Само "Левски" и ЦСКА ли са виновни?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

ronin3
Контакти:

Re: Само "Левски" и ЦСКА ли са виновни?

Мнениеот ronin3 » 14 авг 2013 01:13

Години наред грандовете оправдаваха еврорезилите си със слабото ниво на първенството. Сега вече имаме три силни отбора и още няколко костеливите ореха. Интересно ми е сега с какво ще оправдават БГ резилите си.
Аз не съм от феновете мразещи софийските отбори, а от злорадстващите. Желая ви скоро да се вземете в ръце, но като ви гледам неадекватното поведение май доста време има да злорадствам. :mrgreen:

Потребителски аватар
DmG
Контакти:

Мнениеот DmG » 14 авг 2013 01:14

europefan написа:Не ми се искаше да пиша в темата, защото е явно на къде избива, но не можах да се въздържа.

По въпроса мога да кажа само, че в България, както когато кажеш, че искаш да отидеш до Ректората или че си завършил Университета, всеки знае за кое заведение става дума, така и като те питат за кой отбор си, се пита дали си от Левски или ЦСКА. Дали се харесва това или не на около 100-ина хиляди души в цялата страна фенове на другите отбори, е отделен въпрос. Не е сериозно да мислиш, че един отбор е популярен, защото го е налагала държавата. И така 100 години. Хората усещат фалша и ако този отбор няма харизма никога няма да го подкрепят, колкото и да го налагат за гранд. Левски и ЦСКА са ЕДИНСТВЕНИТЕ футболни отбори в България, надраснали регионалния принцип и затова са мразени от отделни групички по места (за това са мразени и Манчестър Юнайтед, и Ювентус, и Милан - защото вече не са локални, а национални (в смисъл на такива с национално значение) отбори; затова и първите два - МЮ и Юве са по-малко харесвани в самия град, където по-обичани са локалните скромни състави). А защо не обърнете призмата и да помислите дали Левски и ЦСКА са се позлвали с някакви облаги от партията именно защото са били най-популярни и обичани отбори (за ЦСКА леко си затвярям очите, но вярвам ще ме разберете). Левски е бил тук 30 години преди партията. Имало е още куп софийски отбори - зашо него, а не например Славия или Локо-то или АС 23?

Всеки гранд си има падовете и тежките периоди, просто сега е ред на Левски и ЦСКА, но рано или късно те пак ще се на върха, защото имат ДНК и защото са над локалното и над бизнес интересите. Защото са отбори, а не състави. И тогава ми е интересно какво ли ще кажат тези, които сега ги обявават за мъртви. Или ще са забравили какво са говорили и понеже не им се ходи на мач от В или Б група да подкрепят местния отбор пак ще размахват синьото или червено шалче, лежащо сега в гардероба?

А до въпроса защо нямало хора като Домусчиев или Ганчев, които да се хванат с Левски и ЦСКА - как да има, след като в тези отбори една - две титли хич, ама хич не са нещо, за което шефовете ще са със статут на божества. Как да правиш каквото си искаш в и около отбора, към който очи е вперила 1/2 от България? Не е ли по- лесно с отбор с 500 човека фенска маса общо, до вчера ритал с Шумен, Микрево и пр.?

И накрая това за "трябва да се подкрепя местния отбор" винаги ме е оставяло без думи. След това ми е идвало да кажа доста неща, но в един момент реших, че няма по-добър отговор от сравнението с титаничната мисъл, че "Под игото" трябва да спечели анкетата/конкурса или както щете го наречете "Голямото четене" за ЛЮБИМ роман, само защото е български и трябва да сме българи.

Поздрави!

Куп глупости си написал . Като начало , да отричаш , че фенската маса на тези грандове не е вдигната изкуствено от партията си е направо чутовна глупост . Второ няма как да не уважаваш противника и да искаш уважение . Трето - ФЕНОВЕТЕ НА ПО-МАЛКИТЕ КЛУБОВЕ СА ПО-ДОБРИ ФЕНОВЕ ОТ ТЕЗИ НА КУПИТЕ !!! И тези 500 човека фенска маса на тези "отборчета " се равняват на онези десетки хиляди , които отиват само ако отбора е силен и бие . Или ако играе мач от евротурнирите . Разбира се , че и ЦСКА и Левски имат фенове , но СМЕ много надменни. Феновете на двата гранда сме - 2000-3000 от София , ходещи "редовно" 5000 от провинцията " редовни" , 10 000 ходещи само за победите и за снимка във фацебука . И около милион " ЛАЙКВАЩИ " ТВ фенове :)
И да ТРЯБВА да се подкрепя местния отбор .

И МЮ имат повече фенове във Манчестър , последните две години имаше два парада със титлата на ПШ и разликава във посещение беше 10 пъти .

Reckless

Мнениеот Reckless » 14 авг 2013 01:27

Аз не разбрах от цялата тема, за какво да са виновни "Левски" и ЦСКА ? За глобалното затопляне, или какво ?
Това са два мижави, посредствени отбора, които се пробват да не изпаднат и на които не трябва да се обръща особено внимание.
Не е лесно да си фен на некадърници. Съжалявам ги тези хорица !

Потребителски аватар
tomba
Контакти:

Мнениеот tomba » 14 авг 2013 01:28

europefan написа:Не ми се искаше да пиша в темата, защото е явно на къде избива, но не можах да се въздържа.

По въпроса мога да кажа само, че в България, както когато кажеш, че искаш да отидеш до Ректората или че си завършил Университета, всеки знае за кое заведение става дума, така и като те питат за кой отбор си, се пита дали си от Левски или ЦСКА. Дали се харесва това или не на около 100-ина хиляди души в цялата страна фенове на другите отбори, е отделен въпрос. Не е сериозно да мислиш, че един отбор е популярен, защото го е налагала държавата. И така 100 години. Хората усещат фалша и ако този отбор няма харизма никога няма да го подкрепят, колкото и да го налагат за гранд. Левски и ЦСКА са ЕДИНСТВЕНИТЕ футболни отбори в България, надраснали регионалния принцип и затова са мразени от отделни групички по места (за това са мразени и Манчестър Юнайтед, и Ювентус, и Милан - защото вече не са локални, а национални (в смисъл на такива с национално значение) отбори; затова и първите два - МЮ и Юве са по-малко харесвани в самия град, където по-обичани са локалните скромни състави). А защо не обърнете призмата и да помислите дали Левски и ЦСКА са се позлвали с някакви облаги от партията именно защото са били най-популярни и обичани отбори (за ЦСКА леко си затвярям очите, но вярвам ще ме разберете). Левски е бил тук 30 години преди партията. Имало е още куп софийски отбори - зашо него, а не например Славия или Локо-то или АС 23?

Всеки гранд си има падовете и тежките периоди, просто сега е ред на Левски и ЦСКА, но рано или късно те пак ще се на върха, защото имат ДНК и защото са над локалното и над бизнес интересите. Защото са отбори, а не състави. И тогава ми е интересно какво ли ще кажат тези, които сега ги обявават за мъртви. Или ще са забравили какво са говорили и понеже не им се ходи на мач от В или Б група да подкрепят местния отбор пак ще размахват синьото или червено шалче, лежащо сега в гардероба?

А до въпроса защо нямало хора като Домусчиев или Ганчев, които да се хванат с Левски и ЦСКА - как да има, след като в тези отбори една - две титли хич, ама хич не са нещо, за което шефовете ще са със статут на божества. Как да правиш каквото си искаш в и около отбора, към който очи е вперила 1/2 от България? Не е ли по- лесно с отбор с 500 човека фенска маса общо, до вчера ритал с Шумен, Микрево и пр.?

И накрая това за "трябва да се подкрепя местния отбор" винаги ме е оставяло без думи. След това ми е идвало да кажа доста неща, но в един момент реших, че няма по-добър отговор от сравнението с титаничната мисъл, че "Под игото" трябва да спечели анкетата/конкурса или както щете го наречете "Голямото четене" за ЛЮБИМ роман, само защото е български и трябва да сме българи.

Поздрави!

Защото това мислене тръгва от самата система, СССР беше голяма, идеята беше държавата да работи за столичните клубове а те да представят първенството на СССР като най-великото.Аз съм на 30г. и ако ме питаш за университета ще питам кой,преди да дойде партията майка Левски не е бил водещ отбор а е имало други които са обединени или закрити в полза на Левски,за ЦСКА леко си затвяряме очите.Партията я няма вече да налага двуполюсно мислене и за това феновете на двата отбора не са 1/2 от България.

tony_levski
Контакти:

Мнениеот tony_levski » 14 авг 2013 01:33

чешете си езиците истината е една селяните се надигнаха малко и почнаха да говорят но скоро всичко ще си доиде на мястото само едно знайте ЛЕВСКИ и ЦСКА са вечни а когато на баровците им свьршат парите вие пак ще сте там по Б и В група там кьдето ви е мястото и пак ще се обяснявате като ученички смешки направихте по два мача и големи грандове станахте

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 14 авг 2013 02:04

Всеки има право да обича или мрази,когото си иска.
На тези които се опитват да упрекват Левски и ЦСКА бих напомнил нещо, което се случи точно преди малко повече от 3 години- на квалификационен мач за ЛЕ между Калмар и Левски около 180хил абоната плащат по 5 евро за да гледат мача- нещо признато от безпристрастните шведи,както и признават ,че над 95% от желаещите да гледат мача са били фенове от България (нормално мачовете на Калмар се гледат между 2 и 4000 абоната). Кой друг български отбор може да се похвали с подобно нещо- единствено ЦСКА може да направи нещо подобно.
Безкрайно уважавам всички отбори особено традиционните отбори- Ботев, Локо(Пд), Берое, Черно море,Ботев(Вр), но имат ли някакъв шанс дори да се доближат до подобно постижение.
Надявам се на всички е ясно , че Левски и ЦСКА генерират над 80% от зрителския интерес -по една или друга причина е така. Много ми е интересно всички тези ,които нападат Левски и ЦСКА дали биха били съгласни всеки клуб да има правото да си продава сам правата от мачовете- тогава ще се види най-добре кой отбор на колко привърженици може да разчита. За мен това е едно от решенията с които ще се повиши значително нивото в българския футбол- просто псевдомеценатите като Домусчиеви,Цв.Георгиев ще си бият камшика и просто всички клубове ще трябва да разчитат на себе си. Но това е едно от нещата от които най-много се страхуват в БФС, понеже "меценатите" ще се махнат и няма да има гювеч за Б.Михайлов и кликата му.
Аз лично не съм останал с впечатление, че след като в Испания разрешиха на клубовете сами да продават правата си испанския футбол да е загинал- напротив допреди 10-на години испанците бяха в миманса и на ниво национален отбор нямаха особени успехи (изключвам една скандална европейска титла отпреди 50 години и един финал на ЕП), а в последните години просто станаха абсолютен доминант , нищо че кои 2 отбора ще бъда на първи и втори се знае преди да е започнало първенството.
Приятно или не в момента в България има 2 отбора ,които реално могат да се самоиздържат - това са Левски и ЦСКА, всички други съжалявам ,но са обречени или да бъдат в миманса или да зависят от бизнеса на собствника си, което рано или късно води до катаклизми и сривове. преди време бях писал ,че е въпрос на време немските клубове да станат доминанти в Европа- тогава бях упрекна ,че съм луд ,да съм си сменял дрогата и т.н. Май съм на път да позная. ;) . просто немските клубове реално се самоиздържат- казвам го отново ,който може да се самоиздържа той ще съществува, който не може да се самоиздържа е обречен.

Потребителски аватар
Trueplayer
Контакти:

Мнениеот Trueplayer » 14 авг 2013 02:18

terata написа:
daniel875 написа: но ако вторите случайно станаш шампион със Стойчо Младенов, защото заслужават

Само да ми кажеш как стигна до това прозрение? :o

Няма как да ти каже,защото автора на темата е ДУХАЧ и КОМПЛЕКСАР !

До вчера пишеше против Цска,а днес видя,че и двата отбора са зле и започна да си търси "фенове" и при червените. Само погледни,че има 5-6 любими отбора... Той е от тези,които във всяка страна имат по 2-3 любими..... С една дума,от "хората" които харесват Реал М само заради това,че Стоичков игра в Барселона,надявам се ме разбираш (terata). За това няма как някой толкова пропаднал да ти каже как е стигнал до "прозрението",че Цска заслужавали да станат шампиони.

Потребителски аватар
ihalamadrid
Контакти:

Мнениеот ihalamadrid » 14 авг 2013 02:50

БООООТЕВ ПЛОВДИВ АЛЕ АЛЕ АЛЕ, АЛЕ АЛЕ АЛЕ,АЛЕ АЛЕ АЛЕ, БОТЕВ ПЛОВДИВ АЛЕ АЛЕ АЛЕ!!!!
uppercut написа:
джони написа:тоя момент с тоалентана е култов :) :) някакво момче 50 кила върви към някакви чички,всички с нациски татуси и по над 100 кила,а ония се насраха и дават задна и търсят помощ от вратата на тоалетната

:-D

Потребителски аватар
Gesha1986
Контакти:

Мнениеот Gesha1986 » 14 авг 2013 08:42

stanislav89 написа:Отговорът на въпросът е "ДА"!

Манталитета на хората е сбъркан и подкрепят два изкуствено надути отбори, не защото ги обичат, не защото са им близки, не защото са израснали на стадиона, а защото години наред са представяни като единствените, изборът е сини или червени, защото едничката им радост в живота е отборът им да е с титлата, защото ст. преподавателката ми в университета ме попита от кой отбор си в България, след като и бях казал, че съм от Ботев и тя визираше Левски или ЦСКА... но жената е на 75 години, израснала е в един ужасен режим, такъв и е манталитета!

Дами и господа, комунизма свърши! Време е да покажем, че сме хора с морал и чест и да си го кажем на чист български,

ПОДКРЕПЯЙ МЕСТНИЯТ СИ ОТБОР!!!

п.п. Футбол ще има без всеки един отбор, Левски и ЦСКА не са нищо по-различно от 2 софийски отбора, ако ги няма на сцената (визирам А или поне Б група) , то за няколко години 3/4 от феновете им ще си имат друг любим отбор.

АААААААААААААХАХАХАХАХАХАХАХААХАХХААХХААХХАХАХАХАХАХАХАХ
подкрепяй местния си отбор АХАХАХАХААХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХХА
по голяма глупост няма! :)

Потребителски аватар
dickinson
Контакти:

Мнениеот dickinson » 14 авг 2013 08:46

honda написа:Всеки има право да обича или мрази,когото си иска.
На тези които се опитват да упрекват Левски и ЦСКА бих напомнил нещо, което се случи точно преди малко повече от 3 години- на квалификационен мач за ЛЕ между Калмар и Левски около 180хил абоната плащат по 5 евро за да гледат мача- нещо признато от безпристрастните шведи,както и признават ,че над 95% от желаещите да гледат мача са били фенове от България (нормално мачовете на Калмар се гледат между 2 и 4000 абоната). Кой друг български отбор може да се похвали с подобно нещо- единствено ЦСКА може да направи нещо подобно.
Безкрайно уважавам всички отбори особено традиционните отбори- Ботев, Локо(Пд), Берое, Черно море,Ботев(Вр), но имат ли някакъв шанс дори да се доближат до подобно постижение.
Надявам се на всички е ясно , че Левски и ЦСКА генерират над 80% от зрителския интерес -по една или друга причина е така. Много ми е интересно всички тези ,които нападат Левски и ЦСКА дали биха били съгласни всеки клуб да има правото да си продава сам правата от мачовете- тогава ще се види най-добре кой отбор на колко привърженици може да разчита. За мен това е едно от решенията с които ще се повиши значително нивото в българския футбол- просто псевдомеценатите като Домусчиеви,Цв.Георгиев ще си бият камшика и просто всички клубове ще трябва да разчитат на себе си. Но това е едно от нещата от които най-много се страхуват в БФС, понеже "меценатите" ще се махнат и няма да има гювеч за Б.Михайлов и кликата му.
Аз лично не съм останал с впечатление, че след като в Испания разрешиха на клубовете сами да продават правата си испанския футбол да е загинал- напротив допреди 10-на години испанците бяха в миманса и на ниво национален отбор нямаха особени успехи (изключвам една скандална европейска титла отпреди 50 години и един финал на ЕП), а в последните години просто станаха абсолютен доминант , нищо че кои 2 отбора ще бъда на първи и втори се знае преди да е започнало първенството.
Приятно или не в момента в България има 2 отбора ,които реално могат да се самоиздържат - това са Левски и ЦСКА, всички други съжалявам ,но са обречени или да бъдат в миманса или да зависят от бизнеса на собствника си, което рано или късно води до катаклизми и сривове. преди време бях писал ,че е въпрос на време немските клубове да станат доминанти в Европа- тогава бях упрекна ,че съм луд ,да съм си сменял дрогата и т.н. Май съм на път да позная. ;) . просто немските клубове реално се самоиздържат- казвам го отново ,който може да се самоиздържа той ще съществува, който не може да се самоиздържа е обречен.

Реално и Левски и ЦСКА не могат да се издържат, могат ли да си гарантират приходи 4-5млн от билети, не могат. Силните отбори от провинцията са жизнено важни за Левски и ЦСКА, справка мача Левски - Лудогорец , колко човека имаше на стадиона и колко са приходите, ако бяха играли с Пирин ГД, колко зрители щеше да има и колко са приходите.
Естествено че Литекс, Лудогорец са временно толкова силни, и Нотингам Форест беше най-силния отбор в началото на 80-те, сега си е 1 дивизия.
Имайте предвид, че и да ги няма Литекс и Лудогорец, ще се появят други силни и пак Левски ще имат конкуренция
за фенската маса е нормално, ако не сте наясно населението на Бг намалява с бързи темпове, само София се увеличава, просто там е мафията и само трохички се пращат на провинцията

Върни се в “Свободна зона”