Георги Димитров героят на нацията

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Георги Димитров героят на нацията

Мнениеот CTAHKO » 29 юни 2013 13:14

veni__85 написа:
CTAHKO написа:
veni__85 написа:Много са ми смешни комунистите като говорят против капитализма...... В последните 23 години България е управлявана от комунисти , още през 1989 така наречената опозиция е била съставена от техни хора ,кръглата маса на която са се събрали за взели заедно доста решения за страната , а комунистите Костов , Борисов , Станишев и др. Направиха приватизацията в държавата.....

И на мен ми е смешно,че си 85-ти набор,ама знаеш всичко за комунизма :lol:

Знам неща които съм чул ,а основната разлика е , ПРИМЕРНО : Ако някой през комунизма отвори подобна тема за някой западен лидер , веднага ще бъде намерен и откаран Белене , докато сега положението не е такова .
И може да съм набор 85 , но се интересувам от история.

А за Комунизма и Капитализма BLUE CHAMPION го е написал , жалко е , че доста не го разбират.

"Неща които съм чул" :? ...безценно 8-) Кажи ми какви са твоите лични спомени,не ми обяснявай кой,какво ти е казал 8-) Май нямаш такива,нали ;) Тогава какво си тръгнал да коментираш,отричаш и заклеймяваш всичко наред ;) Това което се опитвам да ви обясня на вас малките е,че хем не знаете,хем отричате,че и на компетенти се правите :!: Всяко едно нещо,освен отрицателни има и положителни неща.Разберете го най-накрая това нещо.
Последна промяна от CTAHKO на 29 юни 2013 13:18, променено общо 2 пъти.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
джугашвили

Мнениеот джугашвили » 29 юни 2013 13:16

Другари,моля Ви не се карайте!Не се поддавайте на капиталистическите провокации!Виждам че се получава добра дискусия.
Есть человек — есть проблема, нет человека — нет проблемы!
Смъртта на един човек е трагедия, смъртта на милиони е статистика!

Потребителски аватар
veni__85
Контакти:

Мнениеот veni__85 » 29 юни 2013 13:19

CTAHKO написа:
veni__85 написа:
CTAHKO написа:
veni__85 написа:Много са ми смешни комунистите като говорят против капитализма...... В последните 23 години България е управлявана от комунисти , още през 1989 така наречената опозиция е била съставена от техни хора ,кръглата маса на която са се събрали за взели заедно доста решения за страната , а комунистите Костов , Борисов , Станишев и др. Направиха приватизацията в държавата.....

И на мен ми е смешно,че си 85-ти набор,ама знаеш всичко за комунизма :lol:

Знам неща които съм чул ,а основната разлика е , ПРИМЕРНО : Ако някой през комунизма отвори подобна тема за някой западен лидер , веднага ще бъде намерен и откаран Белене , докато сега положението не е такова .
И може да съм набор 85 , но се интересувам от история.

А за Комунизма и Капитализма BLUE CHAMPION го е написал , жалко е , че доста не го разбират.

"Неща които съм чул" :? ...безценно 8-) Кажи ми какви са твоите лични спомени,не ми обяснявай кой,какво ти е казал 8-) Май нямаш такива,нали ;) Тогава какво си тръгнал да коментираш,отричаш и заклеймяваш всичко наред ;) Това което се опитвам да ви обясня на вас малките е,че хем не знаете,хем отричате,че и на компетенти се правите :!: Всяко едно нещо,освен отрицателни има и положителни неща.разберето го най-накрая това нещо.

Това означава ли че нямам право да заклеймявам и фашизма....

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 29 юни 2013 13:26

veni__85 написа:Това означава ли че нямам право да заклеймявам и фашизма....

Естествено 8-) Нали знаеш,че Историята се пише от победителите ;) Ако ВСВ беше спечелена от Германия,сега в учебниците по История щеше да четеш коренно различни неща.Е,за наше най-голямо съжаление,това не се е случило.А какво е било в действителност,можем само да гадаем.Много малко са хората,които знаят какво ни се казва,какво ни се спестява и какво се изопачава.

П.П.Фашзима е в Италия :!: В Германия е национал-социализъм,но предполагам това имаше предвид.
Последна промяна от CTAHKO на 29 юни 2013 13:29, променено общо 1 път.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Blake
Контакти:

Мнениеот Blake » 29 юни 2013 13:26

Румъния забрани комунистите във властта

Високопоставени членове на бившия комунистически режим няма да заемат държавни длъжности за период от 5 години, реши Камарата на депутатите в румънския парламент. Законът беше приет със 167 гласа, четирима депутати се въздържаха от гласуване. Опозицията, която бойкотира работата на парламента от януари, не присъства на гласуването.
В обхвата на закона влизат бивши ръководители и активисти на румънската комунистическа партия и комсомол, членове на правителството и върховния съд, ръководители на главната прокуратура, ръководители на дипломатически и консулски мисии в чужбина, а също сътрудници на специални служби и други чиновници на държавна служба по време на управлението на Николае Чаушеску.
На тях е забранено в продължение на пет години да заемат важни държавни длъжности, сред които президент, депутат, кмет, съдия и прокурор.
Приемането на закона се случва 22 години след падането на комунистическата диктатура на Николае Чаушеску и седем години след първия проектозакон за лустрацията, припомня Франс прес.
Главен противник на лустрацията е опозиционната Социалдемократическа партия, тъй като под действието на този закон попадат 70% от активистите на партията, отбелязва румънската преса.

Не е точно по темата но това трябва и тук и да забравим за всякакви мегаломани като Димитров и прочие паплач . Ако някой много плаче за тях , да дойде и да обясни как така прадядо ми просто изчезва един ден и 70 години по-късно , никой не знае къде да търсим гроба му...
Формата е временна , класата вечна ! 1912.

Just like the busby days and days gone by,
We’ll keep the red flags flying high

Потребителски аватар
джугашвили

Мнениеот джугашвили » 29 юни 2013 13:39

Моя цитат пък е точно по темата!И само заради тези думи,мавзолеят на този велик българин трябва да бъде възстановен!И то в същия му вид и на същото място!

Димитров:
аз се отнасям сериозно към съда и не мога да оставя без възражение всичко което се каза тук . Мен ме обиждаха как ли не, това за мен е безразлично, но във връзка с мен наричаха и българския народ "див и варварски". Наричаха ме "тъмен балкански субект", "див българин" .Вярно е че българския фашизъм е див и варварски. Но Българския народ който е бил 500 години под чуждо иго,без да загуби своя език и националност, нашата работническа класа и селячество, които се борят против фашизма, за комунизъм - такъв народ не може да бъде див и варварски. Диваци и варвари в България са само фашистите. Но аз ви питам господин председател: в коя страна фашистите не са диваци и варвари?
Председателя (прекъсва Димитров):
Вие не намеквате за политическите отношения в Германия, нали?
Димитров: (с ироническа усмивка):
Разбира се не, господин председателю. Много по-рано от онова време, когато германският император Карл V говореше, че по немски той беседва само със своите коне, а германските дворяни и образовани хора пишеха само по латински и се стесняваха от немската реч, във „варварска" България светите братя Кирил и Методий, създадоха и разпространиха древно-българската писменост. Българският народ с всички сили и с всичкото си упорство се бореше против чуждото иго. Затова аз протестирам против нападките върху българския народ. Аз нямам основание да се срамувам, че съм българин, аз се гордея, че съм син на българската работническа класа
Последна промяна от джугашвили на 29 юни 2013 13:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Blake
Контакти:

Мнениеот Blake » 29 юни 2013 13:43

джугашвили написа:Моя цитат пък е точно по темата!И само заради тези думи,мавзолея на този велик българин трябва да бъде възстановен!И то в същия му вид и на същото място!

Тъкмо ще мога да го припикая :lol:

Потребителски аватар
джугашвили

Мнениеот джугашвили » 29 юни 2013 13:45

Blake написа:
джугашвили написа:Моя цитат пък е точно по темата!И само заради тези думи,мавзолея на този велик българин трябва да бъде възстановен!И то в същия му вид и на същото място!

За съжаление,това е днешната капиталистическа младеж!О времена,о нрави!

Потребителски аватар
Hahaha1
Контакти:

Мнениеот Hahaha1 » 29 юни 2013 13:47

Капиталистическите псета пак са плъзнали из темата...Поклон пред този велик българин,рядко се раждат такива велики личности като Димитров!
Россия – священная наша держава,
Россия – любимая наша страна.
Могучая воля, великая слава –

Твоё достоянье на все времена!

Потребителски аватар
Blake
Контакти:

Мнениеот Blake » 29 юни 2013 13:55

джугашвили написа:
Blake написа:

За съжаление,това е днешната капиталистическа младеж!О времена,о нрави!

Я кажи тогава възрастно комунистическо поколение , нещо за 40те безотговорни дни със знанието на Димитров ? Или това е някаква гадна измислица за вашите идоли и никой не са били, убивали , измъчвали? :lol:

Върни се в “Свободна зона”