Традиционни лекове в българския бит

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Традиционни лекове в българския бит

Мнениеот CTAHKO » 21 ное 2013 14:31

storm написа:Tази тема идва точно на място, понеже съм се разболял и ме боли адски много гърлото...Та да попитам, мисля довечера да си сгрея ракийца със карамелизирана захар и индйско орехче...
Нещо друго да ми препоръчате ?

Вместо захар, мед :) По-хубаво е, а и по-полезно 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

pomiqr72

Мнениеот pomiqr72 » 21 ное 2013 14:47

ЕМИЛ написа:Ракия ,вино и чесън и си як като бик .

Ходих на профилактичен преглед и уролога каза, че чесънът вреди на най-важния мъжки орган.

Потребителски аватар
shumkar_44
Контакти:

Мнениеот shumkar_44 » 21 ное 2013 14:59

Апропо, някой запознат ли е с т.нар. сладоледи "Кирил"? Ако да, как го приготвяте - с или без нишесте? Аз направо си умирах за сладоледче "Кирил" като дете.
Толстолоб, на теб съм роб.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 21 ное 2013 16:31

Трите М: мащерка, маточина, мента.

nesidor
Контакти:

Мнениеот nesidor » 21 ное 2013 16:48

А някой запознат ли е с нещо ефикасно срещу подагра ?

Потребителски аватар
windy26
Контакти:

Мнениеот windy26 » 21 ное 2013 17:01

Red Warrior написа:Важното е да се избягват ваксините, тъй като правят имунната система ленива. Аз лично предпочитам имуностимулатори като Респивакс през този сезон.

Интересна теза ,защо мислиш,че ваксините я правят ленива ? :roll: Ако видиш какво съдържа Респивакса, почти е "не по врат ,а по шия" сравнено с ваксините. То Респивакс си е направо вид ваксинация ;) Иначе като гледам сте дали полезни съвети за справяне с настинки,по-добре първо традиционни лекове,отколко веднага да се нахвърлят на антибиотиците,както доста правят.
Последна промяна от windy26 на 21 ное 2013 17:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stefani

Мнениеот stefani » 21 ное 2013 17:09

ЕМИЛ написа:Ракия ,вино и чесън и си як като бик .

Те живеят ли повече ог 20 г. :lol:
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !

Потребителски аватар
tonito
Контакти:

Мнениеот tonito » 21 ное 2013 22:04

Мед и лимон при настинка може да се прибави и ракия, ракия и черен пипер ( смлян ) с капкомер в носа за хрема,също и мас се маже челото да отпуши синусите.

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 01 дек 2013 16:06

Моите изпитани фаворити са:

1) Чайовете от мента, жълт кантарион и мащерка. За щастие българската природа е благодатна на билки, а за да откъсна няколко стръка от драгоценните треви не се изискват неимоверни усилия. През летния сезон, докато съм за риба на някой язовир, успявам да си набера достатъчно количество. Специално ментата е страхотен лек за кашлица, възпаления и всякакви раздразнения на долните дихателни пътища, докато комбинация от трите билки спомага за цялостното здраве на организма през зимата.

2) Лъжичка мед сутрин след ставане. Това е по-скоро за подсилване на имунната система с цел превенция на вируси и грипове.

3) За края на деня, ако вечерям вкъщи, задължително: Чесън, лук или люти чушлета в буркан, разбира се консервирани лично от мен. Оказа се, че никак не е трудно да си боцнеш лучец в една или две цветарски саксии на балкона и да го поливаш от време на време. Няма нищо по-вкусно от чистия, пресен зелен лук 8-)

Според мен е по-важно да се отделя повече внимание на имунната система и нейното укрепване, отколкото да се мисли за лекове след като вирусит ни е повалил. Затова и написаните от мен лекове употребявам по-скоро с цел превенция.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 01 дек 2013 16:10

shumkar_44 написа:Апропо, някой запознат ли е с т.нар. сладоледи "Кирил"? Ако да, как го приготвяте - с или без нишесте? Аз направо си умирах за сладоледче "Кирил" като дете.

Момент. Сладолед през зимата не звучи като лек за каквото и да е заболяване. Другарю, не се ли боите, че това сладко изкушение би могло да отклони крехките младежки съзнания от правия път? :?
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Върни се в “Свободна зона”