Гаф на НАП води до пренастройка на касовите апарати
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Гаф на НАП води до пренастройка на касовите апарати
Мисля,че става дума само за Датекс.
hai написа:Мисля,че става дума само за Датекс.
Пренастройката е за всички, но май наистина Датекс са проблемните...
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]
- орчо войвода
- Контакти:
В Китай дребните търговци плащат нещо като веинетка за патентен данък .На 10 чнуари чиновниците минават и гледат дали всеки си е залепил стикера на витрината на магазина .Не ги тормозят с касови апарати , защото държавата си е взела авансово данъка за годината .Като данъка е следния-примерно магаазин в София-Младост 1 .Казват му -5 000 евро винетка/патент за годината.Той да си прави сметка дали ще ги изкара ....и т.н....
Всъщност до колкото разбрах актуализацията е лесна и безболезнена за всички други апарати освен Датекс.
При тях е само софтуерна, което отнема минути, а при Датекс е и хардуерна и понеже е трудоемка в някои сервизи се заплаща.
Това неудобство, разбира се е само по вина на фирмата производител, която не е предвидила това обновяване с цел да спести някой долар.
Крайният срок за тази процедура по всяка вероятност ще се удължи, така че обикновените търговци не би трябвало да се притесняват особено.
При тях е само софтуерна, което отнема минути, а при Датекс е и хардуерна и понеже е трудоемка в някои сервизи се заплаща.
Това неудобство, разбира се е само по вина на фирмата производител, която не е предвидила това обновяване с цел да спести някой долар.
Крайният срок за тази процедура по всяка вероятност ще се удължи, така че обикновените търговци не би трябвало да се притесняват особено.
М....а му развалихте ми почивката сега трябва да накарам фирмата за подръжка да си вдигне телефона. Тея от НАП заслужават да участват в филм за възрастни със садо-мазо елементи.
39 PFC CSKA Sofia BUL 25 0 98 41 16 41 140 144 98 -4
147 PFC CSKA-Sofia JSC BUL 4 0 16 8 1 7 29 28 17 1

147 PFC CSKA-Sofia JSC BUL 4 0 16 8 1 7 29 28 17 1

- Red Warrior
- Контакти:
Синчец, не че нещо, но да не си обущар, че си на патентен данък?
Иначе си абсолютно прав. Аз вече два дни почти не съм чел спортни новини, защото се занимавам с чиновници и бумащини. 

Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост
sin4ec написа:hai написа:Мисля,че става дума само за Датекс.
Пренастройката е за всички, но май наистина Датекс са проблемните...
Аз съм с Датекс, пари не са ми взели.
Напред Лудогорец ! http://ludogorec.net/forum/images/smilies/razgradscarf1.gif
[offtopic]Бареков ако пусне тоалетна хартия с физиономията си ще стане милионер![/offtopic]
[offtopic]Бареков ако пусне тоалетна хартия с физиономията си ще стане милионер![/offtopic]
Аз съм сервизен техник и ви казвам ,че само на ДАТЕКС устройствата се преналива нов фърмуер,за по-надежна връзка с сървъра на НАП!такса не се взима за това!
Всички други устройства си работят без тази доработка!
Всички други устройства си работят без тази доработка!
CSKA SOFIA ARMY!
Red Warrior написа:Синчец, не че нещо, но да не си обущар, че си на патентен данък?Иначе си абсолютно прав. Аз вече два дни почти не съм чел спортни новини, защото се занимавам с чиновници и бумащини.
Патентен данък се дължи върху площта на магазина, в зависимост от района. Това, ако не си по ДДС. А аз нямам сметка да съм по ДДС, затова плащам патент.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- Red Warrior
- Контакти:
sin4ec написа:Red Warrior написа:Синчец, не че нещо, но да не си обущар, че си на патентен данък?Иначе си абсолютно прав. Аз вече два дни почти не съм чел спортни новини, защото се занимавам с чиновници и бумащини.
Патентен данък се дължи върху площта на магазина, в зависимост от района. Това, ако не си по ДДС. А аз нямам сметка да съм по ДДС, затова плащам патент.
Не ти ли е по-далавера да си ЕООД нерегистрирано по ДДС? Ако си ЕТ носиш лична отговорност.
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост