Канабисът лекува рак !

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Re: Канабисът лекува рак !

Мнениеот za nas e toj religiq » 22 юли 2013 20:27

Кашчей написа:
za nas e toj religiq написа:
Кашчей написа:А някой да е доказал друго?

Лекувала била рак.. кой рак: на дебелото черво, на стомаха, на жлъчката, на шийката на матката, на млечните жлези, на белите дробове, левкемия.. кой?

Да , доказали са че има лечебни свойства :!: Ако знаеш и какво означава наркомания , нямаше да свързваш канабиса с нея ;) А ако искаш да разбереш кой рак лекува , просто прочети статията там пише ;)
Знам че разбираш от всичко , ама нещо като не ти е съвсем ясно опитай да не го коментираш :)

Ако аз си направя сайт, с някакво медицинско име, и започна вътре да ти излагам вижданията на учени, които не съществуват, но ти няма как да знаеш това, ще повярваш ли, че хероинът предпазва от СПИН?

Сега ще ми носиш от 10 кладенеца вода ли :lol: Нали знаеш че акото цапа и мирише :lol:
Ако не приемаш че лекува рак , това не значи че не помага в лечението на ДЕСЕТКИ други болести !! И то доказано !

Здраве
Rozali.com »
Здраве »
Алтернативи »
Билки
Марихуана в медицината

04.07.2012 • 0 коментара • 5/5
Pin It

Освен като лек наркотик, марихуана се използва и с лечебна цел. Т.нар. медицинска марихуана се взима с рецепта и има редица лечебни свойства. Какъв е лечебният ефект на вълшебната, но на много места забранена, билка?
Марихуана в медицината
Марихуаната е всъщност изсушен коноп (cannabis), а наркотичното й действие се дължи преди всичко на веществото тетрахидрокарабинол (ТНС), чието съдържание варира между 0,2% и 20% в зависимост от вида канабис, начина на отглежда и други фактори. Употребява се най-често чрез пушене на самоделно свити цигари или чрез изпарител, може и сурова или в състава на храни (спейс кейк, например) и напитки (варено с марихуана прясно мляко). Заради здравите влакна на растението, от коноп се правят също въжета и груби тъкани.

Марихуана с лечебна цел

Марихуана в медицината
От марихуана се повлияват много добре хора, страдащи от рак, глаукома, мигрена, диабет, ревматизъм, множествена склероза, анорексия, СПИН, болест на Паркинсон, алцхаймерова болест. Марихуаната облекчава стомашни болки, както и страничните ефекти на химиотерапията, потиска гадене и повръщане, спазми, лекува мускулни травми, помага при загуба на апетит, безпокойство. Пушенето на марихуана в малки дози помага при главоболие, тъй като намалява кръвното налягане и разширява кръвоносните съдове.

Четеш ли :?

djoni
Контакти:

Мнениеот djoni » 22 юли 2013 20:27

Кашчей, вече разбирам, че не правиш разлика между дискусия и реклама.
Направи ли си поне труда да изгледаш материала? - Едва ли :)

Потребителски аватар
MainEventer
Контакти:

Мнениеот MainEventer » 22 юли 2013 20:28

Разни хора искат човечеството още повече да затъпява и затова се започна с рекламната кампания за тревата.
Тревата те прави прост!

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 22 юли 2013 20:31

Дайте предложение към д-р Румяна Тодорова да включи марихуаната в списъка на лекарствата, заплащани от НЗОК-тъй де, ще лекуват онкоболните с нея.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 22 юли 2013 20:34

MainEventer написа:Разни хора искат човечеството още повече да затъпява и затова се започна с рекламната кампания за тревата.
Тревата те прави прост!

Ако си прост,няма нужда да си търсиш оправдание в марихуаната 8-) Мога да ти дам сума ти примери за хора,които не пушат трева и пак са прости ;) Е виж Кашчей примерно :lol: :lol: :lol:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 22 юли 2013 20:39

djoni написа:Кашчей, личи си, че си лаик в тази тема.
Позволи ми все пак да си изкажа мнението като един "наркоман".
Пуша марихуана от 12 години. Пуша по около 2 джойнта (така се казва цигара с марихуана) на ден. Завърших средното си образование с отличен, математическа гимназия с отличен а след това и висше образование с много добър. В момента се занимавам с честен и доходоносен бизнес в сферата на строителството. Никога не съм регистриран в полицията, не съм осъждан или задържан. Не съм крал, обивал или мамил хората с цел лично облагодетелстване, не съм бил дилър. Имам дългогодишна приятелка, с която сме в чудесни взаимоотношения.
Съучениците, с които пушехме заедно марихуана и все още пушим, макар и в редките случай когато се виждаме заради пътя, по който всеки е поел също могат да се похвалят със завиден социален статус. Един завършва магистратура в New York University, друг работят в международна IT компания, трети е финансов мениджър в много голяма българска производствена фирма. Няма да ти разказвам за останалите защото първо ще стане много дълго и второ се опасявам, че ще изглежда малко преекспонирано.
Друго нещо, което съм успял да осъзная до този момент е, че последното място където може да търсиш "истината" това е информацията в медиите. Прочел съм и съм изгледал доста материали от много независими източници. Така съм съставил и мнението си, и разбиранията си за марихуаната. В резултат ще ти кажа само едно - едва ли бих спрял и със сигурност не съжалявам, че съм почнал. Кой крив, кой прав май само времето ще покаже.
Може да ме клишираш както искаш - наркоман, тревоман, престъпник...не ми пука грам. Лесно е човек да дава определения за други хора без да влага смисъл в това, което казва. Сигурен съм, че коментираш може би без дори да си опитвал, като между другото това е една отличителна черта присъща за нашата народо-психология и манталитет.
Хайде остани си със здраве, независимо пушач или не. Това е единственото, което има значение. Пък кой каквото му е писано, така или иначе всички ни очаква един край. Важно е да бъдем и да се чувстваме щастливи, независимо кой как разбира, и дефинира щастието.

ПС: за всяко нещо си има първи път, дори и за регистрацията във forum.gong.bg ;)

Ех,ако по-рано знаех за "чудните" свойства на марихуаната!Щях да напиша дисертация,а не да си стоя на това мижаво висше образование. :mrgreen:
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 22 юли 2013 20:39

CTAHKO написа:
MainEventer написа:Разни хора искат човечеството още повече да затъпява и затова се започна с рекламната кампания за тревата.
Тревата те прави прост!

Ако си прост,няма нужда да си търсиш оправдание в марихуаната 8-) Мога да ти дам сума ти примери за хора,които не пушат трева и пак са прости ;) Е виж Кашчей примерно :lol: :lol: :lol:

Ъхъ, прав си! Много съм проЗД :oops:
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 22 юли 2013 20:41

Олио от конопено семе - най-здравословната мазнина

Изображение

Олиото от конопено семе, произведено от пресованене на семената от конопеното растение, е наречено идеалната храна от природата, благодарение на балансираната концентрация на омега мастни киселини. Конопа се е бил консумиран в световен мащаб, тъй като е една от първите култивирани и консумирани култури. Налице е погрешно схващане, че конопа съдържа единствено THC, основната психоактивна съставка в неоплодените женски съцветия на конопените растения. Излишно е да се казва, че това е лъжа. Въпреки, че е относително ново в Западното полукълбо (няколко стотин години), маслото от конопено семе сега е широко разпространено и достъпно в доста здравословни магазини.

Балансът е ключов

Семената на растението коноп съдържат някои от най-балансираните и най-богатите източници на масла на планетата. Идеалното съотношение 3:1 на Омега-6 към Омега-3 се препоръчва от Световната здравна организация за оптимално използване. Основните мастни киселини в тези масла са от голямо значение за възстановяване на здравето и имунната функция. Семената от конопено масло съдържат 80% незаменими мастни киселини. Тази концентрация не се среща в директен продукт от нито едно друго маслодайно растение!

Бъдете сигурни, че получавате вашите ежедневни ЕМК

Изключителните концентрации в конопеното олио на ЕМК (есенциални мастни киселини) са това, което го правят толкова специалено. В концепцията, това масло може да осигури всички потребности на човешкото тяло. Основните мастни киселини са омега-мазнини, които не могат да бъдат произведени от тялото и трябва да бъдат погълнати. Те са известни с тяхната роля в предотвратяването на сърдечно-съдови заболявания, високо кръвно налягане, висок холестерол, рак, артрит и много други.

Седемкратният Нобелов лауреат, д-р Йохана Будвиг, пионер на EMK изследванията, съобщи успех при лечение на сърдечни проблеми, артрит, рак и други общи заболявания с масивни дози от EMK.

Основните мастни киселини са необходими за функционирането и развитието на мозъка и нервната система и производството на здрави клетъчни мембрани. Те също така предоставят косата и кожата с необходимите хранителни вещества и помагат в различни други функции на организма.

Една алтернатива на рибеното масло

Рибеното масло, като добавка е чудесен източник на есенциални мастни киселини, особено Омега-3 мастни киселини и затова то е толкова популярно. Въпреки това, за тези, които са вегетарианци, то не е опция. Има и опасения, че някои източници на рибено масло са замърсени с живак и други токсини. Семена от конопено масло, което съдържа омега 3, 6 и 9, е чудесна алтернатива, която ще осигури същите ползи като рибеното масло без опасност от поглъщане на токсините.

Олио от конопе семе за косата, кожата и ноктите

Косата, кожата и ноктите са образувани от една и съща линия на кожни клетки, така че не е изненадващо, че хората, които използват конопено масло докладват по-дебела и по-лъскава коса, мека кожа и силни нокти. Конопеното масло е почти идентично с нашите собствени липиди и е в състояние да проникне в нашите клетки и създаде смазка на тяхните повърхности. Той се използва за подхранване не само на суха кожа, но и на петна и лезии. Може да се използва за детоксикация на кожата и дори подобрява цвета на кожата. Можете спокойно да използвате масло от коноп като овлажнител за кожа, без да се тревожите за често срещаното запушване на порите.

Екзема

От много възможни приложения на конопено масло, като пряко лечение, ефикасността му за лечение на екзема е един от най-обещаващите. Изследователите, ръководени от д-р J. Callaway в Катедрата по фармацевтична химия и клинично хранене в университета в Куопио, Финландия, проучили ползите от конопено масло върху пациенти с атопичен дерматит (екзема) и отчитат следните резултати: "Видяхме забележително намаляване на сухотата, сърбежа и цялостното подобрение на симптомите."

Специални свойства на конопеното масло:

- Единственото маслодайно растение, чийто продукт съдържа Витамин Д, който е нужен за калциевата абсорбация на организма ни.
- Съдържа витамин Е в големи количества.
- Отстранява предменструалния стрес.
- Има несравними противовъзпалителни свойства.
- Е естествен слънцезащитен крем.

Уникалност

Конопените продукти са истински суперхрани. Когато говори за конопено масло, д-р Callaway също отбеляза, "Ще трябва да заключим, че това е може би най-здравословното масло на пазара."
Последна промяна от CTAHKO на 22 юли 2013 20:42, променено общо 1 път.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
MainEventer
Контакти:

Мнениеот MainEventer » 22 юли 2013 20:41

CTAHKO написа:
Тревата те прави прост!

Какви оправдания да търся с нея като не пуша. Наркоманите, колкото и да отричат е факт, че тревата ги прави прости. Но вече е късно и не го осъзнават.
Последна промяна от MainEventer на 22 юли 2013 20:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 22 юли 2013 20:42

CTAHKO написа:
Тревата те прави прост!

:lol: :lol: :lol:

Върни се в “Свободна зона”