Правителството на Гърция шокиращо закри националното радио и

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

tacinho
Контакти:

Правителството на Гърция шокиращо закри националното радио и

Мнениеот tacinho » 04 юли 2013 15:26

http://www.predavatel.com/bg/news2013/2013_06_12_1

Вчера говорителят на гръцкото правителство Симос Кедикоглу направи шокиращото съобщение, като заяви, че излъчването на телевизионния и радио сигнал на ЕРТ (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση) ще бъде изключен, а националната радио-телевизионна компания ще бъде закрита.

Кедикоглу описа ЕРТ като "рай на разхищението": "ЕРТ е типичен пример за уникална липса на прозрачност и невероятно разхищение. И това приключва днес". Над 2600 служители на медията ще бъдат уволнени в опит на правителството да се съобрази с плановете да съкрати 15 000 души от обществения сектор до края на 2014 г.

Изключването на предавателите за ефирно излъчване започна след 22:00 часа, в 23:15 часа бе спрян основния предавател за Атина. По-късно, на държавната телекомуникационната компания ОТЕ е било наредено да прекрати всички излъчвания на ЕРТ по спътник и по интернет. Отделни регионални радиостанции на компанията продължиха да излъчват през нощта.

Пред сградата на ЕРТ цяла нощ се събират протестиращи, работещите в студията заявиха, че няма да ги напуснат при никакви обстоятелства. Частната радиостанция 902 (собственост на Гръцката комунистическа партия) даде ефира си за журналистите на ЕРТ.

Радиото на Гърция е основано през 1938 г., телевизията през 1966 г. До вчера компанията излъчваше три национални телевизионни канала и четири национални радиопрограми; от студията в Солун - още една телевизионна и три радиопрограми за региона на Егейска Македония и Беломорска Тракия. Компанията включваше още 19 регионални радиостанции и програмите за чужбина "Гласът на Гърция".

Можем да вземем пример!

cska-632
Контакти:

Re: Правителството на Гърция шокиращо закри националното радио и

Мнениеот cska-632 » 04 юли 2013 15:28

Първо новината е стара.
Второ не си от най-умните.
Трето не питай защо, защото ще затвърдиш статута си.
Народ без настояще няма бъдеще!!!
Най-накрая пловдивските локомотиви си признаха:
[rimg]http://napoletani.org/wp-content/uploads/2015/03/muslims1.png[/rimg]

tacinho
Контакти:

Мнениеот tacinho » 04 юли 2013 15:32

cska-632 написа:Първо новината е стара.
Второ не си от най-умните.
Трето не питай защо, защото ще затвърдиш статута си.

Аз не съм от най-умните, това си го знам...
Но пък да ти кажа, от твоят пост си личи че си същински Айнщайн!

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 04 юли 2013 15:44

Давайте смело 8-) Не се жалете 8-) И нека по-добрия победи 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Неутрален
Контакти:

Мнениеот Неутрален » 04 юли 2013 16:29

Разбира се че трябва да бъдат закрити ! Даже и тук трябва да се направи същото. Няма друг начин да започнеш нещо качествено, ако не започнеш от начало. Сигурен съм че радиото и ТВ ще продължат работа скоро, само че с не повече от 50-60 % от персонала. Тук трябва да се направи същото. Много пъти съм бил свидетел как в БНТ за едно нещо отговарят 6-7 човека, а никой не иска да работи и чака на другия, докато в частните медии има макс 2 човека. Дано се реши проблема по бързо.

Върни се в “Свободна зона”