Носталгичен кът: Любими детски игри

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

parvanoff
Контакти:

Re: Носталгичен кът: Любими детски игри

Мнениеот parvanoff » 21 авг 2013 18:07

Хубава тема като идея, но... като всяка българска работа. ;)
Доста игри се играха навремето и ще спомена само тези, които не видях да се споменават. Кър-а по варненско е "ура". Имаше игра с ножове, които се забиваха в квадратчета, нарисувани на някое място без трева. Игра на стрелки. На джаджи. На развален телефон. От картите на убиец, на кент-купе, викахме и дама пика, разбира се. ;) Играхме на седморката на Блейк, имахме тайфи с устави в селото и си организирахме боеве, както всъщност и тук между отделните блокове. Хокей на лед на замръзналата река. Асоциации. Вероятно има и други, които не се сещам. ;)
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

HEATSEEKER
Контакти:

Мнениеот HEATSEEKER » 21 авг 2013 18:45

футбол , футбол, футбол, после електронните игри
“Това показва колко интелигентни и учени хора са основали футбола в България”, обяснява Милчев. Малко по-късно през 1909 година, във Варна се появява и “Спортист”, който е предшественик на “Тича” и днешния “Черно море”

EMINƎM
Контакти:

Мнениеот EMINƎM » 21 авг 2013 19:02

Ама и шумкаря са го били бая със сопата по главЪтЪ... [wrapimg=]http://ibox.bg/forum/img/grinning-smiley-021.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
j0rka7aa
Контакти:

Мнениеот j0rka7aa » 21 авг 2013 19:20

Боже, боже :mrgreen: :lol: Тъкмо малко се беше кротнал другаря Шумкар и ето го сега се завръща на бял кон заедно с другите си дружки КНДР и джугашвили :lol: :lol: :mrgreen:
ЗА НАШАТА РОДИНА,
ЗА НАШИТЕ ДЕЦА,
ЗВЕЗДАТА ТИ ЩЕ ГРЕЕ,
ЕДИН Е ЦСКА!

Потребителски аватар
shumkar_44
Контакти:

Мнениеот shumkar_44 » 21 авг 2013 20:35

Видях някои интересни мнения. Личи си, че малко по-възрастното поколение се е занимавало интензивно с игри и забавления извън къщи. Сега като се замисля, когато бях невръстен, в селото имаше едно бездомно, ала мило псе, което именувахме Иван. Когато с децата го видехме, веднага го обкръжавахме и му давахме я къшей млин, я резен пастърма. Понякога тичахме и пеехме около него, а в други случаи просто го оставяхме да спи, тъй като бе в напреднала възраст. Иван се спомина от цироза малко след това, ала до ден днешен помня бодрия му смях и трудните му скроговорки. Няма как да срещнеш вече такива люде по улицата, само навъсени младежи и просещи роми.
Толстолоб, на теб съм роб.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 21 авг 2013 20:56

shumkar_44 написа:Видях някои интересни мнения. Личи си, че малко по-възрастното поколение се е занимавало интензивно с игри и забавления извън къщи. Сега като се замисля, когато бях невръстен, в селото имаше едно бездомно, ала мило псе, което именувахме Иван. Когато с децата го видехме, веднага го обкръжавахме и му давахме я къшей млин, я резен пастърма. Понякога тичахме и пеехме около него, а в други случаи просто го оставяхме да спи, тъй като бе в напреднала възраст. Иван се спомина от цироза малко след това, ала до ден днешен помня бодрия му смях и трудните му скроговорки. Няма как да срещнеш вече такива люде по улицата, само навъсени младежи и просещи роми.

Иван псе ли е или човек? Цирозирало куче, което лае скоропоговорки не се среща всеки ден :roll:

Trolololol

Мнениеот Trolololol » 21 авг 2013 22:43

Groucho написа:
shumkar_44 написа:Видях някои интересни мнения. Личи си, че малко по-възрастното поколение се е занимавало интензивно с игри и забавления извън къщи. Сега като се замисля, когато бях невръстен, в селото имаше едно бездомно, ала мило псе, което именувахме Иван. Когато с децата го видехме, веднага го обкръжавахме и му давахме я къшей млин, я резен пастърма. Понякога тичахме и пеехме около него, а в други случаи просто го оставяхме да спи, тъй като бе в напреднала възраст. Иван се спомина от цироза малко след това, ала до ден днешен помня бодрия му смях и трудните му скроговорки. Няма как да срещнеш вече такива люде по улицата, само навъсени младежи и просещи роми.

Иван псе ли е или човек? Цирозирало куче, което лае скоропоговорки не се среща всеки ден :roll:

Явно другаря е прекалявал с боя и с лимонадата.Не е хубаво така,дарагой тавариш.

Потребителски аватар
Cocaine
Контакти:

Мнениеот Cocaine » 21 авг 2013 22:55

гражданин от село написа:Щом това са детски игри,какви ли са им игрите за възрастни? :roll:

Ами, това брои ли се?
boabbb написа:Да се включа темата на психопатите . Сетих се за играта на топчета - "Три в дупка, шест на бряг"

Е, аз съм гледал, че "две в дупка" става, но не съм пробвал повече от "един в дупка". Три как ще се съберт не знам, ама може би точно това е смисъла на играта?
Батков: "Просто трябва да се успокоят и да играят. Купа – шок, Славия – шок, Иртиш – шок, Ботев в Пловдив– шок. Явно паднаха и психически, но айде стига, ние като пансион за благородни девици...виждате другите отбори какво правят"

europefan
Контакти:

Мнениеот europefan » 21 авг 2013 23:11

Groucho написа:Иван псе ли е или човек? Цирозирало куче, което лае скоропоговорки не се среща всеки ден :roll:

И да на забравяме смеещо се бодро. ;)
Winter is coming!

Потребителски аватар
fr3ak_boy
Контакти:

Мнениеот fr3ak_boy » 22 авг 2013 00:43

Trolololol написа:
shumkar_44 написа:Нека все пак дискутираме по същество. Помня например, че навремето играехме на една игра, която бе нещо като разновидност на стражари и апаши. Тя се състоеше в следното:

Събирахме се шест деца. Едно от децата, обикновено най-здравото физически, се пременяваше на дракус, посредством родопско одеало и домакински отпадъци. След това на дракуса се даваше триминутно предимство, за да избяга в намиращия се наблизо лес. Петте деца играят ролята на хайка, изпратена да погуби звяра, като целта им е да го уловят в рамките на следващите тридесет минути. Когато това стане, обикновено заловеният поема няколко леки удара със сопа, след което бива изпратен в "кафеза" (обикновено гардероб) за около седем часа, докато останалите блъскат по стените и надават викове, за автентичност.

Накрая на деня всички отивахме за паста и лимонада заедно. Прелестно!

Тази играи ми изглежда много възпитателна!Сигурно и възрастните са се правили на хайка и са гонили зврове в леса,или греша?Позволете да ви попитам за играта на гама-това някакъв вид облъчване с гама-лъчи ли е?Нещо като игра на Хълк,но червен(все пак е добро чавдарче)?

Червен Хълк вече има и той е капиталистическо-рептилски. :mrgreen: :mrgreen:
Иначе по темата любимите игри са били - двоен, 55, лаком за гол, мухи - всички игри са футболни, защото си бях доста зарибен на тази тема. :mrgreen:
Друго, на което съм играл в повече са картите Ю-ги-о, а с годините играта на Шише ми ставаше все по-любима и по-любима. :lol: :lol:

И накрая, другарю намирам играта с дракуса за зверска и нехуманна, която не носи никаква полза за младия человек, а даже може да доведе до доста дълбоки психични заболявания, които да се проявяват до дълбока старост, ако не се работи с пациента.
shumkar_44 написа:...Весел лаят е на Шаро,
весел е и неговият вид,
щом във с ветреца ювелирно
се прокарва мириса на сух бисквит.

Годините ще литнат бързо,
и децата ще напуснат каменния зид,
ала сърпа лунен, той ще помни вечно,
къкрещия, вкусен, сух бисквит.

Върни се в “Свободна зона”