Протестът на една туркиня

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
ПФК Лудогорец

Re: Протестът на една туркиня

Мнениеот ПФК Лудогорец » 22 юни 2013 15:33

GOLEADOR написа:Бих и повярвал ако турците гласуват като демократи,земеделци,либерали или там каквито политически идеи изповядват.Но те не гласуват така,а дават гласа си за ДПС само защото са турци.В България етническите партии са извън закона.А тя е член точно на такава партия!

В Делиормана гласуваме за ДПС, не защото са турци, а защото ни харесва политиката на партията. Второ ние сме си български граждани и обичаме България, защото сме се родили тук. Аз никога не съм делял етносите, затова и на стадиона вдигаме българският трибагреник.
Само Лудогорец. Благодарим Ви г-н Домусчиев.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1JgFXT6RbZ4[/youtube]

urkoto

Мнениеот urkoto » 22 юни 2013 15:39

И какво точно и конкретно ти харесва в политиката на партията ти?
Да речем в икономическата сфера, социалната, образование, здравеопазване. Я да видим
Краен костовист за сведение на всички герберастки псета.

http://vbox7.com/play:9c1d258e8b - най-великия 3-секунден клип в историята на човечеството

Потребителски аватар
1palq4o1
Контакти:

Мнениеот 1palq4o1 » 22 юни 2013 15:39

ПФК Лудогорец написа:
GOLEADOR написа:Бих и повярвал ако турците гласуват като демократи,земеделци,либерали или там каквито политически идеи изповядват.Но те не гласуват така,а дават гласа си за ДПС само защото са турци.В България етническите партии са извън закона.А тя е член точно на такава партия!

В Делиормана гласуваме за ДПС, не защото са турци, а защото ни харесва политиката на партията. Второ ние сме си български граждани и обичаме България, защото сме се родили тук. Аз никога не съм делял етносите, затова и на стадиона вдигаме българският трибагреник.

Обясни ми какво точно в политиката на ДПС ти харесва и може да ми се отворят очите-да гласувам през септември и аз за тази партия,моля!
"...в България има два отбора-"Левски" и юношите на "Левски..." Рихард Езра :) :) :)

Изображение ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Blue1914
Контакти:

Мнениеот Blue1914 » 22 юни 2013 15:40

ozzy написа:Първо ще започна с това, че не съм расист!
Цялата тази "мозъчна пръдня" е много идеалистично красива, но въпреки всичко си е само и единствено пръдня! Искам веднъж за винаги някой да ми обясни защо е обидно да наречеш някого чийто майчин език е турски - турчин, защо е обидно този който говори цигански да е циганин? Следвайки този ред на мисли, явно трябва да се обиждам всеки път щом ме нарекат българин. Нека някой "турчин" ми обясни защо се обижда когато го наричат така. За себе си имам едно обяснение - всички членове на дадена група /религиозна, сексуална, национална и т.н./ които смятат себеподобните си за по-нисши от останалият свят /т.нар. "мнозинство"/ се обиждат заради собствените си предразсъдъци към собствената си среда, т.е. САМИ СЕ ОБИЖДАТ!
Във връзка с горното искам да ви задам един въпрос. Имате ли представа, през последните 5 години, колко българо-мохамедани се отказаха от турските си имена и приеха български имена? А имате ли представа колко българо-мохамедани, изселили се в Турция в края на 80-те и притежаващи само турско гражданство, се връщат всяка година за да си върнат българското гражданство с български имена? Аз имам бегла представа, защото имам представа само за община Варна, но цифрите се потресаващи. Така че, моля ви, щом сте български граждани, щом се смятате за българи и искате всички да ви възприемат така, дръжте се, живейте и говорете като българи - това е единствения начин да накарате околните да ви наричат БЪЛГАРИ, а не нещо друго, което да ви обижда!

П.П. Имам само още едно питане. Знаете ли какво име трябва да имате за да получите турско гражданство ;) ?

Относно първия параграф- извинявай, ама това или е тотална глупост, или тотално лицемерие.... :roll:
Думички като "цигани" и "турци" могат да носят и много негативно значение и настроение. Те и в Гърия агитките се псуват основно на "БЪЛГАРИ", както ние се псуваме на "турци" и "цигани" и "евреи". Този факт предполагам не радва повечето в този форум?

Втори параграф- и аз знам за прекръстени български турци- прекръстват се не защото много искат да станат като етническите българи, ами защото обществото, в което живеят е много "некоплексирано" и "толерантно" (особено сред по-необразованите)! ;)

Относно тази Емине- както си проличава дотук, аз сум едим радетл за толерантност към другите етноси, НО на тази мога с цялата душа да ѝ препоръчам да ********************** майчина! :x

Като те дразни толкова много нетолерантостта и озлоблението на българите към турците, то какво правиш в институията,която я подклажда, ма, а? :x Или май сме избрали за за****ем морала.... та да ни е по-лесно да се катерим в политическата кариера там, където "дефекта", че сме етнически по-различни се превръща в "ефект" . :roll: Всеки турчин, българин или какъвто и да е боклук, активист на ДПС е МРЪСЕН ТУРЧИН ИЛИ БЪЛГАРИН!

ДПС ЦАПА :idea:

bg_user
Контакти:

Мнениеот bg_user » 22 юни 2013 15:41

Тази Емине, не е ли същата Емине?
http://ww.vbox7.com/play:6b65467f

Потребителски аватар
1palq4o1
Контакти:

Мнениеот 1palq4o1 » 22 юни 2013 15:45

bg_user написа:Тази Емине, не е ли същата Емине?
http://ww.vbox7.com/play:6b65467f

Като гледам е същата.
"...в България има два отбора-"Левски" и юношите на "Левски..." Рихард Езра :) :) :)

Изображение ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
ozzy
Контакти:

Мнениеот ozzy » 22 юни 2013 15:56

Blue1914
Никакво лицемерие няма в думите ми. Защо трябва да се обиждам ако съм педе-раст и някой ме нарече така? Защо трябва да се обиждам ако съм негър и някой ме нарече така? Ако съм такъв и някой ме нарече така, това лъжа ли е? Защо трябва да смятам същността си за обидна? Това че някой друг смята това за обидно и че може да ме нарани наричайки ме така си е лично негов психически проблем. Имах един приятел, преди години, който много обичаше да казва - "Брато, искам да съм като негрите - да имам черна, къдрава коса и голяма пишка, ама кво да направя като съм рус!?"
Колкото до втория параграф - за една част от прекръстилите се причината е наистина в българския паспорт с българско име и свободния достъп в ЕС, но за немалко от хората, които срещам в работата си, това е начин асно да заявят, че са БЪЛГАРИ - НИ ПОВЕЧЕ, НИ ПО-МАЛКО!

eddie
Контакти:

Мнениеот eddie » 22 юни 2013 15:59

Един от най-големите провали на българската политика и общество е, че започнахме да наричаме българските мюсулмани турци. Мисля, че беше умишлено това разделение.. продължението предстои.
Последна промяна от eddie на 22 юни 2013 16:08, променено общо 1 път.

Cronos
Контакти:

Мнениеот Cronos » 22 юни 2013 16:02

veshok написа:ДПС не е кауза, а антиконституционна структура, превърнала се във фирма, която от години обслужва личните и финансови интереси на една клика от финансови тарикати...

Правилно, но ще си позволя да допълня.ДПС е структура, създадена от бившата Държавна сигурност и ръководството ѝ се състои изцяло от (бивши) агенти на ДС, и то неслучайни хора, а както можем сами да се убедим - много добре подготвени за тази цел.Самият факт, че в началото тази организация уж трябваше да се противопостави на политиката на БКП и комунистическите репресии спрямо турското малцинство, а вече повече от 10 години неизменно е в коалиция с наследниците на БКП, е достатъчно красноречив за това, каква организация всъщност е това.

nick1965
Контакти:

Мнениеот nick1965 » 22 юни 2013 16:02

ПФК Лудогорец написа:Изображение

Емине ГЮЛЕСТАН

Ти познаваш ли онова чувство, когато искаш да се изкрещиш, но имаш буца на гърлото? Когато искаш да ревеш с глас, за да те чуе някой? Сигурно! А попадал ли си в обстановка, в която искаш да кажеш какво мислиш и да накараш хората да се вслушат в теб, но мълчиш защото знаеш, че твоят глас е глас в пустиня? Сигурно!

Седнах да пиша с въпросната буца в гърлото. Да изрева всичко, което искам да кажа. Борбата в мен трая няколко дни, не исках емоциите да замъглят съзнанието, но не мога да обещая, че съм била напълно обективна! Въпреки всичко, нея ще я има.

Ще разкажа историята си с две пояснения. Първо – пиша, за да благодаря на моите приятели, които никога и по никакъв повод не са имали различно отношение към мен, поради факта, че гордо нося турско име.

Пиша също, за да благодаря на всички мои учители, които винаги са ме поощрявали и са ми казвали: “Лозето не ще молитва, иска мотика!” Това ме изгради като човек. Второ – аз съм член на Младежкото Движение за Права и Свободи, уточнявам, за да спестя ровенете в Google.

Това е моят протест! Протестирам срещу статията на съвременния интелектуалец, чиито книги чета с голямо удоволствие – Георги Господинов. В статията му, публикувана в “Дневник” от 18 юни, пише следното, цитирам: “Да не залитне протестът, провокативно побутнат към националистически лозунги от типа “Турци сте”.

Това е под нивото на този протест. Освен това след “Таксим”, а и отпреди това, подобна реплика не може да е обида.” Аз разбирам добрата умисъл в тези думи, но разбирам и друго, че преди “Таксим” е можело да се вика така, защото е обидно, а също така ми става ясно, че не съм български гражданин, защото турците са в Турция, не и сред нас.

Протестирам, защото в петък, 14 юни, бях готова да изляза на улицата, водена от убеждението, че кандидатурата на г-н Пеевски е неприемлива и безочлива. Бях готова, защото се почувствах излъгана. Знаех, че недоволството е оправдано.

Исках да викам за нова България. За България, където искам да има справедливост. За България, където законът е на страната на невинните и чистите, а не на страната на силните от деня. Но отворих фейсбук и видях какво пишат някои. Отворих новинитe и чух скандирания “турци сте”, “не искам да ни управляват турците,” и т.н. И си зададох въпроса защо да отивам там? ТЕ не ме искат!

Протестът е от интелигентни, млади, образовани хора. И аз съм млад, образован, интелигентен човек. И моят хляб е плод на години упорита и усърдна работа, не само моята, а и тази на родителите и учителите ми. И аз се върнах от чужбина, за да градя тази държава.

Защото, макар и етнически турчин, аз съм български гражданин! Сред протестиращите има и много мои приятели. Говоря си с тях, те не скандират тези лозунги. Те казват на хората около тях да не го правят по този начин, но моите приятели са малцинство, както и аз. После видях какво стана и в Благоевград. Не искат Муса Палев за областен управител, защото “тука няма турци.”

Никой не заклейми подобно поведение – или аз не прочетох и чух. Вчера имаше протести и в Пазарджик, попитаха човека защо, а той каза “не е турско тук, нашо е, като е турско тогава да имат валия.”

Уважаеми сънародници, протестирайте срещу партията ДПС! Издигайте лозунги срещу нея. Но не намесвайте баба ми Емине, нито дядо ми Бекир, нито 9 процента от това население, което работи кротко, плаща данъци на тази държава и изучава децата си тук.

Обикновеният човек от тези 9% отива да работи като строител в Германия, Белгия, Израел, за да си ремонтира къщата и за да може да осигури “нормален” живот на семейството си. Проблемите, които той има, са проблемите, които имаме всички.

Проблемите не можеш да ги разделиш на етнически турски и етнически български. Всеки един от нас иска и милее да живее в “нормална” държава. Но, скандирайки гореспоменатите лозунги, блокирате моята борба. Изключвате мен, гражданин на тази страна, който също като вас стои прав на сирените за Ботев.

Не е трудно да бъдеш открит, не е трудно да хванеш “Емине” за ръката пред Народното събрание. И има причина – ”Съединението прави силата!” Не е трудно. Защото Левски е казал ”Мечтая за чиста и свята република, в която и българи, и турци, арменци и гърци ще живеят равни пред законите”. Ако в онези смутни времена, един Българин осъзна коя е общата борба, защо да не вярвам, че 7 милиона могат и сега да го направят?

Мили съграждани, протестирате срещу медийния монопол, тогава не купувайте тези вестници, не гледайте техните телевизии, отидете пред банката и скандирайте. Нека всеки един съвестен гражданин си изтегли парите оттам, нека всеки един съвестен журналист напусне онези медии.

Протестирате срещу Сидеров чак сега? А защо, когато той крещеше от най-високата трибуна “турски изроди,” никой не излезе. Мълчанието съгласие ли е? А да, искаме промени в Изборния кодекс, и днес чух пак от интелигентни политолози, че с промяната ДПС едва ще влезе. Това ли е каузата? ДПС е българска партия като всички останали, а не турска! Тя трябва да носи кръста от политическите си грешки, по същия начин, както другите български партии.
Мили съграждани, ние сме обречени да живеем заедно. Правителства падат и други идват, но бай Хасан и бай Иван продължават да живеят заедно. Ако наистина тези протести са за по-добра България , в която ще живеем всички, не издигайте националистически лозунги срещу вашите съграждани. Отказвам да бъда нечия пета колона, отказвам да ми казват, че съм нискообразована тютюнджийка, а и дори да е така, аз съм гражданин на тази страна. Тук съм се родила и тук искам да ме погребат.

Но не приемам да бера цял живот срама на другите. Не приемам да съм сочена за виновника за всичките несгоди на тази страна. Аз не разбирам нито от сценарии, нито от задкулисни игри. Аз разбирам само едно – че с поведението си някои протестиращи ме карат да мисля, че не съм желаната част от това общество. Но, мили съграждани, аз не се срамувам и мен не могат “да ме страхуват” нито едните, нито другите. Прави бяхте преди, прави сте и сега, аз съм една “мръсна туркиня”!

Г-жо Емине!
Четох два пъти, Вашето мнение и не мога да схвана кое Ви е обидило?? ДПС е турска партия и Ние не я щем в Парламента, а камо ли да ни управлява! Тя е турска, а страната в която е ...е България! Ние нямаме нищо против , Тя/партията/ да се премести в Турция и там,ако Турският народ я избере,нека управлява! Нашата родина се казва България.тук доколкото разбирам сте родена и Вие и сте Българка! Аз и може би 99% от всички Българи харесваме мюсулманите в България и нямаме нищо против тях!Харесваме и всички останали малцинства,с изключение /мое мнение/ на Ромите! От стотици години живеем заедно и досега не е имало проблеми/изключвам Живковата смяна на имена/ !Аз ви харесвам и Вас , и всички останали Българи които изповядват друга религия! Всеки е свободен сам да си я избира! Някой казал'' не искаме турци'' в Благоевград!!?? И какво ви обижда?? Значи , в Благоевград не искат да ги управляват ДПС! Нищо обидно не виждам! Думата ''турция'' не е обидна , обидна е партията ДПС на територията на България,която обслужва чужди интереси! Това е!! Не се обиждайте! Българският народ Ви е приел , Българският народ Ви харесва, Българският народ няма нищо против Вас/мюсулманите/ и Българският народ дори Ви Обича!! Успех , г-жо и нека Бог ,Аллах , Буда и Кришна пазят България!!

Върни се в “Свободна зона”