Альоша осъмна в червено наметало

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Re: Альоша осъмна в червено наметало

Мнениеот za nas e toj religiq » 21 сеп 2013 13:23

Атеист написа:
frente atleti написа:И сега какво да ръкопляскаме на шепа "пещерни хора" за селското им изпълнение :mrgreen: ? Паметници и произведения на изкуството сътворени независимо от кой и за какво се омаскаряват или унищожават само от вандали и жалки по-манталитет хора историята е пълна с такива малоумници ;) !

+1 Добър коментар.

Въпреки това аз лично бих искал да се премести някъде другаде, макар че нямам и на идея дали въобще е възможно да се направи това имайки предвид големината на паметника. Щеше да е хубаво просто да му се отреди някое друго място из Пловдив, но засега мисля това е невъзможно.

В интерес на истината , всичко е направено с вкус и няма поражения по паметника , явно все пак не е дело на "пещерни хора" ! На мен лично дори ми хареса видяното :) И аз съм за преместването на паметника което не е невъзможно , но ще е адски скъпо , което го прави неизпълнимо за момента !

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 21 сеп 2013 13:24

GOLEADOR написа:
damyanov1963 написа:Ако някой съветски войник е загинал в България, то е било от препиване, или от сбиване след пиянски скандал!

Повтарянето на една лъжа 100 пъти не я прави истина.

Когато една "лъжа" се повтаря от различни хора, които не се познават сигурно има известна доза истина :!:
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
Себастиан Фетел
Контакти:

Мнениеот Себастиан Фетел » 21 сеп 2013 13:25

Код: Избери всички

Паметникът на Съветската армия в Пловдив е най-известният в България паметник, наричан ласкаво от пловдивчани "Альоша". Височината му е около 15 метра, а на самата фигура, изработена от гранит - 10.5м. Паметникът е построен през 1954 година. Авторите му са архитектите Борис Марков, Петър Цветанов, Асен Марангозов и скулпторите Васил Радославов, Любомир Далчев, Тодор Босилков и Александър Занков. Издигнат е на едно от тепетата на Пловдив - "Бунарджик", наричано още "Хълм на освободителите". Разположен е в непосредствена близост до паметника на освобождението на Пловдив от османско владичество. Изобразява изправен съветски войник, държащ картечен пистолет "Шпагин" (ППШ-41) с цевта надолу. На постамента е поставена петолъчка, а надпис под нея гласи "Слава на непобедимата съветска армия освободителка".
За прототип на "Альоша" е послужил Алексей Иванович Скурлатов, жител на Република Алтай, свързочник по време на Втората световна война. През 1944 г. докато Скурлатов работил по възстановяване на телефонната линия София - Пловдив, е направена снимка, използвана по-късно от скулпторите за изработка на фигурата на войника.
До статуята се стига по обвиващи хълма павирани пътеки, около които се развива естествената растителност на тепето. Паметникът е като цяло запазен.
Неколкократно са предприемани опити за премахване на пловдивския Альоша, но до момента те остават безуспешни.

Паметника е голям. Доста трудно е било да се осъществи.
[wrapimg=center]https://c1.staticflickr.com/8/7511/16011066645_a2a38581e2_b.jpg[/wrapimg]

Атеист
Контакти:

Мнениеот Атеист » 21 сеп 2013 13:28

Връщаме ежегодния Бирфест на главната и за няколко години събираме нужните пари. :lol:

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 21 сеп 2013 13:31

damyanov1963 написа:
GOLEADOR написа:
damyanov1963 написа:Ако някой съветски войник е загинал в България, то е било от препиване, или от сбиване след пиянски скандал!

Когато една "лъжа" се повтаря от различни хора, които не се познават сигурно има известна доза истина :!:

Къде видя тая истина?В България има загинали около 250 руснака по време на бойни акции .Да обявяваш тези хора за пияници и побойници е гнусно.И е 100 процентова лъжа!
Последна промяна от GOLEADOR на 21 сеп 2013 13:31, променено общо 1 път.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 21 сеп 2013 13:31

GOLEADOR написа:Както ние се отнасяме с чуждите паметници,така и другите ще се отнасят с нашите такива зад граница.Спомнете си какво сполетя плочата на Мара Бунева и паметника на Левски в Македония.Отделно лъжите за това,че загиналите в бойни действия в България руски войници били пияни.То бива бива,ама някои хора нямат мярка.

За пияните съветски войници съм го чул лично от потърпевши, които вече не са м/у живите, чул съм също, че немските войници са раздавали шоколади на децата и сапуни на възрастните
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 21 сеп 2013 13:32

GOLEADOR написа:
damyanov1963 написа:
GOLEADOR написа:

Къде видя тая истина?В България има загинали около 250 руснака по време на бойни акции .Да обявяваш тези хора за пияници и побойници е гнусно.И е 100 процентова лъжа!

И с кой са се били по време на тези акций?
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
frente atleti
Контакти:

Мнениеот frente atleti » 21 сеп 2013 13:36

damyanov1963 написа:
GOLEADOR написа:Както ние се отнасяме с чуждите паметници,така и другите ще се отнасят с нашите такива зад граница.Спомнете си какво сполетя плочата на Мара Бунева и паметника на Левски в Македония.Отделно лъжите за това,че загиналите в бойни действия в България руски войници били пияни.То бива бива,ама някои хора нямат мярка.

За пияните съветски войници съм го чул лично от потърпевши, които вече не са м/у живите, чул съм също, че немските войници са раздавали шоколади на децата и сапуни на възрастните

Предполагам сапуните са били от -"Треблинка" и" Дахау" за шоколада не ми се и мисли ?
[rimg]http://media1.picsearch.com/is?6SVCU99mS6V6Q-NFf8bWOP_UkrS1uCwwqwJUZX6ANGE&height=185[/rimg]100% - Antimadridistas

pomiqr,

Мнениеот pomiqr, » 21 сеп 2013 13:37

Все пак идва зима и някой се е пгрижил да не му е студено. Браво на момчетата жертвали живота си.

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 21 сеп 2013 13:40

frente atleti написа:
damyanov1963 написа:

Предполагам сапуните са били от -"Треблинка" и" Дахау" за шоколада не ми се и мисли ?

Грешно предполагаш, на тях е пишело Бухенвалд и Освиенцим ;)
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Върни се в “Свободна зона”