Хора, назначени на различни постове от ГЕРБ във Варна, са били привикани за протеста в Пловдив в събота. Това се е случило на таен инструктаж в сряда вечерта.
Тогава организационният секретар на ГЕРБ-Варна Павел Христов и депутат на партията в предишния парламент събрал местните партийни функционери и ясно дал да се разбере, че
ако не се качат на автобусите към града под тепетата, могат спокойно да си потърсят заместници на постовете, които в момента заемат.
Пред медиите на пресконференция Павел Христов призна, че правят организация за протеста в събота.
Още в сряда пък агенция БГНЕС разпространи писмо от партията до местни структури из цялата страна, в които се организират хора за участие в протестите, включително с предупреждения за „лов на вещици“, след като ГЕРБ се върнели на власт.

В съобщението се допълва още, че от Казанлък, откъдето е човекът, има организиран транспорт с автобуси за тръгване за протеста.
„Не знам откъде са взели номера ми, но с тези си притеснителни действия, които извършват срещу мен, аз считам, че те ме задължават да изпълня това тяхно „желание“, обяснява мъжът и твърди, че
добре познава „методите на работа в такива случаи“.
„Искам да кажа на господата Бойко Борисов и Цветан Цветанов, че когато ние обикновените граждани на Република България имахме нужда от тях затова, че техни корумпирани висшестоящи служители, бивши областни директори на МВР в тяхното управление, нахлуваха в имотите ни, нарушавайки законите, като заплашваха, обиждаха и тормозеха семействата ни, тогава тези двама лидери на ГЕРБ ги нямаше, въпреки че всичко това достигаше до техните уши по законен, канален ред“, оплаква се още човекът.
Припомняме, че в сряда бившият премиер Бойко Борисов в парламента заяви, че народът иска ГЕРБ да оглави протестите и затова се стяга шествие. То обаче нямало да е в София, а в Пловдив. Малко по-късно обаче официално Ранобудните студенти охладиха мераците на Борисов да яхне недоволството им и се разграничиха категорично ГЕРБ.