегировани предприятия за първи път от 20 години насам получават заплата, която им позволява реално да оцеляват.

4000 вона са 3.5 евро :shock: :shock: :shock:

Потребителски аватар
Чапаев

Мнениеот Чапаев » 25 ное 2013 12:39

boabbb написа:
КНДР написа:Urkoto аз умея да отсявам истината от лъжата. В България и нашите сайтове ни облъчват със западна пропаганда, но отсявам лъжливата от истинската, другия ми източник е консула на КНДР, както и от личните ми впечатления от визитите ми в Пхенян.

Я кажи къде им е посолството, бе, другарю? :? Щото ме съмнява, че знаеш ...

Дървеница!
Кадрите решават всичко.
Не е важно как са гласували, а кой брои гласовете.
Колкото по-голяма е една лъжа, толкова по-лесно ще и повярват.
Никой не пита победителя дали е говорил истината, или не.
Съвест - това е еврейска измислица.

Потребителски аватар
MQplaya
Контакти:

Мнениеот MQplaya » 25 ное 2013 12:41

Понякога оценявам факта,че съм роден в България :)

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 25 ное 2013 12:45

КНДР написа:
nicromanser написа:това, че заплатите ли стигали за 1,2кг ориз месечни е лъжа..кой би оцелял с толкова на месец (освен нас) това е някаква грешка...най-вероятно пропаганда за лошата кореа, само че тоя дето е писал статията се е улял или неможе да си даде разлна оценка за жизнения минимум на човек

+1 Ако стигаше за 1 кило ориз, нямаше да са нацията със най-бързо нарастващо население и най-голям положителен прираст !

Я пак? Какъв прираст те гони пък теб?
Изображение
Това са в милиони, като актуалните цифри са 50млн за Южна и 25 за Северна. Сам си прави сметката къде е прираста

БПФК
Контакти:

Мнениеот БПФК » 25 ное 2013 12:46

КНДР написа:........ до момента официалната заплата съставляваше едва 3-4000 вона месечно, което стига само за 1 – 2 килограм ориз на пазара.......

Във КНДР увеличават заплатите 100 пъти, а западняшката пропаганда изкарва строя им лош. Нека да им е лошо. Със всяка година дърпат все повече и все повече !

това е все едно сега да ни "увеличат" заплатите със 100 пъти и да станат по 250 - 300 лв :mrgreen: :mrgreen:
100!!!
[wrapimg=]http://i47.tinypic.com/k388oz.jpg[/wrapimg]
тук фотошоп няма!!!

Потребителски аватар
Чапаев

Мнениеот Чапаев » 25 ное 2013 12:51

БПФК написа:
КНДР написа:........ до момента официалната заплата съставляваше едва 3-4000 вона месечно, което стига само за 1 – 2 килограм ориз на пазара.......

Във КНДР увеличават заплатите 100 пъти, а западняшката пропаганда изкарва строя им лош. Нека да им е лошо. Със всяка година дърпат все повече и все повече !

това е все едно сега да ни "увеличат" заплатите със 100 пъти и да станат по 250 - 300 лв :mrgreen: :mrgreen:

Та те заплатите са ни такива! Поне в Якоруда взимаме толкова!
Кадрите решават всичко.
Не е важно как са гласували, а кой брои гласовете.
Колкото по-голяма е една лъжа, толкова по-лесно ще и повярват.
Никой не пита победителя дали е говорил истината, или не.
Съвест - това е еврейска измислица.

Върни се в “Свободна зона”