Изнасяме вино за КНДР
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Изнасяме вино за КНДР
Ще вземат да се напоркат комунягите и ще изстрелят някоя балестична ракета 

Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !
Аз пращам един сравнително голям русенски кур на "братска" Корея и огромно съжаление за изстрадалият обикновен корейски народ...
-
- Контакти:
Аз като типичен капиталяга ще кажа,че абсолютно няма значение за мене лично с кой прави България бизнес,стига разбира се да е почтен(не като с руския газ да ни го слагат) и двете страни да печелят.Дори бих призовал за мощно отваряне към най-бързо развиващите се икономики и пазари като Китай и Бразилия например,а не към САЩ,които отдавна са си хвърлили заровете(Турция) и третират България не като партньор,а като подлога
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.
- Betchualeng Arnaikem
- Контакти:
ЕМИЛ написа:Тия там ориза където го произвеждат не могат да си го позволят като храна ще внасяли вино от Европа , не от Япония която им е по-близо .
СмЕх
Не си съвсем прав. В КНДР много хора няма да имат пари за подобна продукция, но има и хора с пари. Примерно разни партийни дейци, хора с постове по редица ведомства. Имат си дори.. как да го кажа бизнес елит. Това са група хора, които развиват някаква дейност и правят от нея солидни, ама много солидни печалби. Ама има уловка: за да стане това трябва да нарушат ПОНЕ 1 закон. Държавата ги оставя да го направят.. и им казва: а сега ще слушкате или просто ще разгледаме въпроса откъде толкова пари у вас (а подобни престъпления там наказват с лагер или разстрел).
Въобще в КНДР от много време има терен да се продават дори луксозни стоки. Не много, защото малко хора могат да ги купят, но пък скъпи. Някъде бях гледал данни на американски и британски вносители на разни луксозни стоки, оборота беше огромен, явно техния елит пари има бол скатани.
Ако търсим познат аналог.. трудно е някой да си купи чистак бърсак нов модел Мерцедес, но все пак такива коли се внасят и тука, 99% от населението никога няма да си го позволи, но 1% имат пари не за 1, а за 20 такива и пак бълха ги ухапала.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein[/center]
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Аз също като типичен капиталяга мисля малко по-различно. Нека оставим това кой на къде ще се отваря на бизнеса, и на браншовите организации, те имат достатъчно сила. Принципно, не произвеждаме кой знае колко интересни неща, за да изнасяме, извън outsourcing услугите.
Ако държавата ще прави нещо, по-скоро да даде българско гражданство на всеки, който получава пенсия над 2000лв, да разкара малоумния мораториум за земята, и да осигури пълно съдействие на такива граждани да дойдат да живеят тук. Ако ще и от КНДР да са
Абе преди, когато се правеха на мъже им бяха блокирали една сметка с 18млн долара в нея, и в страната настъпи глад. Та не съм убеден, че и въпросните партийци са кой знае колко богати, а със сигурност са съвсем ограничен кръг. Останалите богаташи най-вероятно просто могат да вечерят всяка вечер.
Ако държавата ще прави нещо, по-скоро да даде българско гражданство на всеки, който получава пенсия над 2000лв, да разкара малоумния мораториум за земята, и да осигури пълно съдействие на такива граждани да дойдат да живеят тук. Ако ще и от КНДР да са

Betchualeng Arnaikem написа: Не си съвсем прав. В КНДР много хора няма да имат пари за подобна продукция, но има и хора с пари. Примерно разни партийни дейци, хора с постове по редица ведомства. Имат си дори.. как да го кажа бизнес елит. Това са група хора, които развиват някаква дейност и правят от нея солидни, ама много солидни печалби. Ама има уловка: за да стане това трябва да нарушат ПОНЕ 1 закон. Държавата ги оставя да го направят.. и им казва: а сега ще слушкате или просто ще разгледаме въпроса откъде толкова пари у вас (а подобни престъпления там наказват с лагер или разстрел).
Въобще в КНДР от много време има терен да се продават дори луксозни стоки. Не много, защото малко хора могат да ги купят, но пък скъпи. Някъде бях гледал данни на американски и британски вносители на разни луксозни стоки, оборота беше огромен, явно техния елит пари има бол скатани.
Ако търсим познат аналог.. трудно е някой да си купи чистак бърсак нов модел Мерцедес, но все пак такива коли се внасят и тука, 99% от населението никога няма да си го позволи, но 1% имат пари не за 1, а за 20 такива и пак бълха ги ухапала.
Абе преди, когато се правеха на мъже им бяха блокирали една сметка с 18млн долара в нея, и в страната настъпи глад. Та не съм убеден, че и въпросните партийци са кой знае колко богати, а със сигурност са съвсем ограничен кръг. Останалите богаташи най-вероятно просто могат да вечерят всяка вечер.
- Betchualeng Arnaikem
- Контакти:
КНДР написа:ЕМИЛ написа:Тия там ориза където го произвеждат не могат да си го позволят като храна ще внасяли вино от Европа , не от Япония която им е по-близо .
СмЕх
А ти бил ли си в КНДР ? Там си живеят по-добре от тук. Ама ти си чети соросоидната западна пропаганда и си мисли, че им е зле.
А я ти кажи откъде знаеш как живеят в КНДР. И внимавай с отговора, аз не се информирам от вестниците и телевизията, нито от КТЦА (нали знаеш какво е това?)
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
- Betchualeng Arnaikem
- Контакти:
tprodanov написа:Betchualeng Arnaikem написа: Не си съвсем прав. В КНДР много хора няма да имат пари за подобна продукция, но има и хора с пари. Примерно разни партийни дейци, хора с постове по редица ведомства. Имат си дори.. как да го кажа бизнес елит. Това са група хора, които развиват някаква дейност и правят от нея солидни, ама много солидни печалби. Ама има уловка: за да стане това трябва да нарушат ПОНЕ 1 закон. Държавата ги оставя да го направят.. и им казва: а сега ще слушкате или просто ще разгледаме въпроса откъде толкова пари у вас (а подобни престъпления там наказват с лагер или разстрел).
Това е несериозно. Във всяка държава, колкото и да гладува народа върхушката намира как да прави пари. Дори оня Мугабве в Зимбабве успя да отмъкне милиарди... Край такива хора има и кръг приближени, които също намазват. Та и с КНДР-то така, а местните богаташи.. поне част от тях пари имат и то немалко, но не могат да ги изнесат. Защото държавата знае, че позволи ли им го и те самите ще избягат.
Как да е, дълга и широка тема е тая държава.. знам доста за нея и понякога имам чуството че тя всъщност не съществува, толкова е странна. Най-странното е че доста от тях са израсли с мисълта, че така и трябва да бъде и ако аз или ти опитаме да им обясним че това не е така няма дори да ни разберат.
П.П. Дали според теб тия 18 милиона са били от скатаните тайни авоари на другаря Ким? :D
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Добра новина. Отдавна казвам на нашите управници, че светът не се състои само от ЕС, Израел и Америка.
Има мнооого други държави, с които България може да прави бизнес и да има добри отношения с тях. При това тя само ще печели от това ...
Има мнооого други държави, с които България може да прави бизнес и да има добри отношения с тях. При това тя само ще печели от това ...
[center]
[/center][center]
...
...
[/center]

Предполагам ,че износа се състои от 2 бутилки за вожда 

-
- Контакти:
По-малоумна тема не бях срещал!