7 ноември 1917 - ВОСР

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Re: 7 ноември 1917 - ВОСР

Мнениеот Red_Neck » 07 ное 2013 16:58

iliyan написа:
Red_Neck написа:Избягаха защото отвориха границите .. :)
Кажете ми Другарю, щом бе толкова хубаво, защо не позволяваха да се пътува на Запад?
Кажете ми още защо в една страна разделена на 2 през 1945 г., след 20 години по-лошата произвежда Мерцедес и БМВ, а по-добрата Трабант и Вартбург?
Ей това последното ако ми го обясните, ще се съглася с Вас!

BMW & Mercedes са произвеждали и преди войната ! Гледай някой филм за Хитлер и сам ще се убедиш ;)

Това го знам и съм съгласен ... но идеята е съвсем друга ......:
Една страна, един народ, разделени на две и управлявани по 2 различни начина за 40 години какво става .....
Хайде после Другарите да ми говорят за ВОСР и 9-ти Септември ...
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

iliyan

Мнениеот iliyan » 07 ное 2013 17:29

Red_Neck написа:
iliyan написа:
Red_Neck написа:Избягаха защото отвориха границите .. :)
Кажете ми Другарю, щом бе толкова хубаво, защо не позволяваха да се пътува на Запад?
Кажете ми още защо в една страна разделена на 2 през 1945 г., след 20 години по-лошата произвежда Мерцедес и БМВ, а по-добрата Трабант и Вартбург?

BMW & Mercedes са произвеждали и преди войната ! Гледай някой филм за Хитлер и сам ще се убедиш ;)

Това го знам и съм съгласен ... но идеята е съвсем друга ......:
Една страна, един народ, разделени на две и управлявани по 2 различни начина за 40 години какво става .....
Хайде после Другарите да ми говорят за ВОСР и 9-ти Септември ...

Не знам да ли си имал достъп , но времето правеха страхотни матрични принтери Robotron и много други неща които май West Germany успя да ликвидира ;)
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин

Потребителски аватар
джугашвили

Мнениеот джугашвили » 07 ное 2013 17:49

Red_Neck написа:
Чапаев написа:
tprodanov написа:Със сигурност го направиха в по-голяма степен от комунягите, защото във всяка една сфера от цитираните, държавата ни е по-добре.

По-добре ли? Дай пример с един, единствен отрасъл, една сфера в която сме по-добре. Изключи престъпността. Там растежа е в пъти по-голям. Приятелю, над два милиона българи са избягали от това хубавото :!:

Избягаха защото отвориха границите .. :)

Вартбург и Трабант не се произвеждат от около 20 години! Чети! А аз да те попитам за една друга държава, която по времето на социализма произвеждаше компютри и бше един от лидерите в света при производството на високо технологични продукти! Къде са сега тези компютри! Произвеждаше електрокари и мотокари! Къде са сега тези мотокари и тези заводи! Имаше две нефтени рафинерии! Къде са сега тези рафинерии! Имаше атомна електорцентрала с два реактора повече! Къде са сега тези два реактора! Беше един от лидерите в производството и търговията с оръжие! Какво се случва с военните заводи 20 години по-късно! Само не ми казвай, че са спрели да воюват и пазара се е свил! Имаше държавна авиокомпания! Къде е сега тази авиокомпания! Имаше перфектни образователна и здравна система! Къде са сега тези блага! Гърците бяха десетки години зад нас по развитие, а сега нашите родители ходят да им гледат децата и дапенсионерите и да им чистят лайната за жълти стотинки! Циганите си стояха в гетата и чистиха улиците и парковете и не смееха гък да кажат, а сега определят, кой ще ни управлява! Турците бяха по полето и работеха, а сега колят, бесят и ислямизират България! Къде ни е земеделието! Къде ни е животновъдството! Тръгнал да ми дава пример със западна и източна Германия! Виж собствената си държава, в каква разруха тъне 20 години по-късно!
Есть человек — есть проблема, нет человека — нет проблемы!
Смъртта на един човек е трагедия, смъртта на милиони е статистика!

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 07 ное 2013 17:55

джугашвили написа: Вартбург и Трабант не се произвеждат от около 20 години! Чети! А аз да те попитам за една друга държава, която по времето на социализма произвеждаше компютри и бше един от лидерите в света при производството на високо технологични продукти! Къде са сега тези компютри! Произвеждаше електрокари и мотокари! Къде са сега тези мотокари и тези заводи! Имаше две нефтени рафинерии! Къде са сега тези рафинерии! Имаше атомна електорцентрала с два реактора повече! Къде са сега тези два реактора! Беше един от лидерите в производството и търговията с оръжие! Какво се случва с военните заводи 20 години по-късно! Само не ми казвай, че са спрели да воюват и пазара се е свил! Имаше държавна авиокомпания! Къде е сега тази авиокомпания! Имаше перфектни образователна и здравна система! Къде са сега тези блага! Гърците бяха десетки години зад нас по развитие, а сега нашите родители ходят да им гледат децата и дапенсионерите и да им чистят лайната за жълти стотинки! Циганите си стояха в гетата и чистиха улиците и парковете и не смееха гък да кажат, а сега определят, кой ще ни управлява! Турците бяха по полето и работеха, а сега колят, бесят и ислямизират България! Къде ни е земеделието! Къде ни е животновъдството! Тръгнал да ми дава пример със западна и източна Германия! Виж собствената си държава, в каква разруха тъне 20 години по-късно!

Има много лесен отговор на почти всичките ти въпроси - в момента, в който границите се отвориха и пазарът стана свободен, родните прекрасни стоки трябваше да се конкурират със западните. И моментално лъсна цялата истина за тяхното качество и конкурентноспособност. Затова всичките безумия фалираха.
А има и друго - нямаше как при отворени граници да произвеждаме и продаваме компютри, които са проектирани с откраднати от ИБМ технологии. Нямаше как Правец да не се затвори. Нямаше как да продължим да произвеждаме калашници ей така, нелегално, без разрешение и лиценз от собствениците на лиценза.
Почти във всички области към момента сме по-добре, разбира се, изключвайки тези, в които няма търсене и смисъл - нямаме нужда от АЕЦ с 6 блока, защото нямаме какво да правим тока. Нямаме нужда от държавна авиокомпания, защото в момента частните ни возят за по 20 евро навсякъде из Европа - тук можем да сравним какво стана с БДЖ, което беше запазено. Перфектната образователна система се показа като крайно безмислена, и затова вишистите карат таксита, и както казваш - чистят лайната на гърците.
Лесна е работата, стига някой да помисли малко..

Потребителски аватар
джугашвили

Мнениеот джугашвили » 07 ное 2013 18:17

tprodanov написа:
джугашвили написа: Вартбург и Трабант не се произвеждат от около 20 години! Чети! А аз да те попитам за една друга държава, която по времето на социализма произвеждаше компютри и бше един от лидерите в света при производството на високо технологични продукти! Къде са сега тези компютри! Произвеждаше електрокари и мотокари! Къде са сега тези мотокари и тези заводи! Имаше две нефтени рафинерии! Къде са сега тези рафинерии! Имаше атомна електорцентрала с два реактора повече! Къде са сега тези два реактора! Беше един от лидерите в производството и търговията с оръжие! Какво се случва с военните заводи 20 години по-късно! Само не ми казвай, че са спрели да воюват и пазара се е свил! Имаше държавна авиокомпания! Къде е сега тази авиокомпания! Имаше перфектни образователна и здравна система! Къде са сега тези блага! Гърците бяха десетки години зад нас по развитие, а сега нашите родители ходят да им гледат децата и дапенсионерите и да им чистят лайната за жълти стотинки! Циганите си стояха в гетата и чистиха улиците и парковете и не смееха гък да кажат, а сега определят, кой ще ни управлява! Турците бяха по полето и работеха, а сега колят, бесят и ислямизират България! Къде ни е земеделието! Къде ни е животновъдството! Тръгнал да ми дава пример със западна и източна Германия! Виж собствената си държава, в каква разруха тъне 20 години по-късно!

Има много лесен отговор на почти всичките ти въпроси - в момента, в който границите се отвориха и пазарът стана свободен, родните прекрасни стоки трябваше да се конкурират със западните. И моментално лъсна цялата истина за тяхното качество и конкурентноспособност. Затова всичките безумия фалираха.
А има и друго - нямаше как при отворени граници да произвеждаме и продаваме компютри, които са проектирани с откраднати от ИБМ технологии. Нямаше как Правец да не се затвори. Нямаше как да продължим да произвеждаме калашници ей така, нелегално, без разрешение и лиценз от собствениците на лиценза.
Почти във всички области към момента сме по-добре, разбира се, изключвайки тези, в които няма търсене и смисъл - нямаме нужда от АЕЦ с 6 блока, защото нямаме какво да правим тока. Нямаме нужда от държавна авиокомпания, защото в момента частните ни возят за по 20 евро навсякъде из Европа - тук можем да сравним какво стана с БДЖ, което беше запазено. Перфектната образователна система се показа като крайно безмислена, и затова вишистите карат таксита, и както казваш - чистят лайната на гърците.
Лесна е работата, стига някой да помисли малко..

Викаш, нямаме нужда от още 2 атомни реактора, произвеждащи евтина електроенергия, но имаме нужда от няколко частни ТЕЦ-а, произвеждащи скъпа! По-екологични ли са, по-рентабилни ли са или какво! Ще ми обясниш ли с какво се е подобрило качеството на бензина излизащо от Лукойл в сравнение от преди 20 години, когато беше държавната Нефтохим, след като и тогава и сега нефта е един и същи-руски! Частната авиокомпания може да те вози за 20 евро и да е на печалба, а държавната не може, така ли! Турците, руснаците, германците, англичаните и да не изброявам още държави да не са по-прости от нас, че те имат нужда, само ние нямаме такава! Що се отнася до конкуренцията...какво искаш да ми кажеш, че турския пластмасов домат, китайският чесън, който мухллясва за една седмица и вмирисаното 20 годишно ирландско месо са по-качествени и конкурентни от нашите ли! А това за оръжията няма смисъл да го коментирам, защото истината е,ч е благодарение на нашите псевдодемократични дупедавци ни изхвърлиха от този пазар за да се настанят на него новите ни американски приятели и техните подлоги! За образованието и здравеопазването... всички знаем как се влизаше, как се учеше и как се завършваше, каквото и да е образование и сега как стоят нещата! Какви кадри излизаха тогава и какви излизат сега! Наясно ли си, че в момента има прием на година( като бройка) на повече студенти, от колкото има завършващи ученици! Или с други думи, който реши все ще влезне някъде, че и ще го завърши! Това ли ти е качественото образование!

П.П. И между другото, за теб и за колегите по-горе... Фолксваген е корпорация с държавни дотации!
Есть человек — есть проблема, нет человека — нет проблемы!
Смъртта на един човек е трагедия, смъртта на милиони е статистика!

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 07 ное 2013 18:25

джугашвили написа: Викаш, нямаме нужда от още 2 атомни реактора, произвеждащи евтина електроенергия, но имаме нужда от няколко частни ТЕЦ-а, произвеждащи скъпа! По-екологични ли са, по-рентабилни ли са или какво! Ще ми обясниш ли с какво се е подобрило качеството на бензина излизащо от Лукойл в сравнение от преди 20 години, когато беше държавната Нефтохим, след като и тогава и сега нефта е един и същи-руски! Частната авиокомпания може да те вози за 20 евро и да е на печалба, а държавната не може, така ли! Турците, руснаците, германците, англичаните и да не изброявам още държави да не са по-прости от нас, че те имат нужда, само ние нямаме такава! Що се отнася до конкуренцията...какво искаш да ми кажеш, че турския пластмасов домат, китайският чесън, който мухллясва за една седмица и вмирисаното 20 годишно ирландско месо са по-качествени и конкурентни от нашите ли! А това за оръжията няма смисъл да го коментирам, защото истината е,ч е благодарение на нашите псевдодемократични дупедавци ни изхвърлиха от този пазар за да се настанят на него новите ни американски приятели и техните подлоги!

-Викаш, нямаме нужда от още 2 атомни реактора.. - не, нямаме. Нямаме нужда и от тецовете всъщност.
-Ще ми обясниш ли с какво се е подобрило качеството на бензина - С нищо не се е подобрило качеството, не знам да съм говорил нещо за качество на бензин
-Частната авиокомпания може да те вози за 20 евро и да е на печалба, а държавната не може, така ли - очевидно да.
-Турците, руснаците, германците, англичаните и да не изброявам още държави да не са по-прости от нас, че те имат нужда, само ние нямаме такава! - Нужда от какво?
- какво искаш да ми кажеш, че турския пластмасов домат, китайският чесън, който мухллясва за една седмица и вмирисаното 20 годишно ирландско месо са по-качествени и конкурентни от нашите ли - не. Казвам, че са по-конкурентни. Качествени и прекрасни домати, чесън и месо има и тук, и в цяла Европа, но просто не струва стотинките, които ти си решил да отделиш за храна. Струва пари.
-благодарение на нашите псевдодемократични дупедавци ни изхвърлиха от този пазар - леко си се объркал. България спира с продажбата на оръжие 83та година, а с това и основния приход за онзи строй. След това му трябваха точно три години до 86та да фалира напълно, и оттам напълно логичните последствия през 89та и 90та. Демократи няма как да са ти виновни в случая.

Потребителски аватар
Безкомпромисен
Контакти:

Мнениеот Безкомпромисен » 07 ное 2013 19:21

Днес е един от най-зловещите дни в човешката история , в който комунистическите престъпници, садисти и убийци вземат властта в Русия(най-голямият враг на България) и се превръща в СССР!Целта на тези национални предатели и безродници е унищожението на всички държави чрез убийства , терор , насилие и издевателства!Това доставя удоволствие на тези изроди, на тези животни в човешки вид , по-голямо зло на света от комунизма и от комунистите на този свят не е имало и няма да има!Комунизмът е по-страшна и опасна болест от сифилиса, СПИНа и чумата! От тези три болести може и да има лек, но от комунизъм със сигурност няма лек!Все още никой не е открил противоотрова срещу комунистическото зло!Бацилите им са опасни!Тези изверги трябва да им се потърси заслужена наказателна отговорност за престъпления в изключително огромни размери срещу човечеството - физически , морални и духовни престъпления!
Бог да пази България от комунисти!
Здравейте роби на комунизма!
русофилство=комунизъм=българофобия
http://bezkompromisno-georgijekov.blogspot.com - тук ще намерите истината за комунистическите престъпления срещу българския народ и българската държава!

Потребителски аватар
grasiani
Контакти:

Мнениеот grasiani » 07 ное 2013 19:24

tprodanov написа:
Чапаев написа:
tprodanov написа:Със сигурност го направиха в по-голяма степен от комунягите, защото във всяка една сфера от цитираните, държавата ни е по-добре.

По-добре ли? Дай пример с един, единствен отрасъл, една сфера в която сме по-добре. Изключи престъпността. Там растежа е в пъти по-голям. Приятелю, над два милиона българи са избягали от това хубавото :!:

Двата милиона избягаха в момента, в който се отвориха границите. Няма как да е виновна демокрацията тук. Втората вълна беше през управлението на социопата Жан Виденов.

Колкото до отраслите - цитирам теб:
Олигарсите – на бунището на историята!”,”Корумпираните държавни служители и гангстерите – зад решетките!”, “Спрете разрушителни реформи във въоръжените сили”, “Да се въведе ред в образованието и здравеопазването!”

За разлика от комунизма, когато държавата беше основния собственик на всичко, и правеше каквото си иска, сега мафията малко или много се състои от различни кръгове, често враждуващи един с друг, което пък им намаля силата. Няма я онази централизация, която позволяваше на държавата-мафия преди 89та да прави всичко.
Корупцията в страната винаги е съществувала - преди 89та беше невъзможно да си вземеш хубаво сирене, маратонки, плочки за банята или каквото и да е, без да имаш съответния познат, който да те уреди. В последствие, тя стигна до небивали размери отново при Виденов, като след това започна да намалява.
В момента страната ни е по-защитена от всякога. Не знам за какви реформи във въоръжените сили говориш.
Здравеопазването до 89та беше на принципа - да не оставим пациент да умре без лекарска помощ. За наша радост, от 89та насам, средната продължителност на живота се увеличи със 7години.

Други въпроси имаш ли?

Ти изобщо живял ли си преди 89 година че да сравняваш кое как е било,лежал ли си в болница изобщо, хал-хабер имаш ли че да се правиш на последна инстанция,не мога да понасям подобни извратени типове които са все компетентни по всички въпроси

pomiqr56

Мнениеот pomiqr56 » 07 ное 2013 19:28

Гати идиотите. Т. нар. комунизъм преди 23 години загина, а те се пооздравяват с нещо несъществуващо.

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 07 ное 2013 19:31

"Oгънят на Балканите трябва да се раздухва изкуствено и целенасочено,колкото се може повече,за да може Германия да сгрее ръцете си на него"
(Ото фон Бисмарк)
П.П.Толкова от мен по темата за мерцедесите и трабантите!
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Върни се в “Свободна зона”