Кашчей, личи си, че си лаик в тази тема.
Позволи ми все пак да си изкажа мнението като един "наркоман".
Пуша марихуана от 12 години. Пуша по около 2 джойнта (така се казва цигара с марихуана) на ден. Завърших средното си образование с отличен, математическа гимназия с отличен а след това и висше образование с много добър. В момента се занимавам с честен и доходоносен бизнес в сферата на строителството. Никога не съм регистриран в полицията, не съм осъждан или задържан. Не съм крал, обивал или мамил хората с цел лично облагодетелстване, не съм бил дилър. Имам дългогодишна приятелка, с която сме в чудесни взаимоотношения.
Съучениците, с които пушехме заедно марихуана и все още пушим, макар и в редките случай когато се виждаме заради пътя, по който всеки е поел също могат да се похвалят със завиден социален статус. Един завършва магистратура в New York University, друг работят в международна IT компания, трети е финансов мениджър в много голяма българска производствена фирма. Няма да ти разказвам за останалите защото първо ще стане много дълго и второ се опасявам, че ще изглежда малко преекспонирано.
Друго нещо, което съм успял да осъзная до този момент е, че последното място където може да търсиш "истината" това е информацията в медиите. Прочел съм и съм изгледал доста материали от много независими източници. Така съм съставил и мнението си, и разбиранията си за марихуаната. В резултат ще ти кажа само едно - едва ли бих спрял и със сигурност не съжалявам, че съм почнал. Кой крив, кой прав май само времето ще покаже.
Може да ме клишираш както искаш - наркоман, тревоман, престъпник...не ми пука грам. Лесно е човек да дава определения за други хора без да влага смисъл в това, което казва. Сигурен съм, че коментираш може би без дори да си опитвал, като между другото това е една отличителна черта присъща за нашата народо-психология и манталитет.
Хайде остани си със здраве, независимо пушач или не. Това е единственото, което има значение. Пък кой каквото му е писано, така или иначе всички ни очаква един край. Важно е да бъдем и да се чувстваме щастливи, независимо кой как разбира, и дефинира щастието.
ПС: за всяко нещо си има първи път, дори и за регистрацията във forum.gong.bg