В България никое добро не остава ненаказано*

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Re: В България никое добро не остава ненаказано*

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 20 сеп 2013 14:27

iliyan написа:Има си закони и трябва да се спазват ! Глоба като за нарушение !
Иначе евала на пича смелостта и решимостта да го направи !
В един случай може да помогне в друг да пречи ! Затова че е помогнал шапка му свалям !
Някой друг пък може да предизвика катастрофа !
Това , че си направил добро не значи , че е разрешено от закона !

По принцип си прав, само че по принцип не се ходи и до клозета. Живея на две минути пеша от въпросното кръстовище и съм наясно за какво иде реч. Ако младежът не се беше намесил, в най-добрия случай щеше да се образува такова задръстване, което ченгетата от КАТ нямаше да могат да оправят и за един час. "Дребна" подробност е, че през това кръстовище минават линейките за "Пирогов". Иначе съм почти сигурен, че докато на "Петте кьошета" е имало сериозен проблем от компетенцията на КАТ, на 5 минути оттам - близо до НДК някой хубавец с фуражка и черни очила (виждал съм ги с такива очила дори в 8 часа вечерта) е дебнел с палка в ръка на левия завой на "Патриарх Евтимий" в посока "Фритьоф Нансен"... 8-)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

iliyan

Мнениеот iliyan » 20 сеп 2013 14:40

Captain Stottlemeyer написа:
В един случай може да помогне в друг да пречи ! Затова че е помогнал шапка му свалям !

По принцип си прав, само че по принцип не се ходи и до клозета. Живея на две минути пеша от въпросното кръстовище и съм наясно за какво иде реч. Ако младежът не се беше намесил, в най-добрия случай щеше да се образува такова задръстване, което ченгетата от КАТ нямаше да могат да оправят и за един час. "Дребна" подробност е, че през това кръстовище минават линейките за "Пирогов". Иначе съм почти сигурен, че докато на "Петте кьошета" е имало сериозен проблем от компетенцията на КАТ, на 5 минути оттам - близо до НДК някой хубавец с фуражка и черни очила (виждал съм ги с такива очила дори в 8 часа вечерта) е дебнел с палка в ръка на левия завой на "Патриарх Евтимий" в посока "Фритьоф Нансен"... 8-)

И аз често минавам от там ;) А за хубавеца не знам ! Може пък за късмет точно тогава наистина да е нямало ;)
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин

Потребителски аватар
drakata
Контакти:

Мнениеот drakata » 20 сеп 2013 15:21

Да глобят КАТ 1300 лева за немърливост и да ги дадат на момчето.
Да си плати глобата с тях и да му остане някой лев
Според 1/3 от британските ученици СИРЕНЕТО расте по дърветата.

Потребителски аватар
bold
Контакти:

Мнениеот bold » 20 сеп 2013 15:43

+1

Reckless

Мнениеот Reckless » 20 сеп 2013 16:05

Тези, които говорят за закони, да разбирам ли, че ако видят катастрофа на някое кръстовище и човек ще изгори в колата си, няма да му помогнат, защото закона не позволява да се спира на кръстовище а ще търсят паркинг?

pomiqr..

Мнениеот pomiqr.. » 20 сеп 2013 16:10

Reckless написа:Тези, които говорят за закони, да разбирам ли, че ако видят катастрофа на някое кръстовище и човек ще изгори в колата си, няма да му помогнат, защото закона не позволява да се спира на кръстовище а ще търсят паркинг?

Какво ще направиш, ако при катстрофа колата на катастрофиралия гори и за да го измъкнеш трябва да отрежеш ръката му? Ще го оставиш да изгори и по този начин ще бъдеш обвиняем за убийство заради бездействието си или ще му причиниш тежка телесна повреда, за която също ще отговаряш пред прокуратурата? Кофти решение :D

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 20 сеп 2013 16:11

Глобата на момчето е за старо административно нарушение, като пускате теми поне си проверявайте информацията.
Изображение

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 20 сеп 2013 16:36

PFC Litex написа:Глобата на момчето е за старо административно нарушение, като пускате теми поне си проверявайте информацията.

Когато пускаме теми, ние винаги четем внимателно, за какво става дума. :) В конкретния случай изнесената по-рано и цитирана от нас информация в сайта е била невярна, за което ние не носим вина. Ние нямаме възможност да проверяваме всичко написано във всички сайтове от световната мрежа, както и да следим, дали те своевременно не са се коригирали. Вие сте прочели коригирания вариант. Ако си бяхте направили труда да прочетете и първите (най-ранните) коментари под него, вместо да бързате като пале пред майка си със забележките, щяхте да установите истината. :)
От ръководството
Последна промяна от Captain Stottlemeyer на 20 сеп 2013 16:42, променено общо 2 пъти.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 20 сеп 2013 16:40

Безкомпромисен написа:Комунягите милиционери дори едно кръстовище не могат да регулират! Смешна работа, така е , като 69 години сме под съветско болшевишко кърваво робство!

Чак и блог си си направил! :mrgreen:
Я ми кажи според теб като закъснее линейка (понеже преди малко излезе такава кофти новина :cry: :cry: ) и си отиде човек- комунягите ли ще са виновни или телефона за спешна помощ 112 например? Ако ми се подпали къщата докато си пека чушките комунягите ли са ми виновни? Ако ме бутне некой идиот на пътя пак ли да сложа вината на комунягите? :mrgreen: Ако видя полицейска кола сабален в работно време пред барче за кафица комунягите ли да ядат пак гамото? Ако видя няква здрава пейка в парка, комунягите ли да похваля- естествено, че да. Само те са правели здрави пейки! Че ядем на филанкишиите от чужбина боклуците, пак тъпите комуняги виновни... Откак влезна демокрацията, макар да бях още малък невръстен хлапак знам, че нямаше една здрава пейка- предполагам пак комунягите имат пръст в тая работа или родителите на злосторниците са комуняги (да, би било логично като се замисля :mrgreen: . Ако прехвърлиш и свлачището в Мексико на комунягите, най-добре публикувай и снимки на комуняги дето копат за съкровищата на ацтеките из мексиканските земи, поне да има за какво да се хване човек. :mrgreen:
То тъй е най-лесно- комунягите виновни и тва е. Пък моята вина къде е. [offtopic]Аз се чудя що не ловим нищо от еврото- то тия комуняги не се спряха с тва черно тото да му се не види! :mrgreen:[/offtopic]

Колкото по-рано започнете да се лекувате, толкова по-малка ще е и вината на т.нар. "комуняги". Може в очите на някои хора думата "комуняги' да значи някакво друго собствено "аз". Но това е друга тема...за други виртуални болнични заведения. ;)
Като патето Яки сте 10-тина човека (а може и да е един и същи човек с десет регистрации, не бих се изненадал)- все върви с една и съща походка. :mrgreen: Мислете малко по-мащабно де.. все си мисля, че и някой друг носи вина за въртенето на Земята около оста си. Ей тва ако е дело на комунягите, ги признавам направо за културни дейци и учени едновременно- днешното 2 в едно.

Знаете ли какво се чудя- дали има комуняги и в космоса да движат астероидите насам-натам? :mrgreen: Дано да няма, че ще е нещо страшно!
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

миле гърбавия

Мнениеот миле гърбавия » 20 сеп 2013 17:34

Само не ми е ясно как тоя юнак е регулирал движението без полицейски атрибути и как шофьорите са възприемали сигналите му,как са му изпълнявали разпорежданията ,изобщо много мътна история съшита с бели конци! Ама нищо щом има балъци да вярват има и тарикати да ги лъжат!

Върни се в “Свободна зона”